GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΦΥΓΗ! Στο ΣτΕ οι ταξιτζήδες για το αυτοκόλλητο κατοχής και χρήσης POS...

Μείζον θέμα αποτελεί για τους οδηγούς ταξί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών να τούς υποχρεώσει να τοποθετήσουν στα οχήματά τους ένα ειδικ...


Μείζον θέμα αποτελεί για τους οδηγούς ταξί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών να τούς υποχρεώσει να τοποθετήσουν στα οχήματά τους ένα ειδικό αυτοκόλλητο σήμα διαστάσεων 25×12 εκ., που θα ενημερώνει τους πολίτες στα ελληνικά και αγγλικά ότι διαθέτουν POS, καθώς υποστηρίζουν ότι θα δημιουργεί προβλήματα ορατότητας και γενικότερης ασφαλείας.
Ως εκ τούτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Οχημάτων με Μετρητή Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Μυτιλήνης και ο Σύνδεσμος Ραδιοταξί αποφάσισαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας την αναστολή και ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης η οποία ελήφθη την 1η Αυγούστου.
Οι ταξιτζήδες θεωρούν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2014/45/ΕΕ), τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Τονίζουν δε ότι η τοποθέτηση του σήματος στο πίσω δεξί τζάμι του οχήματος δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας, καθώς εμποδίζει τον οπτικό έλεγχο από το κάθισμα του οδηγού, προξενεί βλάβη στους υαλοκαθαριστήρες, κ.λπ.
Να σημειωθεί ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η μη τοποθέτηση του ειδικού αυτού σήματος θα επιφέρει πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση