Αρετή Αθανασίου «Να σκεφτείτε πως ο Ανακριτής μας, ο κ. Μπακαϊμης έχει λάβει δυο μηνύσεις και εξακολουθεί να πηγαίνει στην εργασία του ανά π...

Αρετή Αθανασίου


Μια συγκλονιστική ομιλία έκανε απόψε η Maria Karystianou στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο Κρήτης στην εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων της πόλης, «δυο χρόνια από την κρατική δολοφονία στα Τέμπη».
Ακούστε την!
Πλήθος κόσμου, φοιτητικοί σύλλογοι, πολίτες κάθε ηλικίας και άνθρωποι με έντονη συναισθηματική φόρτιση βρέθηκαν στο χώρο για να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Η αλήθεια να βγει στο φως – Δικαιοσύνη για τα Τέμπη».
Η Μαρία Καρυστιανού, αποκαλούμενη πλέον ως η "μάνα των Τεμπών", καταχειροκροτήθηκε όταν δήλωσε με αποφασιστικότητα: «Ό,τι κι αν κάνουν, όλοι μαζί θα νικήσουμε. Ο κόσμος μας ανήκει!». Και συνέχισε, απαιτώντας λογοδοσία από όλους: «Όλοι οφείλουν να λογοδοτήσουν στον λαό και στην ελληνική Δικαιοσύνη».
Στο πλευρό της και ο Παύλος Ασλανίδης, ο οποίος με λόγια συγκλονιστικά είπε: «Δεν πρόκειται να ησυχάσουμε αν δεν βρούμε την αλήθεια. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται οι υπεύθυνοι, θα τους φέρουμε αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη». Και πρόσθεσε: «Ο αγώνας μας είναι δίκαιος – Θα το πάμε μέχρι τέλους».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη:
Ο Μάριος Διονέλλης, δημοσιογράφος
Ο Βασίλης Κοκοτσάκης, τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων
Όλοι υπογράμμισαν την ανάγκη να σπάσει το τείχος της σιωπής, να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

Χθες στο Αρκαλοχώρι
Η συγκίνηση και η αποφασιστικότητα ήταν διάχυτες και στη χθεσινή εκδήλωση στο Αρκαλοχώρι, όπου η Καρυστιανού και ο Ασλανίδης μίλησαν ενώπιον πλήθος πολιτών, σε μία εκδήλωση που διοργανώθηκε από τα φροντιστήρια «Ορίζοντες». Με λόγια γεμάτα δύναμη, αναφέρθηκαν στον αδιάκοπο αγώνα των οικογενειών των θυμάτων, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψουν να ξεχαστεί ή να κουκουλωθεί το έγκλημα των Τεμπών.
Οι εκδηλώσεις μνήμης και διεκδίκησης συνεχίζονται, μετατρέποντας τη θλίψη σε συλλογική δύναμη. Το μήνυμα είναι πλέον ξεκάθαρο:
Δύο χρόνια μετά, δεν ξεχάσαμε – Δεν συγχωρούμε – Δεν σταματάμε.
Ακολουθεί το ρεπορτάζ από την χθεσινή εκδήλωση, της δημοσιογράφου Ράνιας Μωραΐτη που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την αποψινή ομιλία:


















https://www.neakriti.gr/kriti/irakleio/2109080_maria-karystianoy-apo-irakleio-oti-ki-kanoyn-oloi-mazi-tha-nikisoyme-o
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση