GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμός στον Πειραιά μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ: Το αδιαχώρητο από τους εκδρομείς του τριημέρου

«Βούλιαξε» το λιμάνι του Πειραιά από ταξιδιώτες λίγο μετά τη μία το μεσημέρι καθώς οι εκδρομείς του τριημέρου ενημερώθηκαν από τις ακτοπλοϊ...


«Βούλιαξε» το λιμάνι του Πειραιά από ταξιδιώτες λίγο μετά τη μία το μεσημέρι καθώς οι εκδρομείς του τριημέρου ενημερώθηκαν από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ότι η απεργία της ΠΝΟ θα λήξει και τα δρομολόγια των πλοίων στα νησιά θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Τελικά, η απεργία έληξε μετά τη συνάντηση που είχε η ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας, κι έτσι οι εκδρομείς του τριημέρου θα μπορέσουν να μεταβούν στους νησιωτικούς προορισμούς που είχαν επιλέξει για να περάσουν την 28η Οκτωβρίου.
Μόλις έγινε γνωστό πως τελικά θα λυθούν οι κάβοι το λιμάνι του Πειραιά γέμισε από ΙΧ και ταξιδιώτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστούν ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας για τους εκδρομείς, οι οποίοι περίμεναν να ανοίξουν οι καταπέλτες των πλοίων προκειμένου να επιβιβαστούν.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ είχε αρχικά προκηρύξει απεργία Τρίτη και Τετάρτη, η οποία επεκτάθηκε ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ωστόσο αποφασίστηκε να λήξει νωρίτερα μετά την συνάντηση των ναυτεργατών με τον υπουργό Ναυτιλίας.
Η απόφαση της ΠΝΟ για τη λήξη της απεργίας
Η ανακοίνωση της ΠΝΟ αναφέρει:
«Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνεδρίασε σήμερα για την εκτίμηση και αξιολόγηση της εν εξελίξει απεργίας, κατόπιν των απαντήσεων που είχε από τον ΣΕΕΝ αλλά και από το υπουργείο επί των αιτημάτων μας, σας ενημερώνει για τα ακόλουθα:
Η πρόταση που ήρθε εγγράφως από τον ΣΕΕΝ για τα ποσοστά αύξησης της ΣΣΕ των συναδέλφων μας στα Επιβατηγά Ακτοπλοϊκά πλοία και στα Μεσογειακά Τουριστικά πλοία (Ε/Γ-Ο/Γ Διεθνών πλόων και Κρουαζιερόπλοια), είναι 5% για το 2025 και 2% για το 2026.
Από πλευράς υπουργείου, μετά τη σημερινή συνάντηση του γενικού γραμματέα και της διοίκησης της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες, υπήρξε η δέσμευση για τα παρακάτω:
-Άμεση υλοποίηση της τροποποίησης των όρων και προϋποθέσεων για τους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας από το ΓΕΝΕ, αλλά και την αύξησή του από 350 ευρώ, στο επίπεδο που χορηγείται το επίδομα ανεργίας στη στεριά.
-Αύξηση των προστίμων που επιβάλλονται για την παραβίαση των ωρών εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών.
-Πιστή τήρηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τη ναυτεργασία τόσο για τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης όσο και για τα διπλά πληρώματα και ειδικά στα Ε/Γ-Ο/Γ ταχύπλοα.
-Συνάντηση έως 25 Νοεμβρίου για τα θέματα που διέπουν τις οργανικές συνθέσεις τον Ν. 4150/2013 και ειδικά τα Ε/Γ-Ο/Γ που δραστηριοποιούνται στην Αδριατική.
-Κατόπιν αναλυτικής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ αποδέχτηκε τις παραπάνω προτάσεις και δεσμεύσεις, επισημαίνοντας ότι δεν απεμπολούμε τη συνεχή προσπάθεια για την υλοποίηση και όλων των υπόλοιπων αιτημάτων μας.
Ταυτόχρονα, έχοντας πλήρη επίγνωση του κοινωνικού γίγνεσθαι, αλλά συνεκτιμώντας και διάφορες άλλες παραμέτρους, η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε τη μη συνέχιση της απεργιακής μας κινητοποίησης, η οποία θα λήξει σήμερα στις 14.00 αντί 23.59.
Η ΠΝΟ θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτες, οι οποίοι μαζικά ύψωσαν το ανάστημά τους, συσπειρωμένοι γύρω από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης.
Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην απευθύνει η Ομοσπονδία μας τις ευχαριστίες της και στο επιβατικό κοινό για την πλήρη κατανόησή του στον δίκαιο αγώνα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *