GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ η εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή στον Πειραιά...

Τον κίνδυνο η εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή από τον σταθμό του Αγίου Διονυσίου μέχρι τη Λεύκα να μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και ρύ...


Τον κίνδυνο η εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή από τον σταθμό του Αγίου Διονυσίου μέχρι τη Λεύκα να μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και ρύπανσης, αποτελώντας ενεργή απειλή για την υγεία των κατοίκων όχι μόνο των δύο κοινοτήτων (Δ’ και Ε’) αλλά ολόκληρου του Πειραιά επισημαίνει σε επιστολές που έστειλε στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη και στη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε τον Πειραιά για όλους και όλες» με επικεφαλής τον Γιώργο Γαβρίλη.
Στις δύο επιστολές, η παράταξη αναφέρει ότι σε πρόσφατη αυτοψία από μέλη της στην ανενεργή σιδηροδρομική γραμμή, μήκους 3 χιλιομέτρων, επιβεβαιώθηκε η αρχική εικόνα που είχαν, πως η παροπλισμένη, πλέον, γραμμή έχει αφεθεί να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Επειδή το οικόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται η γραμμή ανήκει στην ιδιοκτησία του ΟΣΕ, η παράταξη ζητά να ενημερωθεί αν ο ΟΣΕ προτίθεται να προχωρήσει στον καθαρισμό του χώρου, ώστε να πάψει να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών, αφού κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει την πιθανότητα φωτιάς ή πλημμύρας, παρά μόνο ο άμεσος καθαρισμός και η διατήρηση καθαριότητας του χώρου.
O Γιώργος Γαβρίλης

Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει αδιανόητο να συνυπάρχουν σχολεία, επιχειρήσεις, παιδιά, ενήλικες, ηλικιωμένοι με σκουπίδια και τρωκτικά που έχουν φτιάξει τις φωλιές τους στους σωρούς από τα στοιβαγμένα σκουπίδια. «Οι τριτοκοσμικές εικόνες παντελούς εγκατάλειψης του χώρου αντικατοπτρίζουν μια ενεργή εστία ασθενειών που απειλούν την υγεία εκατοντάδων παιδιών που περνούν καθημερινά από το σημείο, πηγαίνοντας προς και γυρνώντας από το σχολείο, την υγεία κάθε κατοίκου και επισκέπτη της περιοχής».
Πρόσφατα κάτοικοι και συλλογικότητες της Δ’ και της Ε’ Κοινότητας του Δήμου Πειραιά μαζί με τη δημοτική παράταξη πραγματοποίησαν συμβολική πορεία στην ανενεργή σιδηροδρομική γραμμή, επιβεβαιώνοντας την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας τη μετατροπή της γραμμής σε «πράσινο διάδρομο», όπως έχει συμφωνηθεί απ’ όλους τους εμπλεκομένους από το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση