Ο Πιτ Χέγκσεθ, παρουσιαστής στο Fox News και εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, κατηγορήθηκε το 2017 για σεξουαλι...
Ο Πιτ Χέγκσεθ, παρουσιαστής στο Fox News και εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, κατηγορήθηκε το 2017 για σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομία. Δεν κατατέθηκε καμία καταγγελία για αυτή την υπόθεση, η οποία ωστόσο αναστάτωσε τα μέλη της ομάδας του εκλεγμένου προέδρου, αρμόδιας για την μεταβίβαση της εξουσίας, όταν έμαθαν για την υπόθεση αυτή μέσω του Τύπου, ανέφερε το Vanity Fair.
Η αναστάτωση, σύμφωνα με το περιοδικό, οδηγεί να επανεξεταστεί η απόφαση για τον διορισμό του 44χρονου στη θέση του επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου.Αν η Γερουσία εγκρίνει τον διορισμό του, ο 44χρονος Χέγκσεθ, ο οποίος δεν έχει υπηρετήσει ποτέ σε διευθυντική θέση οποιουδήποτε θεσμού, θα τεθεί επικεφαλής 3,4 εκατομμυρίων στρατιωτικών και πολιτών και θα αναλάβει να διαχειριστεί έναν προϋπολογισμό περισσότερων από 850 εκατ. δολαρίων.
Η αστυνομία στο Μοντερέι της Καλιφόρνια επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι είχε ερευνήσει μια "φερόμενη σεξουαλική επίθεση" που συνέβη σε ένα ξενοδοχείο τον Οκτώβριο του 2017, υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Χέγκσεθ. Μώλωπες ήταν ορατοί στο δεξί μηρό του φερόμενου θύματος, είπε η αστυνομία.
Ο δικηγόρος του Πιτ Χέγκσεθ, Τίμοθι Παρλατόρε, δήλωσε στο Vanity Fair ότι η κατηγορία είχε "ερευνηθεί από την αστυνομία του Μοντερέι" και ότι "δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο".
Ο διευθυντής επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, δήλωσε ότι ο Χέγκσεθ είχε "αρνηθεί σθεναρά όλες τις κατηγορίες". "Δεν υποβλήθηκε καμία καταγγελία", πρόσθεσε ο μελλοντικός διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, λέγοντας ότι "ανυπομονώ να επιβεβαιωθεί ο διορισμός" του Χέγκσεθ από τη Γερουσία.
Η επιλογή Τραμπ να διορίσει αυτή τη τηλεοπτική φιγούρα για την ηγεσία ενός υπουργείου προκάλεσε έντονη συζήτηση και προβληματισμό στην Ουάσινγκτον. Μάλιστα, οι συζητήσεις στη Γερουσία για την έγκριση του διορισμού του είναι έντονες παρά τη πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.
Σε πρόσφατες δηλώσεις, ο Χέγκσεθ έχει καταγγείλει προοδευτικές τάσεις εντός του αμερικανικού στρατού και αντιτίθεται στην παρουσία γυναικών σε μάχιμες μονάδες.
Απόφοιτος του Πρίνστον και του Χάρβαρντ, έχει παντρευτεί τρεις φορές, με τον πρώτο του γάμο να λήγει το 2009 λόγω απιστίας του, ανέφερε η Washington Post.
Ο δεύτερος γάμος του έληξε τον Σεπτέμβριο του 2017, έναν μήνα μετά τη γέννηση του παιδιού που απέκτησε με μια παραγωγό του Fox News, η οποία έκτοτε έγινε η τρίτη σύζυγός του, σύμφωνα με αμερικανικά μμε.
Τα τρομακτικά τατουάζ του
Ο βετεράνος του αμερικανικού στρατού δεν έχει φύγει από το προσκήνιο καθώς τις τελευταίες ώρες, εκτός από το βιογραφικό του, εξετάζονται και τα πολλά και ιδιαίτερα τατουάζ που έχει.
Εξαιτίας αυτών μάλιστα, "θεωρήθηκα εξτρεμιστής από το τμήμα της Εθνικής Φρουράς στην Ουάσινγκτον και με απέσυραν από τη φρουρά της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν" είπε ο ίδιος.
Η ουσία είναι πως τρομάζουν (τα τατουάζ του) καθώς μοιάζουν αρκετά με αυτά που είχαν οι υποστηρικτές του Τραμπ που προσπάθησαν να καταλάβουν το Καπιτώλιο τον Ιανούριο του 2021, λίγο μετά την ήττα του Ρεπουμπλικανού από τον Μπάιντεν στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Τα διεθνή media τα μελετούν και αναλύουν την σημειολογία τους:
Ο σταυρός της Ιερουσαλήμ: Ο σταυρός της Ιερουσαλήμ που έχει ο Πιτ Χέγκσεθ στο στήθος του είναι ένα από εκείνα που τραβούν αμέσως το μάτι. Περιλαμβάνει έναν μεγάλο χριστιανικό σταυρό που περιβάλλεται από τέσσερις μικρότερους, έναν σε κάθε τεταρτημόριο. Πρόκειται για ένα σύμβολο που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα το οποίο χρησιμοποιούνταν ως σύμβολο του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα σχετικά με τις σταυροφορίες σύμβολα συνδέονται με τον σύγχρονο χριστιανικό εθνικισμό και χρησιμοποιούνται για να συμβολίσουν την αντίθεση τους μουσουλμάνους.
Deus Vult: Στον δικέφαλό του διακρίνεται η λατινική φράση Deus Vult που μεταφράζεται σε "Ο Θεός το θέλει". Η φράση ανάγεται στην Πρώτη Σταυροφορία ως ιαχή μάχης από τους Χριστιανούς. Προσφάτως και αυτή έχει υιοθετηθεί από ακροδεξιές ομάδες. Το βιβλίο του "American Crusade", το οποίο ο ίδιος περιγράφει ως μια έρευνα του τι θα ήταν η Αμερική χωρίς τα αμερικανικά ιδανικά, τελειώνει με τη συγκεκριμένη φράση.
Σταυρός και ξίφος: Άλλο ένα τατουάζ με χριστιανικές αναφορές στον πήχη του με ένα ξίφος μέσα σε ένα σταυρό με το οποίο αναπαριστά το 10:34 του Κατά Ματθαίον. "Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν". Αυτό ήταν και το πρώτο του τατουάζ κατά τη διάρκεια διακοπών με την οικογένειά του.
ΧΡ: Ο Χέγκσεθ έχει στο πάνω μέρος του χεριού του και τα ελληνικά γράμματα ΧΡ. Πρόκειται για μια από τις πρώτες μορφές του χριστογράμματος, που σχηματίζεται με την τοποθέτηση των δύο πρώτων κεφαλαίων γραμμάτων Χ και Ρ της ελληνικής λέξης Χριστός με τέτοιο τρόπο ώστε η κατακόρυφη διαδρομή του Ρο να τέμνει το κέντρο του Χι.
"Εμείς ο λαός": Από τον χριστιανισμό και τις σταυροφορίες, ο Χέγκσεθ, περνά στην αμερικανική ιστορία. "Εμείς ο λαός" γράφει σε τατουάζ στο χέρι του. Πρόκειται για την πρώτη φράση του Αμερικανικού Συντάγματος. Κάτω από αυτό διακρίνεται η ημερομηνία 1775, χρόνος κατά τον οποίο ξέσπασε ο Αμερικανός Πόλεμος για την Ανεξαρτησία.
Join or Die: Το τατουάζ "Join or Die" απεικονίζει ένα φίδι κομμένο σε 8 κομμάτια. Το καρτούν που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά όσο ακόμα η Αμερική ήταν αποικία, θρυλείται πως ζωγραφίστηκε από τον ίδιο τον Μπένζαμιν Φράνκλιν το 1754, και δημοσιεύτηκε στην Pennsylvania Gazette. Πρόκειται για μια δημοφιλή δεισιδαιμονία που έλεγε πως αν τα κομμάτια του φιδιού επανενωθούν πριν το ηλιοβασίλεμα αυτό θα ξαναζωντάνευε.
Η σημαία των ΗΠΑ με ένα AR-15: Στο μπράτσο του ο Χέγκσεθ έχει "χτυπήσει" μια αμερικανική σημαία, της οποίας οι τελευταίες ρίγες έχουν αντικατασταθεί από ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15. Σε συνέντευξή του έχει αναφέρει πως πρόκειται για το όπλο που έφερε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ιράκ.
Ne Desit Virtus: Η λατινική φράση Ne Desit Virtus "Ανδρεία χωρίς τέλος" χρησιμοποιήθηκε από το 187ο Αερομεταφερόμενο Σύνταγμα Πεζικού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και έπειτα στις πολλές επεμβάσεις του αμερικανικού στρατού. Το Αερομεταφερόμενο Σύνταγμα στο οποίο υπηρέτησε και ο ίδιος ο Hegseth έχει περάσει από την Κορέα, το Βιετνάμ, τον πόλεμο του Κόλπου, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση