GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟ! Καταγγελίες για βία στις εκλογές στη Γεωργία...

Η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, η οποία τηρεί φιλοδυτική στάση και βρίσκεται σε ρήξη με την κυβέρνηση της χώρας της, καταγγέλ...


Η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, η οποία τηρεί φιλοδυτική στάση και βρίσκεται σε ρήξη με την κυβέρνηση της χώρας της, καταγγέλλει «εξαιρετικά ανησυχητικές» πράξεις βίας στο περιθώριο των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα και αναμένεται να καθορίσουν το ευρωπαϊκό ή μη μέλλον της Γεωργίας.
«Θέλω να επισημάνω τα εξαιρετικά ανησυχητικά περιστατικά βίας που συμβαίνουν σε πολλά εκλογικά κέντρα», καταγγέλλει σε μήνυμά της στα κοινωνικά δίκτυα.
Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Ιντερνετ δείχνουν βίαιες συμπλοκές στο περιθώριο της ψηφοφορίας των βουλευτικών εκλογών.
Με τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση οι Γεωργιανοί καλούνται να αποφασίσουν όχι μόνο για την επόμενη κυβέρνηση, αλλά και για το αν θα δώσουν ουσιαστικά εντολή για επανέναρξη της διαδικασίας ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα στραφούν προς τη Μόσχα.
Η διαδικασία «πάγωσε» τον Ιούλιο. Ήταν η απάντηση των Βρυξελλών στην απόφαση της κυβέρνησης της Γεωργίας να υπερψηφίσει το νόμο «περί ξένης επιρροής» στα μέσα ενημέρωσης, ένας νόμος που θεωρείται από τις Βρυξέλλες αλλά και από την αντιπολίτευση στη Γεωργία ότι περιορίζει την ελευθερία του λόγου. Παράλληλα με τη διαδικασία ένταξης «πάγωσε» και η χορήγηση 30 εκατομμυρίων από ευρωπαϊκό κονδύλια στη Γεωργία.
Ο νόμος θεωρείται απόδειξη της ρωσικής επιρροής στην χώρα, αφού ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό το κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο» δεν κρύβει τη συμπάθεια για τη Μόσχα και έχει αποκαταστήσει εν μέρει τις σχέσεις με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο του 2008.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μια πρωτοφανής συμμαχία των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα μπορούσε να κερδίσει το Γεωργιανό Όνειρο, το συντηρητικό κόμμα του δισεκατομμυριούχου Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, ο οποίος εδώ και περίπου δέκα χρόνια κινεί τα νήματα της εξουσίας σε αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία με τους τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους.
Μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνασπίστηκαν ενόψει των εκλογών είναι το Ενωμένο Εθνικό Κίνημα του πρώην προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίο εκτίει ποινή φυλάκισης για κατάχρηση εξουσίας και θεωρείται ορκισμένος εχθρός του Ιβανισβίλι.
Ωστόσο το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί, με πολλούς ψηφοφόρους να δηλώνουν αναποφάσιστοι ή να αρνούνται να αποκαλύψουν την προτίμησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *