GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: ΣΑΛΟΣ με τον οδηγό λεωφορείου που προπηλάκισε επιβάτη επειδή είχε μαζί τη γάτα του!

Οι Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) εξέδωσαν ανακοίνωση μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού που κατήγγειλε ένας επιβάτης μέσω των social media ...


Οι Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) εξέδωσαν ανακοίνωση μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού που κατήγγειλε ένας επιβάτης μέσω των social media ότι εξαναγκάστηκε να κατέβει από λεωφορείο της γραμμής 112 επειδή είχε μαζί του τη γάτα του.
Στην ανακοίνωσή τους, τονίζουν πως ήδη ο οδηγός έχει κληθεί σε απολογία και κάνουν έρευνα σχετικά με αν ισχύει ότι ο επιβάτης τηρούσε τα μέτρα που προβλέπονται για μετακίνηση, έχοντας μαζί του ζώο συντροφιάς.
Σημειώνουν δε, πως αν αποδειχθούν δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες του επιβάτη, τότε θα προχωρήσουν «στις ανάλογες ενέργειες σε βάρος του οδηγού».
Στο βίντεο που ανέβασε ο άνδρας φαίνεται πάντως ότι έχει μαζί του το κλουβί μεταφοράς. Μέχρι τώρα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΥ δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία για τον προπηλακισμό που δέχτηκε ο άνδρας.
Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος μπήκε στο λεωφορείο της γραμμής Γ12, έχοντας μαζί του, σε ειδική τσάντα μεταφοράς, τη γάτα του, προκειμένου να την πάει στον κτηνίατρο.
Μόλις κάθισε τον πλησίασε εξαγριωμένος ο οδηγός, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία, σηκώθηκε από τη θέση του, τον έβρισε και του είπε να κατέβει, αλλιώς θα τον πετάξει έξω με τις κλωτσιές, διότι «εγώ δεν είμαι ταχυδρόμος για να κουβαλάω μαζί μου αυτό».
Ο νεαρός επισήμανε ότι σύμφωνα με το νόμο μπορεί να ανεβεί το ζώο σε ΜΜΜ, αρκεί να τηρούνται οι προϋποθέσεις μεταφοράς του, δηλαδή να βρίσκεται σε ειδικό κλουβί και να είναι μαζί ο κηδεμόνας του με το βιβλιάριο υγείας του ζώου.
Τελικά ο 23χρονος αναγκάστηκε να κατέβει μη αντέχοντας το σκηνικό, καθώς κανένας άλλος επιβάτης δεν πήρε θέση, δηλώνοντας ότι έχει καταγγείλει το περιστατικό στον ΟΑΣΑ.
@dimitris_koutsoukis

ΟΑΣΑ ΕΙΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΣΕΛ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

♬ πρωτότυπος ήχος - Δημήτρης Κουτσούκης
Ο 23χρονος λέει στο βίντεο που ανέβασε μετά το συμβάν:
«Έχω εκνευριστεί τόσο πολύ. O οδηγός του λεωφορείου Γ12 στο Ίλιον με πέταξε έξω, βρίζοντας με χωρίς λόγο και χωρίς να έχω καταλάβει τι έχει γίνει. Ήρθε πάνω από το κεφάλι μου να με βρίζει, να με ειρωνεύεται να μου λέει “βγες τώρα έξω- θα σε πετάξω έξω, δεν είμαι ταχυδρόμος να μεταφέρω εσένα και αυτό μαζί σου” παρότι έχω το γατί σε ειδική τσάντα μεταφοράς.Μου φώναζε μπροστά στον κόσμο, χωρίς να έχω καταλάβει καν τι είχα κάνει λάθος και χωρίς να ξέρω καν αν ότι αυτός που μου φώναζε ήταν ο οδηγός. »
Και συνεχίζει λέγοντας για τη γάτα:
“Ντροπή στον ΟΑΣΑ, έχω το γατί σε ειδική τσάντα μεταφοράς. Με ρώτησε o οδηγός αν ξέρω τη νομοθεσία και του είπα ξέρω ότι ο νόμος επιτρέπει να μεταφέρεται η γάτα μέσα σε ειδική τσάντα μεταφοράς”
Τέλος, λέει ο καταγγέλλων που έβαλε στο βίντεο του και τον αριθμό του λεωφορείου, ότι δε θα το αφήσει έτσι και “θα το πάει ως το τέλος”.

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ
Η Ο.ΣΥ.ΑΕ. αναφορικά με το περιστατικό που καταγγέλλεται, μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης και τον ισχυρισμό ότι οδηγός των Οδικών Συγκοινωνιών κατέβασε επιβάτη επειδή μετέφερε ένα γατάκι ενημερώνει ότι:
Η Εταιρεία από την πρώτη στιγμή έλαβε γνώση για το περιστατικό και έχει ήδη εντοπίσει τον οδηγό, ο οποίος έχει κληθεί σε απολογία.
Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει παράβαση του νόμου ‘‘περί μετακίνησης με ζώα’’, ο οποίος στο άρθρο 4 παρ.4β, μεταξύ άλλων ορίζει ότι: « η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς με οδικά μέσα και μέσα σταθερής τροχιάς επιτρέπεται με ευθύνη του επιβάτη και κατά την κρίση του οδηγού ή άλλου εντεταλμένου προσωπικού του μεταφορέα…εφόσον είναι τοποθετημένο σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς κλειστού τύπου διαστάσεων έως 70 εκ. χ 40εκ. χ50 εκ. και εφόσον ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του ζώου φέρει το ατομικό βιβλιάριο υγείας-διαβατήριο του ζώου…και τα τοποθετούν στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων…» τότε η Εταιρεία θα προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες εις βάρος του οδηγού.
Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. ξεκαθαρίζει ότι προέβη στις απαιτούμενες διαδικασίες -παρά το γεγονός ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει λάβει καμία επίσημη καταγγελία- καθώς οι ανάγκες μεταφοράς του επιβατικού κοινού, μεταξύ αυτών και η μεταφορά των ζώων συντροφιάς, βρίσκονται στο επίκεντρο του παραγόμενου έργου μας.
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει αρμόδιο τμήμα καταγγελιών, στο οποίο τα περιστατικά που καταγγέλλονται αντιμετωπίζονται ευκολότερα και αμεσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση