GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ! ΝΙΚΗ χωρίς αυτοδυναμία για το κόμμα του Μπορίσοφ...

Ακόμα μία νίκη για το δεξιό Gerb στη Βουλγαρία αλλά χωρίς την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της χώρας δείχνουν τα exit polls επιβεβαιώνοντας τι...


Ακόμα μία νίκη για το δεξιό Gerb στη Βουλγαρία αλλά χωρίς την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της χώρας δείχνουν τα exit polls επιβεβαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις.
Το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ συγκέντρωσε 26,4%, ήτοι περισσότερο από το 1/4 των ψήφων στις έβδομες βουλευτικές εκλογές μέσα σε τέσσερα χρόνια. Όμως, δεν φαίνεται να έχει τη δυνατότητα για το σχηματισμό κυβερνητικής συμμαχίας, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο της χώρας. Άλλωστε, οι συσχετισμοί δυνάμεων δεν έχουν αλλάξει σε σύγκριση με τις προηγούμενες κάλπες.
Δεύτερο εξελέγη το φιλελεύθερο και φιλοευρωπαϊκό «Συνεχίζουμε την Αλλαγή-Δημοκρατική Βουλγαρία» (CC/BD) με ποσοστό περίπου 15%, σύμφωνα πάντα με τα exit polls. Το εθνικιστικό Vazrajdane («Αναγέννης) ακολουθεί στην τρίτη θέση με περίπου 13%.
Εφόσον το exit poll της εταιρείας Alpha Research επιβεβαιωθεί, το Gerb θα έχει 74 έδρες στη 240μελή Βουλή, το CC/BD 42 και η «Αναγέννηση» 36.
Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση έγινε, γιατί τα κόμματα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συνασπισμό μετά τις προηγούμενες εκλογές της 9ης Ιουνίου, όπου κανένα δεν εξασφάλισε πλειοψηφία στο κατακερματισμένο κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *