GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ! ΣΑΛΟΣ με τον Χρήστο Σταϊκούρα...

Απευθείας αναθέσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που προΐσταται ο Χρήστος Σταϊκούρας, σε εταιρείες συμβούλων, με άμεση εμπλοκή συγγ...


Απευθείας αναθέσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που προΐσταται ο Χρήστος Σταϊκούρας, σε εταιρείες συμβούλων, με άμεση εμπλοκή συγγενικών προσώπων! 
Σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Δημοκρατία», έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στις 20 Οκτωβρίου 2024, αποδεικνύουν πως ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέθεσε έργο στην εταιρεία  συμβούλων KPMG όπου εργάζεται η σύζυγός του.
«Ο κ. Σταϊκούρας υπογράφει πολλές απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία KPMG, η οποία έχει μεγάλο κύκλο εργασιών σε όλο τον κόσμο» αναφέρει η κυριακάτικη εφημερίδα σημειώνοντας τη μεγάλη συχνότητα που παίρνει δουλειές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η εν λόγω εταιρεία, όχι μόνο με την υπογραφή του κ. Σταϊκούρα, αλλά και με τις υπογραφές οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο.
«Δεν υπάρχει κανένας υπαινιγμός για παράνομες αναθέσεις, αλλά είναι τουλάχιστον περίεργο και ελεγχόμενο από ηθικής άποψης να υπογράφει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έργο με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία στην οποία εργάζεται, επί 10 χρόνια η σύζυγός του», σημειώνει η εφημερίδα, παραθέτοντας έγγραφα με τις απευθείας αναθέσεις.
Η απάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα
Ο υπουργός έσπευσε να απαντήσει στο πρωτοσέλιδο της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας», αναφέροντας ότι, «το σύνολο των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί επί των ημερών μου είναι αυτονοήτως στη διάθεση της Δικαιοσύνης, καλώ δε την εφημερίδα να υλοποιήσει την προτροπή της».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η Κυριακάτικη Δημοκρατία επιχειρεί, για δικούς της λόγους, να παραπλανήσει. Με πρωτοσέλιδο «Βαριά εκτεθειμένος ο Υπουργός» και «Ζητείται εισαγγελέας», και με τίτλο, στη σελ. 18, «Μέγα σκάνδαλο», καταλήγει ότι «δεν υπάρχει κανένας υπαινιγμός για παράνομες αναθέσεις!».
Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί επί των ημερών μου είναι αυτονοήτως στη διάθεση της Δικαιοσύνης, καλώ δε την εφημερίδα να υλοποιήσει την προτροπή της!
Η απόλυτη διαφάνεια και η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος αποδεδειγμένα διέπουν όλη την πολιτική διαδρομή μου τις προηγούμενες περίπου δύο δεκαετίες, και, προφανώς, και τη θητεία μου ως Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών».
Θέμα ηθικής τάξης βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Με ανακοίνωση του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει πώς «πέρα από το γεγονός ότι ιδιωτικές εταιρείες αποκτούν επιρροή στο νομοθετικό έργο και τις διαγωνιστικές διαδικασίες για κρίσιμα έργα υποδομών τίθεται σαφέστατα και ζήτημα ηθικής τάξης στο οποίο πρέπει να απαντήσει τόσο ο κ. Σταϊκούρας όσο και η κυβέρνηση συνολικά καθώς αυτή η πρακτική αυτή έχει κοστίσει στους Έλληνες πολίτες τα τελευταία 6 χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».
Καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να ενημερώσει ποιες είναι οι εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με τις οποίες έχει συνάψει συμβάσεις έργων του ελληνικό δημόσιο τα τελευταία 6 χρόνια και πόσο έχουν κοστίσει αυτές.
Ποιες είναι οι εκθέσεις αξιολόγησης και τα αποτελέσματα από την ανάθεση των έργων στις εταιρείες αυτές.
Και αν οι λόγοι που ωθούν τα υπουργεία να υλοποιούν συμβόλαια υλοποίησης του κρίσιμου κυβερνητικού έργου με ιδιωτικές συμβουλευτικές εταιρείες είναι μόνο οι συγγενικές σχέσεις ή μοιράζονται και κάποιο ακόμα μυστικό που πρέπει να γνωρίζουν και οι Έλληνες πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση