GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ημέρα ψυχικής υγείας....

Panagiotis Apostolopoulos Perros Ακόμη και όταν ο άνθρωπος εκπληρώνει τα οποιαδήποτε όνειρά του, είτε αυτά αφορούν τα προσωπικά, είτε τα οι...

Panagiotis Apostolopoulos Perros
Ακόμη και όταν ο άνθρωπος εκπληρώνει τα οποιαδήποτε όνειρά του, είτε αυτά αφορούν τα προσωπικά, είτε τα οικονομικά, είτε τα κοινωνικά, πάντα υπάρχει μια φωνή μέσα του που τον σπρώχνει στη δυστυχία. Δεν έχει σημασία αν είσαι πλούσιος, φτωχός, δημοφιλής, κοινωνικός ή περιθωριακός. Η δυστυχία είναι μια σταθερά: ακόμη και αν φαινομενικά δεν υπάρχει, το μυαλό σου θα την εφεύρει.
Έτσι είναι φτιαγμένο το ανθρώπινο είδος: δεν υπάρχει στιγμή της ζωής που να μην περιέχει, έστω και σε σπερματική μορφή, το απόλυτο μηδέν. Το φαινόμενο αυτό το ανέλυσε ο γνωστός Αυστριακός ψυχίατρος Sigmund Freud ως «ορμή προς θάνατο» (Todestrieb): όταν ταξιδεύεις ανέμελος και ακουμπισμένος στην κουπαστή του πλοίου με προορισμό τις καλοκαιρινές σου διακοπές σε ένα πανέμορφο νησί, κάποια στιγμή, σχεδόν σε απόλυτο ποσοστό βεβαιότητας, θα σου περάσει η εξής σκέψη από το μυαλό: «τι θα γινόταν αν τώρα έπεφτα στη θάλασσα». Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να φαντασιώνεσαι αναπαραστατικά την πτώση.
Όλοι το έχουν. Σκοπός της ζωής είναι να το αναγνωρίσεις και να μάθεις να το διαχειρίζεσαι. Πρόκειται για έναν μαραθώνιο δια βίου.
Αυτά τα λιτά και λακωνικά για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση