GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΑΛΟΣ με την αποχώρηση Αδειλίνη και Κλάπα από την ομιλία Τσίπρα...

Ως πράξη «μη νομιμοποίησης όσων ακούγονταν κατά της Δικαιοσύνης, τα οποία εν πολλοίς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», θεωρούν δικασ...


Ως πράξη «μη νομιμοποίησης όσων ακούγονταν κατά της Δικαιοσύνης, τα οποία εν πολλοίς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», θεωρούν δικαστικές πηγές την αποχώρηση της Γεωργίας Αδειλίνη και της Ιωάννας Κλάπα από την αίθουσα της Βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην ημερίδα με τίτλο «Ενδυναμώνοντας την Δημοκρατία», προκαλώντας πάντως έντονες αντιδράσεις.
Ο πρώην πρωθυπουργός όταν αναφέρθηκε στις υποθέσεις των υποκλοπών, των Τεμπών και της Πύλου μίλησε για ευθύνες της δικαιοσύνης.
«Μπορούμε ευλόγως να ελπίζουμε πως οι θεσμοί του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συμβάλλουν και στην αποκατάσταση υποθέσεων που αποτελούν τις μεγαλύτερες μαύρες κηλίδες, τις ανοιχτές πληγές του κράτους Δικαίου στη πατρίδα μας και που άνοιξαν, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια. Αναφέρομαι, όπως όλοι θα καταλάβατε, στο μεγάλο σκάνδαλο των μαζικών παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Κυρίως όμως αναφέρομαι στις αδιανόητες για μια ευρωπαϊκή χώρα προσπάθειες παρακώλυσης των ερευνών της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής. Και στην αδυναμία των δικαστικών αρχών να εντοπίσουν τους υπευθύνους και να αποδώσουν δικαιοσύνη. Ενώ αντίστοιχη ολιγωρία των αρχών, εντοπίζεται τόσο στο δραματικό ναυάγιο της Πύλου με τον πνιγμό εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, ενώ βρίσκονταν επί 16 ώρες στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας. Αλλά και στο σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών, με τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.
Αποχώρησαν
Οι αναφορές αυτές οδήγησαν στην αποχώρηση αρχικά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη και εν συνεχεία της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα. Οι δύο κορυφαίες δικαστικοί λειτουργοί της χώρας, ευρισκόμενες -όπως τονίζουν δικαστικές πηγές- σε αδυναμία απάντησης διά λόγου (δεν ήταν ομιλήτριες), θεώρησαν προφανώς πως «έχουν υποχρέωση να προασπίσουν το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και κυρίως από επιθέσεις που είναι άδικες και εμπεδώνουν ένα αίσθημα προς τους πολίτες που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
Παράλληλα θεώρησαν, κατά την εκτίμηση των ίδιων πηγών, πως αποτελεί προσβολή για το θεσμό «η γενικευμένη απαξίωση της Δικαιοσύνης στην υπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ας αφήσουν τη Δικαιοσύνη έξω από τα πολιτικά παιχνίδια», ήταν η κατακλείδα των αναφορών, με τη σκωπτική σημείωση «άλλωστε πάντα έχει σημασία ποιος λέει τι».
Η αναφορά Τσίπρα
Υπενθυμίζεται πως όταν ο κ. Τσίπρας αντιλήφθηκε ότι οι δύο δικαστίνες αποχώρησαν από την αίθουσα έκανε ένα εκτός κειμένου σχόλιο: «Αν θέλουμε, λοιπόν, στο μέλλον να γιορτάζουμε με μεγαλύτερη περηφάνεια επετείους σαν τη σημερινή, των 50 χρόνων από την επανακύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη χώρα μας, επιβάλλεται η εκτελεστική αλλά και η δικαστική της εξουσία, που πρέπει να ακούει κιόλας, να κάθεται να ακούει, επιβάλλεται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Για να μπορούμε να μιλάμε πραγματικά για εμβάθυνση του Κράτους Δικαίου, για μια ισχυρή και όχι για μια πάσχουσα Δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *