GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η ΣΦΑΓΗ των αναπήρων ηρώων του Αλβανικού Μετώπου απο τα Τάγματα Ασφαλείας και τους ναζί!"

Praxis Review "Η σφαγή των αναπήρων ηρώων του Αλβανικού Μετώπου του 40 απο τα Ελληνικα Ες Ες και τους ναζί": Ένα απο τα πρώτα εγκλ...


Praxis Review
"Η σφαγή των αναπήρων ηρώων του Αλβανικού Μετώπου του 40 απο τα Ελληνικα Ες Ες και τους ναζί": Ένα απο τα πρώτα εγκλήματα που οργάνωσαν τα Τάγματα Ασφαλείας, τα "Ελληνικά Ες Ες", μαζί με τους ναζί,ήταν η σφαγή των αναπήρων ηρώων του 40.
Οι θυσίες των αναπήρων ηρώων του 40 στο Αλβανικό Μέτωπο και οι αγώνες τους για αντίσταση και επιβίωση (τους είχαν εγκαταλείψει εντελώς οι δωσιλογικές κυβερνήσεις και δεν είχαν ούτε τροφή ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) προκαλούσαν το μίσος των συνεργατών των κατακτητών.Ο δωσίλογος Τύπος της Αθήνας άρχισε συστηματική εκστρατεία κατά των αναπήρων αποκαλώντας τους "χασισοπότες", "εκβιαστές", "τυχοδιώκτες" κλπ. Όταν ο Ράλλης έφτιαξε τα Τάγματα Ασφαλείας, οι ανάπηροι ήρωες του 40 ήταν απο τους πρώτους στόχους του.
Λίγες μέρες μετά απο διαμαρτυρία επιτροπής αναπήρων, ο Ράλλης τους είχε αποκαλέσει "αναρχικούς κηφήνες" και ο "Φιλελεύθερος" Γονατάς τους είχε πει "θα σας εξοντώσουμε όλους γιατί είστε εαμίτες". 26 Νοέμβρη 1943, λίγο μετά την ίδρυση των ταγμάτων ασφαλείας, συλλαμβάνουν τους επικεφαλής των αναπηρικών οργανώσεων Γονατά και Τζαμουράνη. Ο Γονατάς ήταν Πρόεδρος του Συνδέσμου Αναπήρων και ο Τζαμουράνης, γραμματέας του. Ήταν και οι δύο ήρωες του 40, ανάπηροι απο τις μάχες. Ο πρώτος είχε γενική παράλυση.Ο δεύτερος κομμένα και τα δύο πόδια. Μαζί με άλλους 17 αγωνιστές και με διαταγή που υπέγραψε ο ναζί Β.Σιμάνα ως "Ανώτατος Αρχηγός των Ταγμάτων Ασφαλείας και Αστυνομίας Ελλάδος" οδηγούνται την επομένη στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Το απόσπασμα είναι για πρώτη φορά "Ελληνικό".
Μπροστά στο απόσπασμα, οι μελλοθάνατοι αρχίζουν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο. Αμέσως οι δολοφόνοι αρχίζουν να τους βρίζουν χυδαία. Επειδή οι ανάπηροι ήρωες δεν μπορούν να σταθούν στο απόσπασμα,τους βάζουν σε καρέκλες. Όμως, ούτε και εκεί μπορούν να σταθούν(ο ένας είναι παράλυτος,ο άλλος δεν έχει πόδια). Τότε, οι Ταγματασφαλίτες βγάζουν τους ζωστήρες, δένουν τα κορμιά στις καρέκλες και πυροβολούν. Λίγες μέρες μετά, νύχτα 29 προς 30 Νοεμβρίου, οι ταγματαφαλίτες,με την καθοδήγηση της Γκεστάπο και του αρχιγκεσταπίτη Φον Στρόουπ (χασάπη του γκέτο της Βαρσοβίας) , κυκλώνουν 19 νοσοκομεία με ανάπηρους ήρωες του Αλβανικού Μετώπου.Η αγριότητα τους ξεπέρασε κάθε όριο. Εσερναν ανάπηρους με κομμένα πόδια μέχρι που μάτωναν.Δεν άφηναν νοσοκόμες να βοηθήσουν. Αρπαζαν τεχνητά μέλη ,τα έσπαζαν και τους χτύπαγαν με αυτά. Τα καμιόνια γέμιζαν και άδειαζαν τα "φορτία" στα στρατόπεδα Χατζηκώστα και Χαϊδαρίου.
Την επομένη, ο ΕΛΑΣ έβγαλε ανακοίνωση για το έγκλημα:"..τσολιάδες του Ράλλη χτυπούν δολοφονικά αυτούς που άφησαν πόδια και χέρια στην Αλβανία για την λευτεριά του λαού-τους ηρωικούς αναπήρους. Όλος ο λαός ενωμένος για την σωτηρία των αναπήρων.Θάνατος στους δολοφόνους τσολιάδες". Αυτά έκαναν οι "εθνικόφρονες",που οι πολιτικοί τους απόγονοι (η όσοι τους ξεπλένουν με θεωρίες των άκρων κ.α) έχουν το θράσος να μιλάνε για το...έπος του 40 με πατριδοκάπηλες κορώνες και ψέματα, στους ανάπηρους ήρωες του Αλβανικού Μετώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *