Την εκτίμησή του ότι δεν θα ακολουθήσουν τον Αντώνη Σαμαρά προς την έξοδο άλλοι βουλευτές της ΝΔ διατύπωσε μιλώντας στο Action24 ο Νικήτας Κ...
Την εκτίμησή του ότι δεν θα ακολουθήσουν τον Αντώνη Σαμαρά προς την έξοδο άλλοι βουλευτές της ΝΔ διατύπωσε μιλώντας στο Action24 ο Νικήτας Κακλαμάνης. Στην σχετική ερώτηση, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά "νομίζω πως όχι". "Ο Σαμαράς δεν έχει απευθυνθεί σε κανέναν συνάδελφο", πρόσθεσε.
Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως "μίλησα με πάρα πολλούς ανθρώπους από τη Νέα Δημοκρατία και με πολλούς συναδέλφους και πήρα την απόφαση να βγώ μπροστά τουλάχιστον σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Εγώ τη θύελλα την έβλεπα να ερχόταν, από την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο. Γι’ αυτό ενθυμείστε, είχε πεί ότι "τόσο δύσκολο αυτοί οι τρεις άνθρωποι να καθίσουν σε ένα δείπνο εργασίας και να μιλήσουν μεταξύ τους;”. Και είχα πει ότι τις πρωτοβουλίες σε αυτές τις περιπτώσεις τις παίρνει ο ισχυρός, δηλαδή ο πρωθυπουργός. Δεν εισακούστηκα. Εαν είχε γίνει, εκτιμώ ότι δεν θα είχε γίνει τίποτα χθες".
Ο κ. Κακλαμάνης αναφερόμενος σε αυτά που προκάλεσαν την τελική σύγκρουση με αφορμή την συνέντευξη του κ. Σαμαρά ανέφερε: "Πιστεύω ότι αυτό που ενόχλησε πολύ ήταν δύο σημεία: Ήταν για την φωτογραφία (σ.σ. Μητσοτάκη, Ερντογάν, Ράμα, Χριστοδουλίδη). Που αν την δει κάποιος επιπολαίως μπορεί να ενοχληθεί. Αν την δει κάποιος ψυχρά είναι η πρώτη φορά που ο παντοδύναμος επί 20 χρόνια Ερντογάν κάθεται έστω και για κοινωνική συναναστροφή στο ίδιο τραπέζι με τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας".
Κακλαμάνης: Χτυπώντας τον κ. Γεραπετρίτη ήταν να σαν να χτυπούσε τον κ. Μητσοτάκη
Το δεύτερο σημείο, όπως τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, ήταν ότι "χτυπώντας τον κ. Γεραπετρίτη ήταν να σαν να χτυπούσε τον κ. Μητσοτάκη".
Στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στα περί "μυστικής διπλωματίας" που επικαλέιται ο κ. Σαμαράς. "Υποχρεωτικά εκ του Συντάγματος αν υποτεθεί ότι υπογράφεται το συνυποσχετικό για την Χάγη δεν ξέρω στην Τουρκία τι ισχύει, στην Ελλάδα πρέπει να περάσει αυτό πριν σταλεί στην Χάγη από τη Βουλή. Επομένως ποια μυστική διπλωματία; Εκτιμώ ότι ήταν κάτι που μας έχει στεναχωρήσει όλους στη ΝΔ, φοβάμαι ότι ήταν μονόδρομος η απόφαση".
Ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε λέγοντας πως "συμβουλή στον Αντώνη Σαμαρά δεν μπορώ να δώσω αλλά μπορώ να δώσω στο εσωτερικό του κόμματός μου: ότι ειπώθηκε, ειπώθηκε, ότι γράφτηκε, γράφτηκε, σιωπή τώρα. Σε επίπεδο κορυφής. Τώρα προέχει η πολιτική σταθερότητα της χώρας. Η πολιτική σταθερότητα της χώρας περνάει μέσα από τη ΝΔ. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην ενότητα της λαϊκής μας βάσης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Και αυτό θα φανεί στην ψήφιση του προϋπολογισμού".
Το τρίτο θέμα που οδήγησε στην σύγκρουση ήταν κατά τον κ. Καλαμάνη "η πρόταση του Σαμαρά για τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πριν από τον Αντώνη, το έχει πει πρώτος ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά το είπαν δύο τρεις βουλευτές ενώπιον του πρωθυπουργού στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ, βέβαια άλλη μορφή παίρνει να πω εγώ κάτι και άλλη ένας πρώην πρωθυπουργός. Νομίζω, λοιπόν, ότι τέτοιου είδους επιλογές προϋποθέτουν τον προτείνοντα και τον προτεινόμενο. Ο προτείνων δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του. Ο προτεινόμενος με τον οποίο μιλώ τακτικά, τουλάχιστον μέχρι πρότεινος όταν του έβαζα εγώ τέτοιο θέμα, εμένα μου έλεγε "δεν με ενδιαφέρει”. Αυτά βέβαια μπορεί να αλλάξουν", κατέληξε.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση