GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! Ραντεβού στον β’ γύρο δίνουν Ανδρουλάκης και Δούκας...

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ με τον Χάρη Δούκα να κερδίζει στο νήμα τον Παύλο Γε...


Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ με τον Χάρη Δούκα να κερδίζει στο νήμα τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος συνεχάρη τους δύο συνυποψηφίους του.
Η συμμετοχή άγγιξε τις 302.000, ενώ σε ορισμένα εκλογικά κέντρα όπου παρατηρήθηκαν ουρές, η διαδικασία συνεχίστηκε και μετά τις 20:00.
O Νίκος Ανδρουλάκης πάει με… αέρα 8,3 μονάδων στον β’ γύρο προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Χάρη Δούκα ο οποίος κέρδισε για μερικές εκατοντάδες ψήφους τον Παύλο Γερουλάνο σε μια μάχη θρίλερ που έφεραν τα αποτέλεσματα στην Αττική, όπου ο κ. Γερουλάνος ήρθε πρώτος, η Άννα Διαμαντοπούλου δεύτερη, ο Νίκος Ανδρουλάκης τρίτος και ο Χάρης Δούκας τέταρτος.
Αν και ο κ. Γερουλάνος όσο περνούσε η ώρα και ενσωματώνονταν τα εκλογικά τμήματα της Αττικής, εμφάνιζε μεγάλη δυναμική ψαλιδίζοντας τη διαφορά, ο κ. Δούκας διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος.
Αναλυτικά στο 99,89%
Νίκος Ανδρουλάκης: 29,66%
Χάρης Δούκας: 21,39%
Παύλος Γερουλάνος: 21,11%
Αννα Διαμαντοπούλου: 19,52%
Μιχάλης Κατρίνης: 6,03%
Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,29%
Οι δύο μονομάχοι του δεύτερου γύρου, όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, έστειλαν μήνυμα ενότητας για το ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα.
«Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίστηκε προσερχόμενος στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη χαμογελαστός μεν, συγκρατημένος δε.
Ευχαρίστησε τους “εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος”, οι οποίοι “μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη” όπως είπε, ενώ ευχαρίστησε και τους συνυποψήφιούς του, τονίζοντας ότι “είχαμε μια προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα”.
«Είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ και είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική παράταξη», τόνισε στην πρώτη του δήλωση, ο Χάρης Δούκας, ευχαριστώντας τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και τους συνοποψήφιούς του «που γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουν τη δημοκρατική παράταξη».
«Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό. Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας», επισήμανε στον δρόμο για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Πάντως, ο Π. Γερουλάνος ο οποίος δήλωσε ότι «η απόφαση των μελών είναι απολύτως σεβαστή, θερμά συγχαρητήρια στον κ.Ανδρουλάκη και τον κ.Δούκα που περνούν στον δεύτερο γύρο», για τη στάση του στον β’ γύρο τόνισε πως «δεν περιμένουν οι πολίτες από μένα να πω ποιος θα κερδίσει στον επόμενο γύρο. Όποιος πιστεύει στη δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα. Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές».
Για ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του κινήματος με την κοινωνία, έκανε λόγο η Νάντια Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι είναι “μεγάλη η ευθύνη μας να μην τους απογοητεύσουμε. Να είμαστε ισχυρή και άξια κυβέρνηση της χώρας όποτε γίνουν εκλογές”.
Άνοιξα ένα δρόμο το βράδυ των ευρωεκλογών και σήμερα δρέπουμε του καρπούς της μεγάλης προσπάθειας, ανέφερε κλείνοντας έμμεσα το μάτι στον Χάρη Δούκα για στήριξη στον β’ γύρο και πρόσθεσε πως θα είναι μπροστά, στην πρώτη γραμμή.
“Πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι” δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου στην πρώτη της δήλωση μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. Σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί αφετηρία για την πορεία του ΠΑΣΟΚ.
«Είμαι εδώ και πιστεύω πως την επόμενη μέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουμε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ», ανέφερε, ενώ απέφυγε να απαντήσει στο ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο.
«Συγχαίρω τους δύο συνυποψηφίους μου για την είσοδο στο δεύτερο γύρο. Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα”, επισήμανε και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση