GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όσο υπάρχει το κράτος του Ισραήλ, δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή...

Νέος Θερσίτης Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!...

Νέος Θερσίτης
Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!...
100% ολόσωστη άποψη:
“Όσο υπάρχει το κράτος του Ισραήλ, δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή.”
Γιατί:
➡️ Καταρχήν, γιατί είναι ένα κράτος που δημιουργήθηκε τεχνητά, που «φυτεύτηκε» στην περιοχή για να «στεγάσει» ανθρώπους όχι στη βάση του έθνους, αλλά στη βάση της θρησκείας.
➡️ Είναι ένα κράτος σιωνιστικό που έχει στο γενετικό του κώδικα την εξόντωση, τη δολοφονία, την εθνοκάθαρση των εκατομμυρίων Αράβων που ζούσαν επί αιώνες στην περιοχή. Με βάση αυτή την ακραία ιδεολογία θεμελιώθηκε, ξεριζώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους από τις πατρογονικές εστίες τους.
➡️ Είναι ένα κράτος-έκτρωμα του «εκλεκτού λαού του θεού» που σαν τέτοιο μπορεί να καταπιέζει, να βασανίζει, να εκτοπίζει, να εξοντώνει όλους τους «μη εκλεκτούς».
 • Που ο επίσημος λόγος και πρακτική, η κυρίαρχη ιδεολογία είναι καθαρός φασισμός.
 • Που έχει δομήσει θεσμούς και κοινωνία στρατιωτικού τύπου.
 • Που δεν έχει καν καθορισμένα σύνορα, αλλά επεκτεινόμενα προς κάθε κατεύθυνση (χθες και σήμερα η Παλαιστίνη, αύριο ο Λίβανος) και εδάφη που τους έχει «υποσχεθεί» ο θεός.

➡️ Το Ισραήλ είναι ένα κράτος-τρομοκράτης που «έχει γραμμένο» κάθε κανόνα και κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, που θεωρεί «δικαίωμά» του να δολοφονεί όποιον γουστάρει, να παραβιάζει την κυριαρχία γειτονικών ανεξάρτητων χωρών, να στέλνει πυραύλους και να βομβαρδίζει πρωτεύουσες και πόλεις άλλων κρατών.
➡️ Είναι ένα κράτος-δολοφόνος που η «ασφάλειά» του στηρίζεται στο χτύπημα και την ισοπέδωση νοσοκομείων, σχολείων, ναών, προσφυγικών καταυλισμών, ανθρωπιστικών δομών και αποστολών, σε χιλιάδες σκοτωμένα, ακρωτηριασμένα, ορφανά παιδιά, σε ποτάμια αίματος.
➡️ Είναι το κράτος-πληρεξούσιος και τοποτηρητής των αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή, κράτος-μισθοφόρος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Γι’ αυτό και δρα ασύδοτα, ατιμώρητα, όχι μόνο χωρίς καμία κύρωση ή συνέπεια αλλά με τις ευλογίες και την αμέριστη ενίσχυσή τους.

Ένα κρατικό μόρφωμα που δεν μπορεί να υπάρξει και να σταθεί χωρίς τα παραπάνω είναι εγγενώς ασύμβατο με την ειρήνη. Η γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ επί ένα χρόνο, τα ασύλληπτα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας, οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί, η ισοπεδωμένη Γάζα, η δηλωμένη πρόθεση να εκκαθαριστεί ένας ολόκληρος λαός, ο Παλαιστινιακός, κάνουν πρακτικά αδύνατη τη μελλοντική συνύπαρξη δύο κρατών, ενός εβραϊκού και ενός αραβικού, ακόμα και αν αυτή ήταν επί χρόνια μια γραμμή άμυνας του ΟΗΕ ή ακόμα και της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Η ειρήνη στην Μ. Ανατολή μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με τη διάλυση του κράτους του Ισραήλ και τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους ανεξάρτητου από τον ιμπεριαλισμό, με απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που έχουν επί δεκαετίες διαπραχθεί και με εγγυήσεις ισότητας και ισονομίας για όλους τους πολίτες του (Άραβες, Εβραίους, χριστιανούς ή μουσουλμάνους).

Ολόκληρη η ανακοίνωση με παρεμβάσεις και ιδέες για το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή αντίσταση, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση