GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΟΥΣΒΙΤΣ! «ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ κάνει στους Παλαιστίνιους ό,τι έκαναν οι Γερμανοί στους Εβραίους»...

Ένας Πολωνός καλλιτέχνης προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις αφού στάθηκε έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς λίγες μέρες πριν την 7η ...


Ένας Πολωνός καλλιτέχνης προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις αφού στάθηκε έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς λίγες μέρες πριν την 7η Οκτωβρίου με μια πινακίδα που συγκρίνει τους Ισραηλινούς με τους Ναζί εγκληματίες πολέμου.
Ο Igor Dobrowolski δημοσίευσε ένα βίντεο που τον απεικονίζει να στέκεται έξω από το Άουσβιτς με μια ταμπέλα με κόκκινο χρώμα που λέει: «Το Ισραήλ δημιούργησε το μεγαλύτερο στρατόπεδο θανάτου στην ιστορία».
Καθώς γυρίζει την πλάτη στην κάμερα, φαίνεται μια παλαιστινιακή σημαία καρφωμένη στην πλάτη του — και το δεύτερο μέρος της ταμπέλας που έγραφε: «Το Ισραήλ κάνει στους Παλαιστίνιους ό,τι έκαναν οι Γερμανοί στους Εβραίους».

Ο καλλιτέχνης χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «σιωπηλή διαμαρτυρία» λίγες μέρες πριν από την επέτειο της 7ης Οκτωβρίου.
«Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος είναι να πάει στα πρώην στρατόπεδα συγκέντρωσης και να κλείσει τα μάτια στην τρέχουσα γενοκτονία», υποστήριξε σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την πράξη του.
Ο Παλαιστίνιο-Χριστιανός ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Inhab Hassan καταδίκασε τις ενέργειες του Πολωνού καλλιτέχνη ενώ μοιράστηκε το βίντεο, με την ανάρτησή του να προβάλλεται περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια φορές.
«Ως Παλαιστίνιος, είμαι αηδιασμένος από αυτό», έγραψε. «Τα μνημεία του Ολοκαυτώματος ή τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι σκηνές για πολιτικές επιδείξεις. Εάν είστε μαζί μας, κάντε το χωρίς να εκμεταλλευτείτε τη μνήμη μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της ανθρωπότητας. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη σημαία μας και το δράμα μας για να καλύψετε τον αντισημιτισμό σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση