GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ! "ΝΤΟΥ" του Ρουβίκωνα στην (Ισραηλινή) Intracom Defence...

Γιωργος Καλαϊτζίδης Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην Ισραηλινή αμυντική βιομηχανία Intracom Defence (IDE) στην Παιανία. Τι άλλο να γράψει πια κα...


Γιωργος Καλαϊτζίδης
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην Ισραηλινή αμυντική βιομηχανία Intracom Defence (IDE) στην Παιανία.
Τι άλλο να γράψει πια κανείς για τη μαρτυρική και συνάμα ηρωική Παλαιστίνη, στα εδάφη της οποίας εδώ και έναν χρόνο συντελείται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε ζωντανή μετάδοση; Από τα βρέφη που δεν κατάφεραν ποτέ να ζήσουν τη νιότη τους μέχρι τα νεκρά πτώματα που συνθλίβονται από τανκς, οι φρικαλεότητες της αποικιοκρατικής σιωνιστικής πολεμικής μηχανής δεν έχουν τελειωμό. Παρόλα αυτά, και κόντρα σε υπέρτερες δυνάμεις, οι δυνάμεις της αντίστασης και σύσσωμος ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζουν να αντιστέκονται και να μάχονται για λευτεριά και ζωή.
Σε μια τέτοια συνθήκη, κάθε πολιτική οργάνωση και κίνημα, κάθε αγωνιστής και κάθε αγωνίστρια, που φέρουν αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά, οφείλουν να χτυπούν τον εχθρό εντός των τειχών τους. Πολλώ δε μάλλον, όταν μιλάμε για την Παλαιστίνη, να στέκονται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού χωρίς αστερίσκους.
Σίγουρα δεν θα ακούσετε πρώτη φορά από εμάς για την επιθετική εισβολή του ισραηλινού κεφαλαίου στην ελληνική αγορά, και τη στενή σχέση του με το πολιτικό προσωπικό του ελληνικού κράτους και τις κλίκες του στην ντόπια καπιταλιστική άρχουσα τάξη.
Τα τελευταία χρόνια το Ισραηλινό κεφάλαιο βρίσκεται σε επεκτατική φάση. Μαζί με το Κινέζικο και το Ευρωπαϊκό, το βλέπουμε να αγοράζει μαζικά ακίνητα σε μια διαδικασία που μπορεί να παραλληλιστεί με εποικισμό αφού η κοινωνική βάση στην Ελλάδα ήδη αντιμετωπίζει οξύ στεγαστικό πρόβλημα. Παράλληλα, το ισραηλινό κεφάλαιο επεκτείνεται στον τουριστικό κλάδο, στην ενέργεια και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων ενώ θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ισραηλινές εταιρείες είναι πίσω από τις υποκλοπές και τη διανομή ψηφιακών εργαλείων που επέτρεψαν όχι μόνο στον Μητσοτάκη και την κλίκα του, αλλά σε πάρα πολλούς Μητσοτάκηδες και τις κλίκες τους ανά τον κόσμο, να κρυφακούν τους πάντες.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα αποτελεί τη γέφυρα διαμέσου της οποίας το ισραηλινό κεφάλαιο επεκτείνεται και συνδέεται άμεσα με τις αγορές των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μεταξύ των πεδίων εκμετάλλευσης, δεν θα μπορούσε να λείπει και η συμμετοχή σε εξοπλιστικά προγράμματα της αστυνομίας και του στρατού.
Πριν από περίπου έναν χρόνο ο όμιλος της Intracom Holdings, συμφερόντων της οικογένειας Κόκκαλη, ήρθε σε συμφωνία με την Israel Aerospace Industries (IAI) για την πώληση του διαμαντιού του ομίλου και ανερχόμενης δύναμης στην πολεμική βιομηχανία, της Intracom Defence (IDE). Η IAE προχώρησε στην αγορά της IDE έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ, κατέχοντας πλέον το 90,9% της εταιρείας.
Η IDE ειδικεύεται στην παραγωγή εκτοξευτών και υποσυστημάτων βλημάτων, χερσαίων και θαλάσσιων τακτικών επικοινωνιών, υβριδικών ενεργειακών συστημάτων κ.α.
Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με διάφορες χώρες-μέλη του NATO και της ΕΕ, αλλά και με την ίδια την αμερικανική πολεμική βιομηχανία, αποτελώντας έτσι τη μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία στον ελλαδικό χώρο.
Πιο συγκεκριμένα, η IDE αποτελεί έναν από τους στενότερους μη αμερικανούς συνεργάτες μιας από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εργολαβικές αμυντικές βιομηχανίες, της RAYTHEON. Η IDE εδώ και χρόνια συμμετέχει στα προγράμματα κατασκευής και υλοποίησης του γνωστού αντιπυραυλικού συστήματος αεράμυνας PATRIOT, τόσο για λογαριασμό του NATO εν γένει όσο και για λογαριασμό του ελληνικού κράτους και του ελληνικού στρατού, αναλαμβάνοντας ειδικότερα την κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων για το ελληνικό πρόγραμμα PATRIOT. Χαρακτηριστική είναι επίσης, η 5ετής σύμβαση της IDE με την NSPA (Nato Support Agency), καθώς και η συμμετοχή και σημαντική αρωγή φορέων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ σε αυτά τα νατοϊκά αμυντικά προγράμματα.
Όσο για την IAI, αποτελεί έναν κολοσσό της ισραηλινής κρατικής πολεμικής βιομηχανίας, μια μεγάλη μηχανή παραγωγής θανάτου και λουτρών αίματος στην Παλαιστίνη και ευρύτερα τη Μ. Ανατολή. Πρόκειται για τη βιομηχανία πολέμου, που μεταξύ άλλων μαζί με την Rafael, έχουν κατασκευάσει το γνωστό θολωτό σύστημα αεράμυνας του ισραηλινού κράτους, IRON DOME.
Όλο αυτό το νταλαβέρι δεν επιβεβαιώνει μονάχα την λύσσα του ΝΑΤΟ για την αμυντική ενίσχυση του μεγαλύτερου πολεμικού υπαλλήλου του κόσμου, του κράτους του Ισραήλ, αλλά και τη μανία των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ να εξοπλιστούν τα ίδια με τα πολεμικά εργαλεία ενός χρόνια δοκιμασμένου επί του πεδίου αποικιοκράτη-δολοφόνου στη Μ. Ανατολή.
Δεν θέλουμε να κουράσουμε μπαίνοντας σε περαιτέρω λεπτομέρειες, αναφορικά με τα εξοπλιστικά, τις διαδρομές χρήματος μεταξύ των πολεμικών βιομηχανιών της πολεμοκάπηλης και κτηνώδους συμμαχίας ΝΑΤΟ-ΕΕ και τα νέα πεδία κερδοφορίας του δυτικού ιμπεριαλισμού μέσω των εξοπλιστικών και της παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας εν μέσω πολέμου. Όλα αυτά είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Δυτικά κράτη και δυτικός καπιταλισμός (πολεμική βιομηχανία, εφοπλιστές κ.α) έχουν πολλά να κερδίσουν από όσα διενεργούνται τόσο στη Μ. Ανατολή, αλλά και στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο. Βέβαια, από την πίτα αυτή, όλοι έχουν να φάνε. Και σε Ανατολή και σε Δύση.
Η ουσία όμως είναι μία. Ελληνικό και ισραηλινό κράτος, ελληνικό και ισραηλινό κεφάλαιο είναι σύμμαχοι στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Από τα πετρελαιοφόρα ελληνικών συμφερόντων που κάνουν ταξίδια για τον εφοδιασμό της ισραηλινής θανατομηχανής, τα πετρελαιοφόρα που ανεφοδιάζονται στη Motor Oil και τα κοντέινερ με πυρομαχικά που φεύγουν από ελληνικά λιμάνια με τελικό αποδέκτη τους εγκληματίες δολοφόνους του IDF, μέχρι τις δουλικές υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για “γη και ύδωρ” στο κράτος του Ισραήλ, προκειμένου να φέρει σε πέρας το θεάρεστο έργο του «με το μικρότερο δυνατό ανθρωπιστικό κόστος» και την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στην ελληνική Βουλή.
Το ορμητήριο του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο (Ελλάδα) και ο μπράβος του στη Μ. Ανατολή (Ισραήλ), λοιπόν, βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και είναι σύμμαχοι στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.
Για την Παλαιστίνη δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μιλάμε και να φωνάζουμε. Δεν είναι ωστόσο αρκετό. Όσες αναλύσεις κι αν κάνουμε σχετικά με τον ιμπεριαλισμό, όσα ευχολόγια αναμασήσουμε σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου και το κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα, όλα αυτά δεν είναι αρκετά. Ο εχθρός είναι εδώ, και έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.
Δεν περιμένουμε τίποτα τίμιο και καμία σωτηρία από καμία εθνοκρατική οντότητα. Εν μέσω πολέμου και γενοκοτνίας στη Μ. Ανατολή και με την απειλή παγκόσμιας σύρραξης, οφείλουμε ως αγωνιστές και αγωνίστριες να αναλάβουμε δράση από το δικό μας μετερίζι. Και στο νατοϊκό χωράφι που λέγεται Ελλάδα, εχθρός μας είναι η εγκληματική συμμαχία ΝΑΤΟ-ΕΕ, με αρχηγό τις ΗΠΑ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *