GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!" ΝΕΟ ράπισμα από την Moody's στη Γαλλία...

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την προοπτική για την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας σε αρνητική την Παρασκευή λόγω ανησυχιώ...


Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την προοπτική για την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας σε αρνητική την Παρασκευή λόγω ανησυχιών για το χρέος και το έλλειμμα της χώρας.
Η Moody's ανέφερε τον «αυξανόμενο κίνδυνο, η γαλλική κυβέρνηση να μην είναι σε θέση να εφαρμόσει μέτρα που θα αποτρέψουν τη διατήρηση ευρύτερων από το αναμενόμενο δημοσιονομικών ελλειμμάτων και την επιδείνωση της προσιτότητας του χρέους».
Οπως αναφέρει το Politico, η κίνηση της Moody's έλαβε χώρα τη στιγμή που ο Γάλλος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ φαίνεται να οδεύει προς μεγάλη σύγκρουση με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Ο Μακρόν αρνήθηκε να υποστηρίξει δημόσια τις προσπάθειες του Μπαρνιέ να χαλιναγωγήσει το έλλειμμα μέσω αυξήσεων φόρων και περικοπών δαπανών.
Ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας στο Aa2, σημειώνοντας ότι αυτό υποστηρίζεται από τη «μεγάλη, πλούσια και διαφοροποιημένη οικονομία της».
«Η δημοσιονομική επιδείνωση που έχουμε ήδη δει είναι πέρα από τις προσδοκίες μας και έρχεται σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις χωρών με παρόμοια αξιολόγηση που τείνουν να εξυγιάνουν τα δημόσια οικονομικά τους στο τρέχον περιβάλλον», ανέφερε η Moody's.
«Οι κίνδυνοι για το πιστωτικό προφίλ της Γαλλίας ενισχύονται από ένα πολιτικό και θεσμικό περιβάλλον που δεν ευνοεί τη σύμπνοια σε μέτρα πολιτικής που θα επιφέρουν συνεχείς βελτιώσεις στο δημοσιονομικό ισοζύγιο», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *