GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ του καλοκαιριού! ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ στα έσοδα από τον τουρισμό (και) τον Αύγουστο...

Κάτω από τον πήχη του 2023 έπεσαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Αύγουστο, στην καρδιά του καλοκαιριού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τ...

Κάτω από τον πήχη του 2023 έπεσαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Αύγουστο, στην καρδιά του καλοκαιριού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Πρόκειται για τον δεύτερο σερί μήνα που τα έσοδα είναι λιγότερα από αυτά της περσινής χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο οι εισπράξεις ήταν μειωμένες κατά 177 εκατ. ευρώ έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2023. Συγκεκριμένα, τα έσοδα είχαν διαμορφωθεί στα 4,031 δισ. ευρώ, έναντι 4,208 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Φέτος τον Αύγουστο οι εισπράξεις ήταν 78,6 εκατ. ευρώ λιγότερες αυτών του Αυγούστου του 2023 και συγκεκριμένα 4,249 δισ. ευρώ έναντι 4,328 δισ. ευρώ. Η μείωση έρχεται παρότι οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 6,6%.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, το σύνολο των εσόδων στο 8μηνο διαμορφώνεται στα 15,179 δισ. ευρώ έναντι 14,7 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2023 και η συνολική άνοδος «ψαλιδίζεται» στα 476 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2023, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 9,9% και οι σχετικές εισπράξεις μόλις κατά 3,2%.
Την ίδια στιγμή, την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2024, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2023, λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών και, σε μικρότερο βαθμό, του ισοζυγίου πρωτογενών εισοδημάτων, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση κυρίως του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων, καθώς και του ισοζυγίου υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση