GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αντιστέκονται στην κατάργηση των μετρητών...

Παρά τη ραγδαία άνοδο των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, ένας στους δύο Έλληνες καταναλωτές (ποσοστό 50%) εξακολουθεί να προτιμά τα μετρητά γι...


Παρά τη ραγδαία άνοδο των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, ένας στους δύο Έλληνες καταναλωτές (ποσοστό 50%) εξακολουθεί να προτιμά τα μετρητά για τις καθημερινές συναλλαγές του, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό προτίμησης στην Ευρωζώνη.
Αυτή η σταθερή προτίμηση στο φυσικό χρήμα αναδεικνύεται στην πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία αποκαλύπτει τους κύριους λόγους πίσω από τη «βασιλεία» του ρευστού:
Ανωνυμία και προστασία ιδιωτικότητας (41%): Τα μετρητά προσφέρουν πλήρη ανωνυμία, διασφαλίζοντας ότι οι συναλλαγές δεν αφήνουν ψηφιακό αποτύπωμα. Αυτό τα καθιστά ελκυστικά για όσους ανησυχούν για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Έλεγχος εξόδων (35%): Η χρήση φυσικού χρήματος βοηθά τους καταναλωτές να έχουν καλύτερη επίγνωση των εξόδων τους, καθώς η φυσική απώλεια χρημάτων λειτουργεί αποτρεπτικά για περιττές δαπάνες.
Άμεση διεκπεραίωση συναλλαγών (30%): Οι συναλλαγές με μετρητά ολοκληρώνονται αμέσως, χωρίς την ανάγκη τεχνολογικής υποδομής ή σύνδεσης στο διαδίκτυο.
Ευρεία αποδοχή (28%): Τα μετρητά παραμένουν το πιο αποδεκτό μέσο πληρωμών, ακόμη και σε μικρότερα καταστήματα που δεν διαθέτουν συστήματα POS.
Παρά τη διαρκή προτίμηση στα μετρητά, οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην Ελλάδα σημειώνουν άνοδο. Το 47% της συνολικής αξίας των συναλλαγών στα POS πραγματοποιείται με κάρτες, με την Ελλάδα να κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες χώρες της Ευρωζώνης στη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών.
Στην Ευρωζώνη, τα μετρητά παραμένουν η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος πληρωμής σε 14 από τις 20 χώρες. Οι συναλλαγές με μετρητά κυμαίνονται από 22% στην Ολλανδία έως 67% στη Μάλτα, ενώ οι ηλεκτρονικές πληρωμές κερδίζουν έδαφος σε χώρες όπως η Φινλανδία (57%) και η Ολλανδία (56%).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *