GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΛΕΜΙΚΟ συμβούλιο από τον Νετανιάχου! «ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ» η ισραηλινή επίθεση στο Ιράν...

«Καζάνι που βράζει» εξακολουθεί να θυμίζει η Μέση Ανατολή, με νέα εκατόμβη νεκρών στη Γάζα την ώρα που «ανεβαίνουν εκ νέου οι τόνοι» μεταξύ ...


«Καζάνι που βράζει» εξακολουθεί να θυμίζει η Μέση Ανατολή, με νέα εκατόμβη νεκρών στη Γάζα την ώρα που «ανεβαίνουν εκ νέου οι τόνοι» μεταξύ Τελ Αβίβ και Τεχεράνης
Ειδικότερα, οι προετοιμασίες του Ισραήλ για το χτύπημα κατά του Ιράν βρίσκονται στην τελική ευθεία, την ώρα που οι IDF συνεχίζoυν τους βομβαρδισμούς σε Γάζα και Λίβανο. Παράλληλα, η Χεζμπολάχ έχει εξαπολύσει μπαράζ ρουκετών από τον Λίβανο προς το Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή, μετά την διαρροή απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ, για τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν, η κυβέρνηση Νετανιάχου επανεξετάζει τις επιλογές της.
Έτσι, το απόγευμα της Κυριακής (2010), θα συνεδριάσει το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ. Σύμφωνα με τους Times of Israel, η συνεδρίαση θα γίνει στη στρατιωτική βάση του Τελ Αβίβ, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να προετοιμάζεται να πλήξει το Ιράν ως απάντηση στην επίθεση της 1ης Οκτωβρίου με 200 ρουκέτες.
Η απάντηση του Τελ Αβίβ θα είναι «ισχυρή, ακριβής και πάνω απ’ όλα… αναπάντεχη». «Δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς έγινε», πρόσθεσε.
Μέση Ανατολή: Επικοινωνία Νετανιάχου – Τραμπ
Από το γραφείο του Νετανιάχου, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επανέλαβε όσα είπε δημοσίως: Το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη του τα θέματα που εγείρει η αμερικανική διοίκηση, όμως, εντέλει, θα λάβει τις αποφάσεις του με βάση τα εθνικά του συμφέροντα», επισημαίνεται.
Μια μέρα μετά την επίθεση με drone στην εξοχική κατοικία του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου με νέα δήλωσή του, τη χαρακτήρισε έργο της Χεζμπολάχ και πρακτόρων του Ιράν, απειλώντας για βαρύ τίμημα.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ακούσει τον Τζο Μπάιντεν, η κατάσταση του Ισραήλ θα ήταν χειρότερη.
«Ο Μπάιντεν λέει στον Νετανιάχου “μην κάνεις αυτό, μην ενεργείς έτσι”. Ο Νετανιάχου δεν τον ακούει, και έτσι το Ισραήλ βρίσκεται σε πολύ ισχυρότερη θέση από ό,τι ήταν πριν από τρεις μήνες.
Ο Μπίμπι μου τηλεφώνησε και μου είπε “αυτό είναι απίστευτο”, αφού δεν άκουσε τον Μπάιντεν. Αν το έκανε, δεν θα ήταν σε αυτή τη θέση», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή και τη σειρά δολοφονιών ηγετικών στελεχών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.
Μέση Ανατολή: «Θα απαντήσουμε ανάλογα» προειδοποιεί το Ιράν
«Οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν σημαίνει ότι ξεπερνάμε τις κόκκινες γραμμές μας και δεν θα την αφήσουμε χωρίς απάντηση». Αυτό δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αμπάς Αραγτσί.
«Θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον ιρανικών στόχων ή των πυρηνικών μας εγκαταστάσεων», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.
Χθες, ο Αραγτσί είπε ότι όποιος γνωρίζει «πώς και πότε το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν» θα πρέπει να λογοδοτήσει, απαντώντας σε σχετική δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
«Όποιος γνωρίζει ή κατανοεί πώς και πότε το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν και παρέχει τα μέσα και την υποστήριξη για μια τέτοια ανοησία, θα πρέπει λογικά να φέρει την ευθύνη για τυχόν ανθρώπινες απώλειες», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.
Μέση Ανατολή: Ομοβροντία ρουκετών της Χεζμπολάχ – Στόχος στρατιωτική βάση
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε καταιγισμό ρουκετών εναντίον βάσης του ισραηλινού στρατού κοντά στη βόρεια πόλη Σαφάντ.
Οι μαχητές της Χεζμπολάχ προχώρησαν στη ρίψη «σημαντικής ομοβροντίας ρουκετών» εναντίον της βάσης «για την υπεράσπιση του Λιβάνου και «ως απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού σε χωριά και σπίτια».
Το Ισραήλ ανέφερε επανειλημμένες επιθέσεις με περισσότερες από 100 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο από νωρίς το πρωί.
Μέση Ανατολή: Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Βηρυτό και Γάζα
Από τη μεριά του, πλήγματα κατά στόχων της Χεζμπολάχ σε συνοικίες της Βηρυτού στον Λίβανο, εξαπέλυσε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής (20/10). Δύο ισραηλινά πλήγματα σημειώθηκαν στα νότια προάστια της Βηρυτού, μετέδωσε το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, αφού το Ισραήλ είχε καλέσει τους κατοίκους τους να τα εκκενώσουν.
«Εχθρικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν το πρωί δύο πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, το ένα από τα οποία έπληξε πολυκατοικία στο Χάρετ Χρέικ, η οποία βρίσκεται κοντά σ’ ένα τζαμί και ένα νοσοκομείο», μετέδωσε το πρακτορείο.
Πριν από τα πλήγματα, το Ισραήλ είχε καλέσει τους κατοίκους δύο συνοικιών των νότιων προαστίων να τις εκκενώσουν, ενόψει επίθεσης εναντίον δύο πολυκατοικιών στις οποίες στεγάζονταν, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.
Οι πολυκατοικίες αυτές βρίσκονται στις συνοικίες Χάρετ Χρέικ και Χαντάτ Μπεϊρούτ, είχε αναφέρει ο ισραηλινός στρατός μερικές ώρες νωρίτερα σε μήνυμά του προς τον πληθυσμό.
«Βρίσκεστε δίπλα σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ, εναντίον των οποίων οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ θα δράσουν στο εγγύς μέλλον», προειδοποίησε.
Εξάλλου, το Σάββατο το βράδυ, Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 73 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η πολιτική προστασία της Γάζας.
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε κατοικημένη περιοχή στην Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου έχει εξαπολύσει νέα επίθεση εναντίον στοιχείων της Χαμάς.
«Ομάδες της πολιτικής προστασίας εντόπισαν 73 νεκρούς και μεγάλο αριθμό τραυματιών» στην Μπέιτ Λάχια και «υπάρχουν ακόμη νεκροί κάτω από τα συντρίμμια», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.
Ο ισραηλινός στρατός αντέτεινε πως οι αριθμοί τους οποίους δημοσιοποίησαν οι αρχές στη Λωρίδα της Γάζας «δεν ανταποκρίνονται» στις πληροφορίες που έχει στην κατοχή του, διαβεβαιώνοντας πως χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά «ακριβείας» εναντίον «στόχου» που ανήκε στη Χαμάς.
Πριν από αυτόν τον βομβαρδισμό, η πολιτική προστασία έκανε λόγο για «πάνω από 400 νεκρούς» στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας από την 6η Οκτωβρίου, όταν άρχισαν οι νέες ισραηλινές επιχειρήσεις με στόχο «την αποτροπή της ανασύνταξης μονάδων του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση