GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επίθεση στην Τουρκία... ένα σαφές μήνυμα προς τον Ερντογάν!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Μόνον οι εγχώριοι και δυτικοί πολιτικοί επιστήμονες κι αναλυτές δεν έδωσαν έμφαση στο...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Μόνον οι εγχώριοι και δυτικοί πολιτικοί επιστήμονες κι αναλυτές δεν έδωσαν έμφαση στο...

«Μαύρο σήμα για τον Ερντογάν».

Η τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, κοντά στο κτίριο της εταιρείας Tusaş (Τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία), ήταν μια προειδοποίηση των ΗΠΑ προς τον Ερντογάν για την προσέγγισή του με τους BRICS.
Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν τους Κούρδους, τους απολύτως ελεγχόμενους από ισρα@λ και Ηνωμένες Πολιτείες. Δ
εν υπήρξε ποτέ μυστήριο ότι οι Κούρδοι ακολουθούσαν πάντα τις εντολές της Ουάσιγκτον... Οι Κούρδοι, παραδοσιακά πωλούν τους εαυτούς τους στον πλειοδότη ως πόρνες...

Όσον αφορά τον έλεγχο των Κούρδων από τους σιωναζί, μόνον οι αφελείς κι οι σιτιζόμενοι στα κονδύλια της μοσάντ δημοσιογράφοι κι αναλυτές δεν "βλέπουν". Μπορεί κάποιος ν' αναζητήσει στην ιστορία μια έκφραση, μια ανακοίνωση, μια δήλωση Κούρδων υπέρ του Παλαιστινιακού λαού; Προσφάτως, ο Γαΐρ Νετανιάχου, γιος του Ναζί Πολωνού εγκληματία πολέμου και βρεφοκτόνου πρωθυπουργού του γενοκτονικού κατοχικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη, υποστήριξε για άλλη μια φορά με δημόσια ανάρτησή του τους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών, για τη διάλυση του Ιράν! Οι Κούρδοι υπεισέρχονται στον σχεδιασμό για το "Μεγάλο Ισραήλ", όπως επιθυμεί ο θεός για τους εκλεκτούς του... Έστω τώρα, κατανοούμε γιατί οι Κούρδοι είναι λακέδες των ιμπεριαλιστών

Ο Χουσεΐν Μπαγκτσί, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Middle East Technical University (METU), στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, πρόεδρος του Ινστιτούτου Εξωτερικής Πολιτικής κι ειδικός σε ζητήματα διεθνούς ασφάλειας, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η «τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στη Ρωσία» κι αυτό δείχνει τα πάντα.
Ο Χουσεΐν Μπαγκτσί, σημειώνει:
«Είναι ενδιαφέρον ότι η αμυντική βιομηχανία και η αεροδιαστημική εταιρεία TAI επιλέχθηκαν ως στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης. Άλλωστε, είναι ένας από τους τομείς στους οποίους η Τουρκία έχει αναπτυχθεί ταχύτατα τα τελευταία χρόνια κι ένας απ' αυτούς τους τομείς είναι ακριβώς η αμυντική βιομηχανία και μεγάλες δομές της όπως η TAI. Από αυτή την άποψη, φαίνεται να είναι ένας σκόπιμα επιλεγμένος στόχος.
Όπως γνωρίζετε, μια έκθεση για την αμυντική βιομηχανία πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο στην Κωνσταντινούπολη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες μια τέτοια επίθεση θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες. Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό παρόμοια τρομοκρατικά επεισόδια να γίνουν πιο συχνά στο εγγύς μέλλον.
Το πιο σημαντικό είναι ότι σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τους BRICS. Επομένως, τρία γεγονότα αλληλεπικαλύπτονταν: η συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο την περασμένη εβδομάδα, η συνεδρίαση των BRICS σήμερα και οι χθεσινές δηλώσεις. Αυτό οδήγησε σε μια σειρά πολιτικών συζητήσεων στην Τουρκία που έθεσαν μερικά από τα πιο συγκεχυμένα ερωτήματα και σενάρια τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη και θολή»

Είναι συμβατό το να είσαι μέρος των BRICS και του ΝΑΤΟ;
Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ναι! Κι αυτό τον καθιστά μεγάλο περιφερειακό "παίκτη" και δυστυχώς οι ΗΠΑ προσφέρουν στο πιάτο του Κύπρο, Αιγαίο, ΑΟΖ και σια... ώστε να τον κρατούν στο μαντρί...

Τι άλλο συμβαίνει κι όλοι σιωπούν;

‌Οι ΗΠΑ πιέζουν σήμερα τον Ερντογάν ν' αγοράσει τα Lockheed Martin F-35, όταν έθεσαν έξω από το πρόγραμμα συμπαραγωγής την Τουρκία, για την απόκτηση ρωσικών S-400.
Η ​​Ουάσιγκτον πιέζει τώρα την Άγκυρα για την πώληση των F-35 -τενεκέδες ξεγάνωτοι-, που ενώ δεν τα προμηθεύεται ο αμερικανικός στρατός, αναγκάζουν με πιέσεις τις αποικίες τους να τα αγοράζουν για να κερδίζει η Lockheed Martin.
Ο Ερντογάν θα έλεγε το ναι, αν δεχόταν οι ΗΠΑ να μην του τα πουλήσουν "τυφλά", όπως κάνουν σε όλες τις δυτικές χώρες που υποχρεώνουν ν' αγοράσουν χωρίς να έχουν τον έλεγχο του λογισμικού των, με εξαίρεση τον σιωναζιστικό καθεστώς στην Παλαιστίνη.
Για να μην το "κουράζουμε"... Τα αεροσκάφη Lockheed Martin F-35 -τενεκέδες ξεγάνωτοι-, είναι χρήσιμα στον θείο Σαμ μόνον για την εκτόξευση μικρών πυρηνικών κεφαλών εναντίον της Ρωσίας και για τίποτα περισσότερο.

Στο τραπέζι προσφορών προς την Τουρκία μπήκε πλέον χωρίς προκαταλήψεις η αποικία τους "Ελλάδα"... εκείνο το περίφημο περί μοναχοφάηδων του Νατοϊκού υπαλλήλου Δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες με την εκμετάλευση του Αιγαίου... τώρα ωρίμασε!

Σημειώναμε στις 27 Οκτώβρη του 2021, πριν ολόκληρα τρία χρόνια και πριν από την επίθεση του δικτάτορα Πούτιν στη "δημοκρατική" Ουκρανία και πριν το "εθνικό" μέτωπο εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού... «Ελληνικά αεροσκάφη στο Ισραήλ για προσομοίωση επιθέσεων σε Συριακές, Ιρανικές & Ρωσικές δυνάμεις... για υποστήριξη της Τουρκίας...» Ποια πατρίδα, φρεγάτες, ΑΟΖ & πράσινα άλογα; Ελληνικά αεροσκάφη στο Ισραήλ για προσομοίωση επιθέσεων σε Συριακές, Ιρανικές & Ρωσικές δυνάμεις... για υποστήριξη της Τουρκίας!

«(...) Η θυσία της πατρίδας μας τετέλεσται. Τα πάντα έχουν χαθεί, και η ζωή μας, ακόμη και αν παραταθεί, θα μας μείνει μόνο για να κλάψουμε τη συμφορά και την ατιμία μας.
(...) Δεν κατηγορώ τη λογική του κράτους που ξεπουλάει τα έθνη σαν κοπάδια προβάτων. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα. Εγώ κλαίω την πατρίδα μου, που μου την έκλεψαν και ο τρόπος της κλοπής ακόμα με πονάει.»
Ούγκο Φώσκολο, "Οι τελευταίες επιστολές του Jacopo Ortis" (Ultime lettere di Jacopo Ortis), γραμμένο στις 11 Οκτώβρη 1797, στους ηφαιστειογενείς λόφους Euganei, νοτιοδυτικά της Πάντοβα στο Βένετο...

«Αν θέλετε να καταστρέψετε τον ιμπεριαλισμό
πρέπει να προσδιοριστεί το κεφάλι του: οι ΗΠΑ!
»
Ερνέστο "Τσε" Γκεβάρα

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ
 ✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *