GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΑΓΡΑΦΗ Σαμαρά! Βορίδης και Γεωργιάδης στο πλευρό του Μητσοτάκη...

Τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχολίασαν, επιχειρηματολογώντας για την ορθότητα της απόφασης Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατ...

Τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχολίασαν, επιχειρηματολογώντας για την ορθότητα της απόφασης Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προερχόμενοι και οι δύο από το ΛΑΟΣ, οι οποίοι εντάχθηκαν στη Νέα Δημοκρατία επί προεδρίας του Μεσσήνιου πολιτικού και έκτοτε είναι «ταγμένοι» στη σκληροπυρηνική Δεξιά.
Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο MEGA, τονίζοντας ότι «υπήρχε μια σημαντική, κατά τη γνώμη μου, ποσοτική και ποιοτική διαφοροποίηση».
Και πρόσθεσε: «πράγματι οι πρώην πρωθυπουργοί, οι πρώην πρόεδροι μπορεί να θέλουν να επισημάνουν κάτι με δημόσιες παρεμβάσεις τους, κάτι που θέλουν να επισημάνουν στην κυβέρνηση, σε κάτι που έχουν διαφορετική άποψη από αυτήν», αλλά: Το ποσοτικό κομμάτι υπεισέρχεται «όταν δίδονται επανειλημμένως εξηγήσεις από την κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό και επαναφέρεται συστηματικά. Υπάρχει όμως και η ποιοτική διαφοροποίηση στη χθεσινή συνέντευξη», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.
«Για πρώτη φορά ζητείται παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών στη βάση, εν τέλει, αμφισβήτησης του πατριωτισμού του. Αυτό είναι βαριά ποιοτική διαφοροποίηση. Διότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν είναι τυχαία εκεί. Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τοποθετηθεί εκεί από τον πρωθυπουργό. Εάν αμφισβητείται ο πατριωτισμός του υπουργού Εξωτερικών, προφανώς αμφισβητείται και ο πατριωτισμός του πρωθυπουργού, που διατηρεί έναν μη επαρκώς πατριώτη υπουργό Εξωτερικών στη θέση του. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό» τόνισε.
Εξ άλλου, «είναι ένα ζήτημα η πολιτική διαφοροποίηση σε ζητήματα πολιτικής, ακόμη και εξωτερικής πολιτικής, αλλά η αμφισβήτηση του πατριωτισμού της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού δεν μπορεί να γίνει δεκτή», είπε ο κ.Βορίδης.
«Εγώ, αν κατέληγα ότι αυτή η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση, αν θεωρούσα ότι στην εξωτερική πολιτική τα κάνει λάθος και μάλιστα δεν την πίστευα κιόλας γιατί δεν με πείθουν οι διευκρινίσεις της, αν θεωρούσα ότι πηγαίνει στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που πηγαίνει όλος ο κόσμος, γεννιέται ένα ερώτημα: τι την στηρίζεις αυτήν την κυβέρνηση;» είπε χαρακτηριστικά.
«Η συζήτηση δεν μπορεί να ξεκινά ασύντακτα, επιπλέον έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σχολίασε σχετικά με την πρόταση Σαμαρά να είναι νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής. Και συμπλήρωσε, «εμείς έχουμε διευκρινίσει σε όλους τους τόνους ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει την ώρα που πρέπει και θα επιλέξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».
«Η κυβέρνηση έχει να κάνει πάρα πολλή δουλειά, έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά ζητημάτων του κόσμου». Και, ακριβώς, την ώρα που «η κυβέρνηση είναι συγκεντρωμένη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, το να λέμε ξανά και ξανά και ξανά πράγματα τα οποία έχουν απαντηθεί, προφανώς γεννιέται ένα ερώτημα» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.
Για το εάν τίθεται ζήτημα με τη βουλευτική έδρα του Αντώνη Σαμαρά, απάντησε ότι τα ζητήματα αυτά είναι συνειδησιακά, είναι «ζητήματα δικά του» (του κυρίου Σαμαρά), υπενθυμίζοντας ότι, όταν ο ίδιος, ο κ. Βορίδης δηλαδή, στο παρελθόν άλλαξε κόμμα, «την παρέδωσα την έδρα, αλλά αυτό είναι ζήτημα του καθενός».
Ενώ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σχετικά με το νόμο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, διερωτήθηκε: «Αν ήταν σκληρός ιδεολογικός πυρήνας, όπως θέλουν ορισμένοι να το εμφανίσουν, ο πρόεδρος της ΝΔ θα έλεγε να πράξει ο καθένας κατά τη συνείδησή του;».
Επιπλέον, σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός είπε πως δεν πιστεύει στην woke ατζέντα, δεν υπάρχει woke ατζέντα στην Ελλάδα και, αν είναι στο χέρι του, δεν θα υπάρξει ποτέ».
Γεωργιάδης: Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «για μένα δεν είναι μια ευχάριστη στιγμή, εγώ πάντα έδειχνα και δείχνω μία ευγνωμοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά που με έκανε υπουργό υγείας και πιστεύω ότι την περίοδο 12 – 15 κράτησε την κυβέρνηση στο ευρώ με την κυβέρνηση του».
Ωστόσο, όπως είπε «δεν μπορούσε ο πρωθυπουργός να κάνει οτιδήποτε άλλο χθες».
Τόνισε πως, «ο κύριος Σαμαράς έχει επιλέξει μία τακτική εδώ και μεγάλο διάστημα και όποιος πολιτικός δίνει μία συνέντευξη αυτού του τύπου, αντιλαμβάνεται περίπου το πλαίσιο».
Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως τα έθνη για να γίνονται σπουδαία πρέπει να έχουν πειθαρχία. «Αυτή τη στιγμή Νέα Δημοκρατία έχει πρόεδρο, δεν μπορεί ο καθένας μας να κάνει ό,τι θέλει. Ο καθένας πρέπει να έχει αντίληψη κάποιων συγκεκριμένων ορίων, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την κυβερνητική σταθερότητα και ο στόχος παραμένει να λύσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων και να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».
Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως, «είναι μία λυπηρή συζήτηση για μένα και θέλω να ελπίζω ότι στο μέλλον θα μπορέσει να επουλωθεί και να βρεθεί μια λύση» και πρόσθεσε πως, «είναι άλλο πράγμα οι προσωπικές μας σχέσεις και άλλο οι ευθύνες μας έναντι της πατρίδος».
Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα;
Τόνισε επίσης πως το οτι «μιλάμε με την Τουρκία» δεν σημαίνει ότι «παραχωρούμε εθνική κυριαρχεία».
Παράλληλα, ανέφερε πως θεωρεί «άκομψο να ακούγονται ονόματα όταν υπάρχει Πρόεδρος Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *