GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ "ΠΟΝΗΡΕΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ" της Μελίνας Μερκούρη...

Δημήτρης Τριάντος Το μοναδικό πρόσωπο της πολιτικής μας ιστορίας που κινιόταν ακομπλεξάριστα στην διεθνή σκηνή οπουδήποτε και με οποιονδήποτ...


Δημήτρης Τριάντος
Το μοναδικό πρόσωπο της πολιτικής μας ιστορίας που κινιόταν ακομπλεξάριστα στην διεθνή σκηνή οπουδήποτε και με οποιονδήποτε . Οι άλλοι επιζητούσαν μια συνάντηση μαζί της παρά η ίδια.
Κάλεσε τον Νοέμβριο του 1983 στο Ζάππειο τους Υπουργούς Πολιτισμού και τους είπε πως η Ευρωπαϊκή Κοινότητα δεν μπορεί να πάει μπροστά χωρίς την ψυχή της, τον πολιτισμό. Κι έτσι έγινε ο θεσμός των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης, όπου ορίστηκε συντονιστής. Η Μελίνα ζήτησε την υποστήριξη όλων των κρατών. Ο Αντικαγκελάριος Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ ακούγοντας τις οικονομικές απαιτήσεις της Μελίνας, παρατήρησε πως τα αναγκαία ποσά ήταν τεράστια. Τότε εκείνη σηκώθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους, του έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο και κάθισε ξανά στη θέση της. "Κύριοι", είπε ο Γερμανός, "μόλις είδατε το πιο ακριβό φιλί". Και τα έδωσε όλα!
Πολιτιστική Πρωτεύουσα το Άμστερνταμ και η Μελίνα είναι η επίτιμη καλεσμένη. Στο αεροδρόμιο την υποδέχεται ο πρωθυπουργός και το μισό υπουργικό συμβούλιο. Εκεί, μετά τα καλωσορίσματα και τις αγκαλιές, κάποιος υπουργός της λέει «τι γίνεται ο πρωθυπουργός σας και οι έρωτές του;» είναι η εποχή όπου κάνει τον γύρο η ιστορία του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη. Ξαφνιασμένη η Μελίνα, αλλά δε μάσησε : Ετσι είμαστε εμείς οι Έλληνες, ερωτευόμαστε και γλιτώνουμε από τα ναρκωτικά!
φωτο: σε ένα εξαιρετικά πλούσιο Αβαείο της Φιλαδέλφειας, η Ηγουμένη πεθαίνει πριν προλάβει να δημοσιοποιήσει την υποστήριξή της στην αδελφή Αλεξάνδρα (η Γκλέντα Τζάκσον) ως διάδοχο της . Η Αλεξάνδρα συνωμοτεί με τις αδελφές Γερτρούδη (Μελίνα) και Βαλμπούργκα (Τζέραλντιν Πέιτζ) για να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές ενάντια στην αντίπαλό της αδελφή Φελίσιτι, η οποία έχει σχέση με έναν Ιησουίτη ιερέα, τον πατέρα Θωμά.
Η Αλεξάνδρα παραγγέλνει να εγκατασταθούν κρυφά μικρόφωνα και κάμερες σε όλο το μοναστήρι, και προσλαμβάνει ένα ζευγάρι φοιτητές να διαρρήξουν και να κλέψουν τα ερωτικά γράμματα του Θωμά από το κουτί ραπτικής της Φελίσιτι. Η διάρρηξη ανακαλύπτεται, αλλά τι πράγματι συνέβη κρατιέται κρυφό, η Αλεξάνδρα κερδίζει τις εκλογές, γίνεται Ηγουμένη, διώχνει και αφορίζει τη Φελίσιτι, η οποία μ ε τη σειρα της ξεκινά εκστρατεία για να ανατρέψει την Αλεξάνδρα. Η συνέχεια επί της οθόνης...
Πονηρές κομπίνες (Nasty Habits), 1977 μια ανελέητη πολιτική σάτιρα για την προεδρία του Ρίτσαρντ Νίξον και το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ , όλοι οι χαρακτήρες εμπνέονται από υπουργούς του Νίξον και των συνωμοτών του Γουότεργκεϊτ. Η Μελίνα έπαιξε τον ρόλο του Χένρι Κίσινγκερ και του Νίξον η Γκλέντα Τζάκσον, την ίδια χρονιά εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής!
Σαν σήμερα, 18 Οκτωβρίου του 1920 γεννήθηκε στο Κολωνάκι στην οδό Τσακάλωφ 26, σε ένα τετραώροφο του 19ου αιώνα, η Αθήνα τότε αριθμούσε 300.000 κατοίκους!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση