GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ! ΝΕΚΡΟΣ (και) ο γαμπρός του Νασράλα...

Ο γαμπρός του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε σήμερα από ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρα...


Ο γαμπρός του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε σήμερα από ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές.
Πρόκειται για τον Χασάν Τζάφαρ Κασίρ, αδελφό του Μοχάμεντ Τζάφαρ Κασίρ ο οποίος σκοτώθηκε χθες Τρίτη σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, όπως μεταδίδει το δίκτυο Sky News Arabic.
Τα αδέρφια Κασίρ
Οι αδερφοί Qassir έχουν εμπλακεί βαθιά στην τρομοκρατία τουλάχιστον από τον πόλεμο του Λιβάνου το 1982, όταν στις 11 Νοεμβρίου, ο Ahmad Qassir οδήγησε το αυτοκίνητό του σε μια ισραηλινή βάση στην Tyre, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά στο πλοίο. Αυτή ήταν η πρώτη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην ιστορία του Λιβάνου.
Ο Ahmad καθοδηγήθηκε από μια από τις ιδρυτικές προσωπικότητες της Χεζμπολάχ, τον Imad Mughniya, ο οποίος δολοφονήθηκε μυστηριωδώς στη Δαμασκό το 2008.
Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο ειδήσεων της Χεζμπολάχ, αλ-Αχέντ, η επίθεση του Αχμάντ «σημάδεψε την αρχή όλων των μαρτυρικών επιχειρήσεων και ήταν η δάδα αντίστασης μεταξύ των νέων, που ήταν πρόθυμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα τους».
Ο θάνατός του τιμάται κάθε χρόνο με την «Ημέρα των Μαρτύρων», στην οποία η Χεζμπολάχ γιορτάζει την επίθεση αυτοκτονίας.
Η επίθεση του Αχμάντ εξακολουθούσε να απαιτεί τη θρησκευτική σφραγίδα έγκρισης με τη μορφή φετβά από έναν από τους υψηλόβαθμους κληρικούς του σιιτικού Ισλάμ, τον Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί.
Βασιλεία του τρόμου
Με την εξασφάλιση της φετβά, η οικογένεια Κασίρ αποτελούμενη από πέντε αδέλφια, εξελίχθηκε γρήγορα σε «βασιλεία του τρόμου», με τον Αχμάντ να χαρακτηρίζεται ο «πρώτος μάρτυρας».
Τα αδέρφια του, ο Μοχάμεντ και ο Χασάν, ανέβηκαν και οι δύο στις τάξεις της εκκολαπτόμενης Χεζμπολάχ.
Ο Μοχάμεντ έγινε ηγετική φυσιογνωμία στις παραδόσεις ιρανικών όπλων από τη Συρία και ο Χασάν παντρεύτηκε την κόρη του Χασάν Νασράλα, ενισχύοντας τη σύνδεσή τους με τη Χεζμπολάχ και το Ιράν.
Ο Μοχάμεντ έγινε τόσο διαβόητη φιγούρα που οι ΗΠΑ πρόσφεραν αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον θάνατο ή τη σύλληψή του.
Το 2018, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τον όρισε Ειδικά Καταγεγραμμένο Παγκόσμιο Τρομοκράτη, πράγμα που σημαίνει ότι «μεταξύ άλλων συνεπειών, όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα συμφέροντα στην περιουσία του Qassir που υπόκεινται στη δικαιοδοσία των ΗΠΑ είναι αποκλεισμένα και τα άτομα των ΗΠΑ γενικά απαγορεύεται να συμμετέχουν σε οποιεσδήποτε συναλλαγές με Κασίρ».
Σύμφωνα με τις κυρώσεις, βοήθησε στην επίβλεψη πολλών εταιρειών που διοχέτευαν χρήματα στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, ιδίως μέσω της πώλησης πετρελαίου και άλλων μη ανιχνεύσιμων προϊόντων.
Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες στη συνοικία Μέζα της Δαμασκού
Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες ήταν ο απολογισμός της ισραηλινής επίθεσης στη συνοικία Μέζα της Δαμασκού. Στόχος της αεροπορικής επιδρομής ήταν πολυκατοικία στην οποία σύχναζαν ηγετικά στελέχη της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, είχε μεταδώσει νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε αυτήν την περιοχή στεγάζονται πολλές διπλωματικές αποστολές και τα γραφεία του ΟΗΕ στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση