GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΥΛΟΣ στον ΣΥΡΙΖΑ! Τροπολογία για διαγραφή του Κασσελάκη μετά την επίσημη υποψηφιότητά του...

Η επίσημη υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, με την υποβολή 87 υπογραφών μελών της Κεντρικής Επιτροπής και του πόθεν έσχες του, δεν οδήγησ...


Η επίσημη υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, με την υποβολή 87 υπογραφών μελών της Κεντρικής Επιτροπής και του πόθεν έσχες του, δεν οδήγησε σε χαμήλωμα των τόνων από τα στελέχη της νέας πλειοψηφίας που έχουν κορμό τους “87”, τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη.
Αντιθέτως, οι Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατέθεσαν «φωτογραφική» (εναντίον του) τροπολογία για να συμπεριληφθεί στην πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει από το μεσημέρι.


Σύμφωνα με την εν λόγω προσθήκη: «Προσβλητικές αναφορές σε βάρος στελεχών, μελών και του ίδιου του κόμματος για δήθεν εξυπηρέτηση σχεδίων της διαπλοκής, είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Τραυματίζουν την ενότητα του κόμματος, προσβάλλουν την προσωπικότητα των μελών και είναι αντίθετες με τις καταστατικές και θεμελιώδεις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».
Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο της υποψηφιότητας που ανάρτησε ο κ. Κασσελάκης την Πέμπτη γίνεται λόγος για σχεδιασμούς περί «μίας δήθεν κεντροαριστερής κατασκευής στην υπηρεσία της διαπλοκής».
Συνεπώς, η προσθήκη που ζητούν οι Ζαχαριάδης-Θεοχαρόπουλος θα είναι το πρώτο βήμα ακόμα και για αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος.
Προς επίρρωση, η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων υπάρχει και μία τρίτη προϋπόθεση (πέραν των υπογραφών και του πόθεν έσχες): “ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος”.
Μεσούσης της συνεδρίασης της Κ.Ε. η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε, για λογαριασμό του Στέφανου Κασσελάκη, στην γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με 87 υπογραφές, όσοι και εκείνοι που πρωτοστάτησαν στην πρόταση μομφής. Επίσης, κατέθεσε και το πόθεν έσχες του.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είναι μέλος της ΚΕ οπότε δεν μετέχει στη συνεδρίαση.
Η κα. Γεροβασίλη ωστόσο πήρε τον λόγο για να τονίσει ότι οι υποψηφιότητες “δεν κατατίθενται δι΄αντιπροσώπων”.
Την υποψηφιότητα του κατέθεσε και ο Νικόλας Φαραντούρης, αλλά και ο Απόστολος Γκλέτσος, δηλώνοντας στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος ότι έχει συγκεντρώσει και κατέθεσε 32 υπογραφές (σ.σ απαιτούνται τουλάχιστον 30).
Μετάθεση συνεδρίου και αποχωρήσεις
Νωρίτερα, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στην πλευρά Κασσελάκη αποχώρησαν από τη συνεδρίαση αντιδρώντας στην απόφαση του προεδρείου να δοθεί ο λόγος στους υποψήφιους προέδρους, παρότι μόνο ο Παύλος Πολάκης έχει επισημοποιήσει τη δική του διεκδίκηση καταθέτοντας υπογραφές και πόθεν έσχες.
Στην ουσία, το έκρυθμο κλίμα στη συνεδρίαση η ξαφνική απόφαση της νέας πλειοψηφίας να μεταθέσει κατά μία εβδομάδα το συνέδριο, την εκλογή συνέδρων και την προθεσμία εγγραφής νέων μελών, με το αιτιολογικό ότι δεν βρήκαν διαθέσιμο συνεδριακό χώρο στην αρχική ημερομηνία που είχε τεθεί (1-3 Νοεμβρίου).
Οι αντιδράσεις της «κασσελακικής» πλευράς πυροδοτήθηκαν και από κάποιες «σκέψεις» στελεχών της νέας πλειοψηφίας να είναι υβριδικό το συνέδριο, δηλαδή κάποιοι σύνεδροι να συμμετέχουν δια ζώσης και κάποια ηλεκτρονικά.

1 σχόλιο

  1. Πώς ελεγε η αλλη;Σκυλες της λυσσας.Αυτο απο τα κατι κατιμαδες της πολιτικης και μπακανιαρικα τσιρλογατα.Δεν τολμανε να τον αποκλεισουν ευθεως και μαλακιζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση