GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή μετά την επιδεικτική αποχώρηση Μητσοτάκη στην ομιλία Παππά

Σφοδρή σύγκρουση προκάλεσε στη Βουλή η αποχώρηση του πρωθυπουργού από την Ολομέλεια την ώρα που ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς α...




Σφοδρή σύγκρουση προκάλεσε στη Βουλή η αποχώρηση του πρωθυπουργού από την Ολομέλεια την ώρα που ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς ανέβηκε στο βήμα για να τοποθετηθεί στο πλαίσιο της συζήτησης για το τέλος της αντιπυρικής περιόδου και κατά την πρωτολογία του και κατά τη δευτερολογία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην αίθουσα μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Στους λόγους για τους οποίους αποχώρησε κατά την ομιλία του Νίκου Παππά στη Βουλή, αναφέρθηκε νωρίτερα κατά τη δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, αποχώρησε διότι δεν αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο με 13-0 από το ειδικό δικαστήριο.
«Απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την ομιλία του αρχηγού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να ειμαι απολύτως σαφής Δεν αναγνωρίζω ως αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο για παράβαση καθήκοντος με ψήφους 13 – 0 από το Ειδικό Δικαστήριο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:
Και ούτε θα συνομιλήσω μαζί του ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του. Αυτό επιβάλλει ο κοινοβουλευτικός σεβασμός. Προστατεύω το Πολίτευμα με αυτή μου τη στάση», είπε ο κ. Μητσοτάκης σε μια τοποθέτηση με προφανείς αιχμές στην πρόσφατη εμφάνιση του Αντ. Σαμαρά δίπλα στον Νίκο Παππά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.
«Εχουμε να κάνουμε με έναν μεταβατικό αρχηγό και δεν ξέρουμε εκ μέρους ποιου ομιλεί. Του κ. Κασσελάκη, του κ. Φάμελλου ή του κ. Γκλέτσου. Μην απορήσετε αν θα αποχωρήσω και στη δευτερολογία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σφοδρή ήταν η απάντηση του Νίκου Παππά, ο οποίος μίλησε για “θεσμικό ατόπημα”. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι “παρεμβαίνει σε άλλα κόμματα και επιλέγει ποιον θέλει για συνομιλητή” και πως “συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί” .
Τον κατηγόρησε επίσης ότι:
– Αποδεικνύει ότι είναι ασεβής προς ΚτΒ και Σύνταγμα
– Δειλός δεν μας αντιμετωπίζει
– Ενοχικός, διότι εφαρμόζει το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ειδικότερα, ο Νίκος Παππάς ανέφερε:
«Κ. πρόεδρε, να σας ευχαριστήσω γιατί έχετε τηρήσει την κοινοβουλευτική τάξη ακόμα και σε στιγμές που σας άσκησα κριτική δημοσίως. Βλέπετε ότι αυτό δεν είναι το μέτρο για όλους μας. Περίμενα και ξέραμε ότι την υπόθεση του δικαστηρίου θα την χρησιμοποιήσει και θα την εργαλειοποιήσει και δεν περιμέναμε αυτό το δηλωμένο θεσμικό ατόπημα. Δεν χρειάζεται να με συμπαθεί, έχει ο ίδιος ιστορικό προσπαθειών ανάμειξης στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Τώρα θέλει να επιλέγει και το ποιος και με ποιον τρόπο θα είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρώτον να μην συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί. Με τη σημερινή του στάση την ώρα που μιλά ο πρόεδρος αποδεικνύει ότι είναι ασεβής προς τον ΚτΒ και το Σύνταγμα, δειλός γιατί δεν είναι στην αίθουσα να μας αντιμετωπίσει και ενοχικός κύριοι της κυβέρνησης. Και ξέρετε γιατί;
Και προσέθεσε: «Γιατί εφαρμόζει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ανελλιπώς από το 2019. Θα ήταν πιο λειτουργικό, μεταξύ μας όταν μιλάμε για αυτό να μη μιλάμε για τον νόμο Παππά, να μιλάμε για τον νόμο Μητσοτάκη – Παππά. Η σημερινή του κίνηση είναι ένα στίγμα για την παράταξή σας. Δεν υποχρεούται να συμπαθεί κανένας. Το ποιος θα εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο δεν είναι δική του δουλειά».
«Να ξεκαβαλήσετε το καλάμι», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την τριτολογία του στη Βουλή αναφερόμενος στο περιστατικό.
Ειδικότερα, είπε: «Το ύφος και η συμπεριφορά κυρίως υπουργών της ΝΔ δείχνουν ότι οι μέρες της παντοδυναμίας σας ανήκουν στο παρελθόν και πρέπει να ξεκαβαλήσετε από το καλάμι. Όσο συνεχίσετε έτσι τόσο επιταχύνετε την έξοδο από το Μαξίμου…Θα βρισκόμαστε εδώ ως αξιόπιστη προοδευτική δύναμη για να σας ανοίξουμε την πόρτα της εξόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *