GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΜΒΑ για τον Τζιτζικώστα! "ΠΗΡΕ ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για προσωπικό του αγρόκτημα..."

Ως ευκατάστατο επιχειρηματία με επενδυτική δραστηριότητα «φωτογραφίζει» το Politico τον νέο Ευρωπαίο Επίτροπο Μεταφορών και Τουρισμού, Απόσ...


Ως ευκατάστατο επιχειρηματία με επενδυτική δραστηριότητα «φωτογραφίζει» το Politico τον νέο Ευρωπαίο Επίτροπο Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολο Τζιτζικώστα, σε δημοσιογραφική έρευνα που δημοσιοποίησε την Πέμπτη για τα περιουσιακά στοιχεία Επιτρόπων.
Αφορμή για το δημοσίευμα στάθηκε η εξέταση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των Επιτρόπων από την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα μέλη της οποίας «είχαν μόλις τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Πέμπτης για να εξετάσουν εκατοντάδες σελίδες δηλώσεων που παρείχαν οι ίδιοι οι Επίτροποι, σε μια διαδικασία τόσο αδιαφανή που υπάρχει ελάχιστος χώρος για πραγματικό έλεγχο», αναφέρει ο δημοσιογραφικός ιστότοπος, επικαλούμενος τον Nicholas Aiossa, διευθυντή της «Διεθνούς Διαφάνειας ΕΕ».
Εντάσσοντας τον κ. Τζιτζικώστα στους «γαιοκτήμονες Επίτροπους», όπως τον χαρακτηρίζει σε μεσότιτλο στο κείμενο του ρεπορτάζ, το Politico γράφει ότι έχει «τον πιο εντυπωσιακό κατάλογο ακινήτων, με τέσσερις σελίδες της δήλωσής του να περιγράφουν λεπτομερώς τη μερική ή ολική ιδιοκτησία του σε 16 διαμερίσματα, 655.463 τ.μ. γης, έξι καταστήματα, αλλά και αρκετά γκαράζ και αποθηκευτικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.»
Επιπλέον, «η οικογένεια του Τζιτζικώστα είναι ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στη χώρα, με ιδιοκτησία γης που χρονολογείται από αιώνες, σύμφωνα με Έλληνα αξιωματούχο, στον οποίο παραχωρήθηκε ανωνυμία για να μιλήσει ελεύθερα. Η οικογένεια Τζιτζικώστα είναι μία από τις πλουσιότερες στη βόρεια Ελλάδα», προσθέτει.
Προβάλλοντας αμφιβολίες για την ικανότητα λήψης «διαφανών» αποφάσεων από τον κ. Τζιτζικώστα, η έρευνα υπογραμμίζει ότι «το χαρτοφυλάκιο του Τζιτζικώστα θα περιλαμβάνει την τουριστική βιομηχανία, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις αποφάσεις που μπορεί να λάβει, και οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αξία των ιδιοκτησιών του, δήλωσε ευρωβουλευτής που είχε πρόσβαση στη δήλωση και του παραχωρήθηκε ανωνυμία για να μιλήσει ελεύθερα. Ο Έλληνας πολιτικός, ο οποίος δηλώνει επίσης ότι κατέχει μετοχές άνω των 200.000 ευρώ σε διάφορες επιχειρήσεις (από γαλακτοκομικά προϊόντα έως φωτοβολταϊκή ενέργεια), έλαβε επίσης χρηματοδότηση από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρώπης για ένα από τα αγροκτήματά του αξίας 18.116,30 ευρώ. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, ο Τζιτζικώστας δεν είχε ανταποκριθεί σε αίτημα για σχολιασμό», τονίζει το ρεπορτάζ.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν απάντησε σε αίτημα του Politico για σχολιασμό, συμπληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση