GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ" προανήγγειλε ο Νετανιάχου...

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε απόψε ότι η πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ απέτυχε και προανήγγειλε α...


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε απόψε ότι η πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ απέτυχε και προανήγγειλε αντίποινα.
«Το Ιράν έκανε ένα μεγάλο λάθος απόψε και θα το πληρώσει», είπε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Το καθεστώς στο Ιράν δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ούτε την αποφασιστικότητα μας να εκδικηθούμε τους εχθρούς μας», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.
Το Ιράν απάντησε στον Νετανιάχου
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν απάντησαν στις απειλές Ισραηλινών αξιωματούχων ότι η χώρα θα προβεί σε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης νωρίτερα απόψε.
Η Τεχεράνη δήλωσε ότι το Ισραήλ θα υποστεί την «τεράστια καταστροφή» των υποδομών του εάν επιτεθεί στο Ιράν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο στρατός προειδοποίησε επίσης ότι αν οι σύμμαχοι του Ισραήλ παρέμβουν άμεσα, θα πρέπει να αναμένουν ότι τα συμφέροντα και οι βάσεις τους στην περιοχή θα αντιμετωπίσουν «ισχυρή επίθεση».
Η πυραυλική επίθεση ήταν απάντηση στις δολοφονίες Νασράλα και Χανίγια
Η πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ χαρακτηρίστηκε ως «απάντηση» στις δολοφονίες των ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ανακοίνωση των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

«Ως απάντηση στις δολοφονίες των Ισμαήλ Χανίγια, Χασάν Νασράλα και Αμπάς Νιλφορουσάν (υπαρχηγού των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο), στοχεύσαμε την καρδιά των κατεχόμενων εδαφών (σ.σ. το Ισραήλ)», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
Τι δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με το πώς θα μπορούσε να απαντήσει το Ισραήλ στην επίθεση που δέχθηκε με βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν, συμπληρώνοντας πως είναι άγνωστες ακόμη οι συνέπειες για την Τεχεράνη.
Σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα επικοινωνούσε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Μπάιντεν υπογράμμισε πάντως ότι η επίθεση του Ιράν φαίνεται πως ήταν αναποτελεσματική.
πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση