GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΝΙΚΟΣ! ΓΙΑΤΙ βγαίνουν θετικά πολλά self tests για τον καρκίνο του παχέος εντέρου...

Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των πολιτών σχετικά με τα αποτελέσματα των self tests για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, καθώς από τα 130.000 που...


Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των πολιτών σχετικά με τα αποτελέσματα των self tests για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, καθώς από τα 130.000 που διατέθηκαν, περίπου 1.000 βγήκαν θετικά.
Ωστόσο, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega έσπευσε να καθησυχάσει τους πολίτες που είδαν το test τους να βγαίνει θετικό.
Όπως δήλωσε, «ο κόσμος με το δίκιο του θέλει εξηγήσεις, γιατί πολλά τεστ βγαίνουν θετικά. Όταν ένα self test βγει θετικό, δεν σημαίνει ότι έχεις καρκίνο. Να ξέρει ο κόσμος ότι στο 80% και πάνω, μπορεί η θετικότητα αυτή να οφείλεται σε μια φλεγμονή, σε αιμορροΐδες, σε διάφορες αιτίες χωρίς να υπάρχει κακοήθεια. Δηλαδή αυτό είναι κάτι καλόηθες που υπάρχει».
Σύμφωνα με την ίδια λοιπόν, «αν βγει θετικό το τεστ, πρέπει ο κόσμος να κλείσει ραντεβού με τον γαστρεντερολόγο, να πάρει ο γιατρός το ιστορικό του ασθενούς, να αξιολογήσει την κλινική εικόνα και στη συνέχεια, αν χρειαστεί, να κάνει κολονοσκόπηση».
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, συγκεκριμένα στις 11 Οκτωβρίου. ξεκίνησε η αποστολή SMS σε πολίτες άνω των 50 ετών για το πρόγραμμα για δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *