GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ» από τον τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα!

Ο σερίφης της κομητείας Σεντ Λούσι επιβεβαιώνει ότι υπάρχει «απώλεια ζωής».   Ο σερίφης της κομητείας επιβεβαίωσε στη θυγατρική WPBF του Wes...


Ο σερίφης της κομητείας Σεντ Λούσι επιβεβαιώνει ότι υπάρχει «απώλεια ζωής».   Ο σερίφης της κομητείας επιβεβαίωσε στη θυγατρική WPBF του West Palm Beach του ABC News ότι υπήρξε «απώλεια ζωής» εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Μίλτον.

Δορυφορικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο τυφώνας χτυπά τις ακτές της Φλόριντα
Η στιγμή που ο τυφώνας Μίλτον έφτασε στην ξηρά καταγράφηκε από το Συνεταιριστικό Ινστιτούτο Έρευνας στην Ατμόσφαιρα.
Ο ερευνητικός οργανισμός δημοσίευσε ένα δορυφορικό βίντεο της ισχυρής καταιγίδας που κινείται σε όλη την πολιτεία και τη στιγμή που έπεσε στην ξηρά κοντά στο Siesta Key - νότια της πόλης Sarasota.
Ο τυφώνας Μίλτον υποβαθμίζεται σε κατηγορία 2
Οι άνεμοι του Μίλτον μειώθηκαν αφού το «μάτι» του βγήκε στην ακτή απόψε. Τώρα είναι τυφώνας κατηγορίας 2, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.
Ο τυφώνας έχει ανέμους 177 χλμ την ώρα με ισχυρότερες ριπές και έχει επίκεντρο 30 χλμ βορειοανατολικά της Σαρασότα στη Φλόριντα. Ο χαρακτηρισμός του Μίλτον άλλαξε, αλλά οι επικίνδυνες επιπτώσεις του δεν άλλαξαν.
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις στην πολιτεία είναι ήδη χωρίς ρεύμα και οι απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες συνεχίζονται.
Ο Μίλτον θα παραμείνει τυφώνας καθώς θα διατρέχει τη Φλόριντα κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα).
Το νερό της θάλασσας αποτραβιέται από την παραλία για να επιστρέψει μέσω καταιγίδας
Το νερό της θάλασσας αποτραβιέται από την παραλία στον κόλπο της Τάμπα καθώς ο τυφώνας Μίλτον κινείται στη Φλόριντα νότια, φέρνοντας ισχυρούς υπεράκτιους ανέμους.
«Μην βγείτε στο σημείο που υποχωρεί το νερό στον κόλπο της Τάμπα - το νερό ΘΑ επιστρέψει μέσω καταιγίδας και αποτελεί απειλητικό κίνδυνο για τη ζωή», ανέφερε το Τμήμα Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Φλόριντα.
Βίντεο δείχνει ανέμους και σχεδόν οριζόντια βροχή να χτυπούν φοίνικες στην Τάμπα.
Σχεδόν 160 χλμ/ώρα ανέμων έχουν καταγραφεί στην περιοχή, σύμφωνα με το NBC News.
Η πόλη αντιμετωπίζει πάνω από ένα μέτρο βροχής, με πάνω από 7 εκατοστά να πέφτουν ανά ώρα.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα
Οι διακοπές αναμένεται να αυξηθούν καθώς ο τυφώνας Μίλτον συνεχίζει να μετακινείται σε όλη την πολιτεία. Οι πιο σημαντικές διακοπές είναι στην κομητεία Σαρασότα.
Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σεντ Λούσι χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο
Αναφορές για πολλούς νεκρούς στην κομητεία Σεντ Λούσι
Υπάρχουν «πολλοί νεκροί» στην κομητεία Σεντ Λούσι της Φλόριντα, μετά από ένα ξέσπασμα ανεμοστρόβιλου που έπληξε την περιοχή, όπως μεταδίδει το CNN.
Ο σερίφης Keith Pearson δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Spanish Lakes Country Club, αλλά οι ακριβείς λεπτομέρειες δεν είναι σαφείς.
Η κομητεία Σεντ Λούσι βρίσκεται στην Ατλαντική ακτή της Φλόριντα, περίπου 230 χλμ ανατολικά της Σαρασότα
Μεγάλη άνοδος του νερού στην Πούντα Γκόρντα στη νοτιοδυτική Φλόριντα πάνω από 4 μέτρα
Πού βρίσκεται το «μάτι» του κυκλώνα
Το "μάτι" το σημείο μηδέν του τυφώνα ή η καρδιά του περνά αυτή τη στιγμή πάνω από τη Sarasota στα δυτικά της Φλόριντα με τους ανέμους να πέφτουν κατακόρυφα σε ταχύτητα και ένταση.
Νέα έκκληση στους κατοίκους της Τάμπα να μείνουν σε ασφαλές σημείο
Οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι οι δυσκολότερες για τις ανατολικές ακτές εκτιμούν οι επιστήμονες στις ΗΠΑ, με τον Δήμαρχο της Τάμπα να κάνει πριν από λίγο νέα έκκληση στους κατοίκους να μείνουν προφυλαγμένοι σε ασφαλές σημείο. Τα πρώτα ενθαρρυντικά νέα πάντως είναι επίσης γεγονός καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ με νέα ανανεωμένη πρόβλεψη μειώνει σημαντικά το ενδεχόμενο να επιμείνει η σφοδρή βροχόπτωση στα δυτικά της Φλόριντα.
16 ανεμοστρόβιλοι και περισσότερες από 116 ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης
16 ανεμοστρόβιλοι και περισσότερες από 116 ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης από τη στιγμή που ο τυφώνας Μίλτον έφτασε στις ακτές της Φλόριντα. Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ντεσάντις, με συνεχή μηνύματα στους πολίτες επιχειρεί να εκμηδενίσει το ενδεχόμενο κάποιοι να αποφασίσουν να αποχωρήσουν εν μέσω των πολύ έντονων φαινομένων.
Η Τάμπα στο επίκεντρο της καταστροφικής δύναμης του τυφώνα Μίλτον
Η πόλη στα δυτικά της Φλόριντα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο των πιο έντονων καιρικών φαινομένων του Μίλτον με τους ανέμους να αλλάξουν πορεία από ανατολικά προς τα νότια ακριβώς πάνω από την συγκεκριμένη θέση. Οι άνεμοι με βάση τα στοιχεία φαίνεται να αυξάνουν και την ταχύτητά τους που τώρα ξεπερνά τα 210 χλμ/ώρα.
Περισσότερα από μισό εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα στην πολιτεία - Δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς
Με τον τυφώνα να συνεχίζει το πέρασμά του από την πολιτεία ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέβει κι άλλο. Οι αρχικές εκτιμήσεις της εταιρείας ηλεκτροδότησης της πολιτείας νωρίτερα έκαναν λόγο για τουλάχιστον 1 εκατομμύριο σπίτια.
Μέχρι τώρα από τον τυφώνα δεν έχουν υπάρξει αναφορές για κάποιον θάνατο αλλά είναι εκατοντάδες οι κλήσεις για τραυματισμούς σε διάφορες κομητείες της Φλόριντας.
Ρεκόρ προειδοποιήσεων για ανεμοστρόβιλους στη Φλόριντα
Η Φλόριντα κατέρριψε το ρεκόρ της για τις περισσότερες προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους που εκδόθηκαν μέσα σε μια μέρα.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε 111 προειδοποιήσεις από το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).
Ο υψηλότερος αριθμός προειδοποιήσεων για ανεμοστρόβιλους που είχαν εκδοθεί προηγουμένως στην πολιτεία ήταν 69, ρεκόρ που σημειώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2017, ενόψει του τυφώνα Ίρμα.
125 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από το μέχρι τώρα πέρασμα του τυφώνα Μίλτον σε διαφορετικές κομητείες της Φλόριντας
Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ στέλνουν διαρκώς μηνύματα στους πολίτες που δεν έχουν καταφέρει να εκκενώσουν ή επέλεξαν να παραμείνουν στην πολιτεία.
Οι μετωρολόγοι προειδοποιούν πως οι επόμενες τουλάχιστον δύο ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για ολόκληρη την πολιτεία καθώς όσο ο τυφώνας περνά πάνω από την περιοχή αναμένεται να αυξάνει με μεγάλη ταχύτητα τόσο τις ριπές των ανέμων όσο και το μέγεθός του.
Οι δρόμοι στην Τάμπα έχουν πλημμυρίσει σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο
Πολύ έντονες βροχοπτώσεις στις δυτικές ακτές της Φλόριντας. Περισσότερα από 50 εκατοστά νερού έχουν πέσει μόνο την τελευταία ώρα στην Τάμπα ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για ακόμη πιο έντονες βροχοπτώσεις και τις επόμενες ώρες.
Σημαντικές οι υλικές ζημιές στην περιοχη του Palm Beach
Πλημμυρικά φαινόμενα στις δυτικές και τις ανατολικές ακτές της Φλόριντας. Ο τυφώνας Μίλτον έχει φέρει ήδη σημαντικά προβλήματα με τα νερά από την θάλασσα να πλημμυρίζουν τις παραλιακές περιοχές τόσο στα δυτικά όσο και στα ανατολικά της πολιτείας. Τα νερά στη Naples καταγράφουν άνοδο μεγαλύτερη από 1,5 μέτρα ενώ πάνω από 2 μέτρα είναι η στάθμη τους στο Fort Myer. Η συγκεκριμένη αύξηση γίνεται με μεγάλη ταχύτητα καθώς πριν από 2 ώρες το επίπεδο της θάλασσας δεν είχε ξεπεράσει τα όρια των ακτών.
Εκκενώθηκαν οίκοι ευγηρίας
Αρκετές ώρες πριν ο τυφώνας Μίλτον φτάσει στις ακτές της Φλόριντας με εντολή του Κυβερνήτη Ντεσάντις εκκενώθηκαν οίκοι ευγηρίας που θα βρίσκονταν στον δρόμο του τυφώνα. 
Το πιο επικίνδυνο τμήμα του τυφώνα Μίλτον βρίσκεται πλέον στις ακτές της Φλόριντα
Οι άνεμοι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ξεπερνούν τώρα σε ταχύτητα τα 200 χλμ/ώρα και οι αρχές σημειώνουν πως παρά το γεγονός πως δεν αυξάνονται όπως ανέμεναν ο Μίλτον παραμένει τυφώνας κατηγορίας 3 και εξαιρετικά επικίνδυνος. Με βάση τις προβλέψεις των αμερικανών επιστημόνων η πτώση της δυναμικής του Μίλτον, όπως συμβαίνει με παρόμοια φαινόμενα, αναμένεται να συμβεί όταν τα 2/3 του έχουν περάσει την επιφάνεια της γης και βρεθούν στον ωκεανό. Αυτό δεν αναμένεται να συμβεί για τις επόμενες τουλάχιστον 2 ώρες.
Δήμαρχος Μπρέϊντεντον: αν το νερό ξεπεράσει τα πέντε μέτρα αρκετοί άνθρωποι θα πεθάνουν
Ο Δήμαρχος της κομητείας του Μπρέϊντεντον στα δυτικά της Καλιφόρνιας και νότια της Τάμπα, της πόλης των 3,1 εκατομμυρίων κατοίκων, σημείωσε σε τοπικό μέσο πως οι αρχές της κομητείας δεν έχουν προλάβει να μαζέψουν τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο τυφώνας Helene πριν από μερικές ημέρες και πως υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπούν σε «πρόσθετο όπλο» για τον Μίλτον. Επίσης έκανε ακόμη μία δραματική έκκληση σε όσους πολίτες δεν έχουν εκκενώσει την περιοχή να βρουν ασφαλές καταφύγιο καθώς εάν τα νερά ανέβουν πάνω από πέντε μέτρα υπάρχει θανάσιμος κίνδυνος.
Πλημμυρικά φαινόμενα στις ανατολικές ακτές της Φλόριντα
Τα νερά στις ανατολικές ακτές της Φλόριντα ανέβηκαν κατά 40 εκατοστά μέσα σε μία ώρα με τον τυφώνα Μίλτον να απέχει ακόμη τουλάχιστον 2 ώρες από το σημείο. Η επιρροή και το μέγεθος του τυφώνα όπως και τα σαρωτικά φαινόμενα που προκαλεί προηγούνται του περάσματός του από το σημείο αλλά είναι ενδεικτικά της ισχύος του.
250.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στη δυτική και κεντρική Φλόριντα
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την εταιρεία ηλεκτροδότησης και συντήρησης δικτύων της πολιτείας ειδικά οι κομητείες στα κεντρικά έχουν μεγάλο πρόβλημα ήδη.
Περισσότερα από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα μείνουν άμεσα χωρίς ρεύμα
Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο επικεφαλής εταιρείας ηλεκτροδότησης στη Φλόριντα με βάση τις αναφορές που υπάρχουν ήδη από τις καταστροφές που έχουν εντοπιστεί στο δίκτυο. Με βάση την ανακοίνωση της εταιρείας σε επιφυλακή βρίσκονται περισσότεροι από 16.000 εργαζόμενοι – τεχνικοί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με ταχύτητα μετά το πέρασμα του Μίλτον.
Επικεφαλής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ΗΠΑ: Φοβάμαι πραγματικά για το τι φέρνει ο τυφώνας τις επόμενες ώρες
Μιλώντας στο CNN ο Ken Graham σημείωσε πως είναι τεράστιος ο όγκος νερού που πλησιάζει την Φλόριντα και πως ο ίδιος δεν μπορεί με ακρίβεια να προβλέψει αυτή την στιγμή τις συνέπειες. Σε ερώτηση εάν ο Μίλτον από την κατηγορία 3 που βρίσκεται τώρα υπάρχει ενδεχόμενο να αναβαθμιστεί η απάντηση του επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας ήταν «είναι βέβαιο».
Νέα προειδοποίηση του Μπάιντεν για τον τυφώνα Μίλτον που απειλεί τη Φλόριντα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε για ακόμη μια φορά τους πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές που απειλούνται από τον τυφώνα Μίλτον να αναζητήσουν επειγόντως ασφαλή καταφύγια.
Λίγες ώρες προτού ο Μίλτον αρχίσει να σαρώνει τη Φλόριντα, ο πρόεδρος Μπάινεν υπογράμμισε ότι ο κυκλώνας έχει τέτοια ισχύ που μπορεί να προκαλέσει απίστευτες καταστροφές.
Ανέφερε επίσης πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις, ενώ στη Φλόριντα μεταβαίνει η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) Ντιάν Κρίσγουελ.
«Έχουμε 20 εκατομμύρια γεύματα, 40 εκατομμύρια λίτρα νερού» σε κατάσταση αναμονής, λέει ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι έχουν διατεθεί ομάδες έρευνας και διάσωσης και άλλοι πόροι, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων και οχημάτων υψηλής στάθμης.
«Είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν αποστολές σωτηρίας», λέει.
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Μπάιντεν λέει ότι θέλει να «ευχαριστήσει όλους όσους έτρεξαν πρώτοι προς τον κίνδυνο αντί να τον αποφύγουν, σώζοντας ζωές και κάνοντας τη διαφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση