GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ τα (αναπάντητα) ερωτήματα για τον Κικίλια...

Πληθαίνουν αντί να μειώνονται τα αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με την αγορά αντί 1,2 εκατ. υπερπολυτελούς σπιτιού στο κέντρο της Αθήνας από...


Πληθαίνουν αντί να μειώνονται τα αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με την αγορά αντί 1,2 εκατ. υπερπολυτελούς σπιτιού στο κέντρο της Αθήνας από τον Βασίλη Κικίλια, παρά τις «εξηγήσεις» τις οποίες έδωσε χθες μέσω ανάρτησής του ο ίδιος ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα, τα «θολά σημεία» προκύπτουν από την πώληση του ακινήτου, την οποία επικαλέστηκε στην απάντησή του ως πηγή του μεγάλου ποσού που διέθεσε.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του mononews.gr, η μία από τις δύο επιταγές ύψους που έλαβε για την πώληση ο κ. Κικίλιας περίπου 500.000 ευρώ, είχε μία περίεργη διαδρομή, με την παρεμβολή εταιρειών οι οποίες όμως έχουν ως «αφετηρία» έναν όμιλο ονόματι Apollo Capital Group. Έναν όμιλο εταιρειών που δραστηριοποιείται στο χώρο των ακινήτων και της ενέργειας.
Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι τι ακριβώς πούλησε ο Βασίλης Κικίλιας και σε ποια εταιρεία.
Με βάση το συμβόλαιο αγοράς του διαμερίσματος, η επιταγή των 500.000 ευρώ έχει εκδοθεί από την τράπεζα Eurobank, στο υποκατάστημα Αμαρουσίου.
Αρχικά ήταν σε διαταγή μιας εταιρείας ονόματι Apollo Capital INC Limited. Στη συνέχεια μεταβιβάστηκε αφού οπισθογραφήθηκε στην Μ.Ι.Κ.Ε. με την επωνυμία CAVE DEGLI ANGELI MON.IKE. Τέλος, αφού οπισθογραφήθηκε από αυτήν μεταβιβάστηκε στον Βασίλη Κικίλια ο οποίος την έδωσε στα χέρια του πωλητή, παρουσία του συμβολαιογράφου.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εταιρεία Apollo Capital Group με έδρα την Κύπρο, έχει πολλές δραστηριότητες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, στην ενέργεια και στις κατασκευές – ακίνητα. Φέρεται να έχει ακίνητα στην Αθήνα, την Υδρα, τη Μύλο, τους Πεταλιούς, όπου υπήρχε ένα σχέδιο για τη δημιουργία Resort, δίπλα σε αυτό που θέλει να φτιάξει η Grivalia.
Η εταιρεία CAVE DEGLI ANGELI MON.IKE από την οποία πήρε ο Βασίλης Κικίλιας την επιταγή, έχει έδρα το Πικέρμι, συστάθηκε το 2022 με κεφάλαιο 4,5 εκατομμύρια ευρώ με σκοπό την κατασκευή ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων και μοναδικός εταίρος είναι μια εταιρεία ονόματι Νέα Ζωή Αττική Ανάπτυξη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, ενώ διαχειριστής ο γνωστός από την Apollo, Σπύρος Ροσόλιμος.
Βασίλης Κικίλιας: Τα στοιχεία της εταιρείας και το μοντέλο
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το ΓΕΜΗ, η Νέα Ζωή μπήκε στην εταιρεία Cave τον περασμένο Ιούλιο όταν κι έγινε αλλαγή του καταστατικού. Στον τελευταίο ισολογισμό για το 2022, παρουσιάζει μηδενική δραστηριότητα, γράφοντας μόνο ότι το σύνολο ενεργητικού είναι 4.499.292,00 με ζημίες 708 χιλιάδες.
Αναζητώντας τους εταίρους της εταιρείας Νέα Ζωή Αττική Ανάπτυξη, ως ιδρύτρια εμφανίζεται η Θεοδώρα Ντανιέλα Ντε Μοράις Μοσχούρη, μοντέλο στη show bizz που το 2015 είχε πάει στην Κίνα να εκπροσωπήσει την Ελλαδα ως Μις Τουρισμός, αλλά αποβλήθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, για ανάρμοστη συμπεριφορά.
Σε κάθε περίπτωση, από τις συσχετίσεις και τα στοιχεία φαίνεται ότι η Apollo και η Cave συνδέονται και έδωσαν την επιταγή των 500.000 ευρώ στον Βασίλη Κικίλια.
Σύμφωνα με πάντως όσα αναφέρει το mononews.gr, από την έρευνα δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί αν υπάρχει αγοραπωλησία περιουσιακών στοιχείων του υπουργού με κάποια από τις πιο πάνω εταιρείες.
Βασίλης Κικίλιας: Τι υποστηρίζει για τις νέες αποκαλύψεις
Από τη μεριά του, ο Βασίλης Κικίλιας επιχείρησε μέσω επιστολής του να δώσει απαντήσεις επί των νέων αποκαλύψεων.
Σε αυτή υποστηρίζει ότι πούλησε ένα προϋπάρχον περιουσιακό στοιχείο, και συγκεκριμένα ένα οικόπεδο στο Πανόραμα της Βούλας με τίμημα 900.000€ προκειμένου να αγοράσει το ρετιρέ στην ακριβότερη περιοχή της Ελλάδας.
Όπως αναφέρει, η αγοράστρια του οικοπέδου εταιρεία «παρέδωσε σε εμένα δύο επιταγές στο πλαίσιο σύνταξης προσυμφώνου πώλησης του οικοπέδου μου. Μεταξύ αυτών ήταν και η υπ’αρ. 07486693-1 ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ επιταγή (με οπισθογράφηση) ποσού 500.000€, προς εξόφληση μέρους του συνολικού τιμήματος πώλησης του οικοπέδου μου. Την επιταγή αυτή που έλαβα από το προσύμφωνο πώλησης του οικοπέδου μου, παρέδωσα (με οπισθογράφηση) στον πωλητή του διαμερίσματος της Βασιλίσσης Σοφίας».
Αναλυτικά η επιστολή του Βασίλη Κικίλια:
«Σε συνέχεια της χθεσινής μου ανακοίνωσης και προκειμένου να καταστεί σαφές σε όλους, αυτό που προκύπτει από την απλή έρευνα των συμβολαίων, που υποβλήθηκαν στις δημόσιες αρχές, διευκρινίζω τα ακόλουθα:
Είχα ένα οικόπεδο επί της οδού Ηροδότου 84, εντός σχεδίου στο Πανόραμα της Βούλας, όπως αναλυτικά εμφαίνεται στις δηλώσεις ΕΝΦΙΑ και πόθεν έσχες μου ήδη από το έτος 2016.
Πούλησα το οικόπεδο αυτό στην εταιρεία Cave DegliΜΙΚΕ με τίμημα 900.000€.
Για την πώληση αυτή συντάχθηκε συμβολαιογραφικό προσύμφωνο και μετά οριστικό συμβόλαιο τον Μάρτιο του 2024 (την 1.3 και την 28.3.24 αντίστοιχα).
Η αγοράστρια του οικοπέδου εταιρεία Cave Degli, παρέδωσε σε εμένα δύο επιταγές στο πλαίσιο σύνταξης προσυμφώνου πώλησης του οικοπέδου μου.
Μεταξύ αυτών ήταν και η υπ’αρ. 07486693-1 ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ επιταγή (με οπισθογράφηση) ποσού 500.000€, προς εξόφληση μέρους του συνολικού τιμήματος πώλησης του οικοπέδου μου.
Την επιταγή αυτή που έλαβα από το προσύμφωνο πώλησης του οικοπέδου μου, παρέδωσα (με οπισθογράφηση) στον πωλητή του διαμερίσματος της Βασιλίσσης Σοφίας.
Θεωρώ ότι η δημοσιογραφική έρευνα, θα έπρεπε να έχει από την αρχή διευκρινίσει τα ανωτέρω, όπως προκύπτουν από επίσημα έγγραφα.
Παρά ταύτα ανταποκρινόμενος στη δέσμευσή μου για πλήρη διαφάνεια σας τα γνωστοποιώ αναμένοντας την εκ μέρους σας ενδεδειγμένη ανάρτησή τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση