GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλγερινή επανάσταση... κανένας λαός αποφασισμένος για την απελευθέρωσή του ΔΕΝ μπορεί να ηττηθεί!

Νέος Θερσίτης Η Αλγερινή επανάσταση που επίσημα ξέσπασε σαν σήμερα το 1954 για να...

Νέος Θερσίτης
Η Αλγερινή επανάσταση που επίσημα ξέσπασε σαν σήμερα το 1954 για να... λήξει το 1962 με την ήττα της Γαλλίας και την ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλγερίας, αποτελεί ιστορική απόδειξη ότι κανένας λαός που είναι αποφασισμένος για την απελευθέρωσή του ΔΕΝ μπορεί να ηττηθεί στο τέλος,
όση βία, όσες σφαγές, όσα βασανιστήρια και καταπίεση κι αν χρησιμοποιήσουν οι πάνοπλοι δυνάστες του!
Σαν σήμερα, πριν από 70 χρόνια, η Αλγερία ξεκίνησε τον πόλεμο ανεξαρτησίας της κατά της Γαλλίας, που οδήγησε σε έναν μακρύ και επίπονο αγώνα υπό την ηγεσία του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) της Αλγερίας.
• Το 1954 το ΕΑΜ ξεκίνησε την ένοπλη πάλη στην ύπαιθρο.
• Το 1956 μετέφερε τη σύγκρουση στις πόλεις που κορυφώθηκε με τη “Μάχη του Αλγερίου” το 1957.
 • Οι Γάλλοι αποικιοκράτες χρησιμοποίησαν τις πιο επίλεκτες δυνάμεις τους που επιδόθηκαν σε σφαγές και μαζικούς βασανισμούς.
• Πάνω από 1,5 εκατομμύριο Αλγερινών υπήρξαν θύματα της πιο βάρβαρης καταστολής από το 1954 ως το 1962!
 • Στο τέλος τα μάζεψαν κι έφυγαν ντροπιασμένοι - μέχρι και σήμερα η επίσημη Γαλλία αποφεύγει να μιλάει και να θυμάται “την ήττα στην Αλγερία”!
Ο ένοπλος αγώνας των Αλγερινών γκρέμισε ένα σύστημα φυλετικού και θρησκευτικού διαχωρισμού, αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων  και οικονομικής καταπίεσης.
Ο ένοπλος αγώνας του αλγερινού λαού γέννησε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Αλγερίας, ένα συνταγματικά σοσιαλιστικό κράτος στη Βόρεια Αφρική που έγινε πρότυπο για άλλους αποικιοκρατούμενους λαούς στην αφρικανική ήπειρο και σε όλο τον κόσμο.
Ο ένοπλος αγώνας και η Νίκη του αλγερινού λαού είναι το φωτεινό παράδειγμα για τον Παλαιστινιακό και κάθε λαό που παλεύει ενάντια στο ρατσισμό, την αποικιοκρατία, την κατοχή, τον ιμπεριαλισμό!










Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *