GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ο διάδοχος του Νασράλα! Με «προσωρινή κοινή διοίκηση» η Χεζμπολάχ...

Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ ότι παρεμποδίζει την αναζήτηση του Χασέμ Σαφιεντίν, ξάδελφου και πιθανότατα διάδοχου του δολοφονηθέντος ηγέτ...


Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ ότι παρεμποδίζει την αναζήτηση του Χασέμ Σαφιεντίν, ξάδελφου και πιθανότατα διάδοχου του δολοφονηθέντος ηγέτη της οργάνωσης του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα.
Ο ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, Μαχμολούντ Κουμάτι, είπε ότι η οργάνωση μετά το θάνατο του Χασάν Νασράλα διοικείται από κοινού μέχρι να μπορέσει να επιλέξει νέο ηγέτη, μία διαδικασία που θα πάρει χρόνο.
«Η μέθοδος επιλογής αντικαταστάτη του γενικού γραμματέα απαιτεί χρόνο και απαιτεί κατάλληλες συνθήκες. Γι’ αυτό το λόγο αρκούμαστε σήμερα σε προσωρινή κοινή διοίκηση», σημείωσε αξιωματούχος της Χεζμπολάχ.
Ο Σαφιεντίν θεωρείται πιθανός διάδοχος του πρώην ηγέτη Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.
Αγνοείται επίσης και ο διοικητής της Δύναμης Quds του Ιράν, Εσμαήλ Κανί, ο οποίος ταξίδεψε στον Λίβανο μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και μετά τις επιθέσεις στη Βηρυτό στα τέλη της περασμένης εβδομάδας δεν έχει δώσει σημεία ζωής, σύμφωνα με τον ανώτερο πολιτικό αξιωματούχο της Χεζμπολάχ.
Η Δύναμη Quds, το υπερπόντιο τμήμα του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC), επιβλέπει τις σχέσεις με τις παραστρατιωτικές ομάδες που είναι σύμμαχοι της Τεχεράνης σε όλη τη Μέση Ανατολή, όπως η Χεζμπολάχ.
Το Ισραήλ θα πρέπει «να αφήσει τις ομάδες διάσωσης να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε Κουμάτι στην ιρακινή κρατική τηλεόραση και πρόσθεσε πως η σορός του Νασράλα παραμένει στο Λίβανο και ότι θα αναπαυθεί στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου η Χεζμπολάχ έχει μεγάλη επιρροή, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Το Ισραήλ έχει σκοτώσει μεγάλο μέρος της στρατιωτικής διοίκησης και της ανώτερης ηγεσίας της Χεζμπολάχ σε σχεδόν ένα χρόνο μαχών που ξεκίνησαν όταν η Χεζμπολάχ άνοιξε μέτωπο αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους την επομένη της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση