GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ! "ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ μεσαίωνας στον όμιλο Euromedica..."

Ισοπεδωτικές εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες επιχειρεί να εφαρμόσει ο όμιλος EUROMEDICA, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους της ιδιωτικ...


Ισοπεδωτικές εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες επιχειρεί να εφαρμόσει ο όμιλος EUROMEDICA, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους της ιδιωτικής υγείας, καταγγέλλει το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας.
Λίγους μήνες μετά τη συγχώνευση των κλινικών του ομίλου EUROMEDICA με το «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» σε έναν ενιαίο όμιλο όπου εργάζονται περίπου 2.500 εργαζόμενοι και ενώ βρισκόμαστε στην περίοδο που βρίσκεται στον ΟΜΕΔ η συζήτηση της Κλαδικής Σύμβασης των Ιδιωτικών Κλινικών με σκοπό να βελτιωθούν οι εργασιακοί και μισθολογικοί όροι, επιδόθηκε προς υπογραφή σε εργαζόμενους κλινικών του ομίλου EUROMEDICA έγγραφο με τον τίτλο «Τροποποίηση Σύμβασης Εργασίας Αορίστου Χρόνου».
Σε αυτές τις συνθήκες ο όμιλος επιχειρεί να κατοχυρώσει πλήρη ελευθερία στον εργοδότη να τροποποιεί τα ωράρια εργασίας κατά την κρίση του, ενώ παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη για συμψηφισμό των ποσών που προκύπτουν από υπερεργασία, νυχτερινή εργασία, εργασία σε ημέρες αργίας με τις τυχόν επιπλέον ατομικές παροχές.
«Πρόκειται για καταχρηστική μεθόδευση επιβολής συνθηκών εργασιακού μεσαίωνα και προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος πλήρους ισοπέδωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου, που στηρίζεται στο διαμορφωμένο από τη μνημονιακή περίοδο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο» καταγγέλλει το σωματείο. Στην τροποποίηση της σύμβασης εργασίας αναφέρεται ότι:
● Ο εργοδότης θα μπορεί να μετακινεί τον εργαζόμενο σε θέση, τμήμα ή ειδικότητα τα καθήκοντα των οποίων θα μπορεί να καλύψει ο εργαζόμενος σύμφωνα με την κρίση του εργοδότη.
● Ο εργοδότης έχει το δικαίωμα προσωρινής ή οριστικής μετακίνησης του μισθωτού σε οποιαδήποτε (υφιστάμενη ή μελλοντική) εκμετάλλευση ή εγκατάσταση που διατηρεί ο εργοδότης, ακόμα και αν είναι συνεργαζόμενη επιχείρηση.
● Ο εργοδότης θα μπορεί να μετατρέπει την πενθήμερη εργασία σε εξαήμερη και το αντίστροφο, όπως επίσης να καθορίζει το ωράριο σε συνεχόμενο, κατά βάρδιες ή και διακεκομμένο στο πλαίσιο του διευθυντικού δικαιώματος.
● Κάθε προσαύξηση που προκύπτει από επιπλέον εργασία («κομμένο ρεπό», υπερεργασία), από νυχτερινή εργασία, από εργασία σε ημέρα αργίας θα συμψηφίζεται με τυχόν ανώτερες αποδοχές. Αν δίνεται δηλαδή στον εργαζόμενο ένα ποσό ως ατομική παροχή, αυτό θα αφαιρείται κάθε φορά που προκύπτει νόμιμη προσαύξηση ή επίδομα.
● Ολες οι παροχές του εργοδότη που συμφωνούνται με τον εργαζόμενο θα μπορούν να ανακαλούνται ανάλογα με την κρίση του εργοδότη.
● Ο εργαζόμενος δεν θα δικαιούται επιδόματα που πιθανόν προκύψουν στο μέλλον. Δηλαδή εάν συναφθεί Συλλογική Σύμβαση (επιχειρησιακή ή κλαδική), θα εξαιρείται ο εργαζόμενος που υπέγραψε τη συγκεκριμένη τροποποίηση.
Μετά από επικοινωνία που είχε το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας με τη διεύθυνση της κλινικής και με την κεντρική διεύθυνση στην Αθήνα, έλαβε την απάντηση ότι η τροποποίηση που παρουσιάστηκε είναι νόμιμη. Το σωματείο απαιτεί από την εταιρεία να αποσύρει το έγγραφο τροποποίησης, ενώ καλεί κάθε συνδικαλιστικό φορέα να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις του ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση