GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΟ Βρετανικό Μουσείο! ΓΙΑΤΙ ακτιβιστές «έντυσαν» με γιλέκο άγαλμα της θεάς Δήμητρας...

Πορτοκαλί «ντύθηκε» ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα της θεάς Δήμητρας που εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο. Ειδικότερα, μέλη της ακτιβιστικής περιβ...


Πορτοκαλί «ντύθηκε» ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα της θεάς Δήμητρας που εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο.
Ειδικότερα, μέλη της ακτιβιστικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Just Stop Oil τοποθέτησαν στο άγαλμα ένα πορτοκαλί ανακλαστικό γιλέκο και δίπλα του ένα χάρτινο «συννεφάκι ομιλίας» με τη φράση «απλώς σταματήστε την πείνα».
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, δύο μέλη της εισήλθαν το πρωί της Πέμπτης στις 10 π.μ. (ώρα Αγγλίας) στο Βρετανικό Μουσείο και έντυσαν το άγαλμα με το γιλέκο.
Το φυσικού μεγέθους, μαρμάρινο άγαλμα της Δήμητρας, που απεικονίζει τη θεά καθισμένη σε θρόνο, χρονολογείται στο 350-330 π.Χ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου το άγαλμα προέρχεται από ανασκαφές που πραγματοποίησε στην αρχαία Κνίδο της Μικράς Ασίας ο Βρετανός αρχαιολόγος σερ Τσαρλς Τόμας Νιούτον και αποκτήθηκε από το ίδρυμα το 1859.
Δεν υπέστη φθορές το άγαλμα
Εκπρόσωπος του βρετανικού ιδρύματος δήλωσε στην ιστοσελίδα Art Newspaper ότι το άγαλμα δεν υπέστη φθορές και πρόσθεσε: «Το Βρετανικό Μουσείο σέβεται το δικαίωμα των ατόμων να εκφράζουν τις απόψεις τους και επιτρέπει επιτόπιες ειρηνικές διαμαρτυρίες, εφόσον δεν προκαλείται κίνδυνος στη συλλογή, το προσωπικό και τους επισκέπτες. Το συγκεκριμένο περιστατικό ξεκάθαρα παραβίασε τους κανονισμούς για τους επισκέπτες και εξέθεσε εκθέματα σε κίνδυνο».
Τι ζητά η Just Stop Oil
Σε ανακοίνωσή της, η Just Stop Oil ζητά από το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεργαστεί με άλλα κράτη και φορείς προκειμένου να σταματήσει η εξόρυξη και η χρήση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα μέχρι το 2030. Η οργάνωση κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κατάρρευσης που αντιμετωπίζει το λεγόμενο «Μεσημβρινό Ανατρεπόμενο Ρεύμα του Ατλαντικού» (Atlantic Meridional Overturning Current – AMOC), ένα πολύπλοκο σύστημα ρευμάτων που ρυθμίζει τη θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης και επηρεάζει τη γεωργία σε μέρη της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *