GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ! Λιτανείες και δεήσεις για βροχή σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα...

Σε λιτανείες και δεήσεις για βροχή κατέφυγαν την Κυριακή οι κάτοικοι σε νησιά των Κυκλάδων κι όχι μόνο, καθώς η παρατεταμένη ανομβρία των τε...


Σε λιτανείες και δεήσεις για βροχή κατέφυγαν την Κυριακή οι κάτοικοι σε νησιά των Κυκλάδων κι όχι μόνο, καθώς η παρατεταμένη ανομβρία των τελευταίων μηνών τους έχει «γονατίσει».
Στην Ερμούπολη της Σύρου η δέηση έγινε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου, ο οποίος «ανέπεμψε δέηση υπέρ καταπαύσεως της συνεχιζόμενης ανομβρίας, σύμφωνα με προαναγγελθέν Εγκύκλιο Σημείωμά του προς όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ύστερα από παρακλητικά αιτήματα των ευσεβών νησιωτών». Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο κ. Δωρόθεος τούς κάλεσε να ενώσουν και να εντείνουν τις προσευχές τους προς τον Κύριο «υπέρ του καταπέμψαι τη γη βροχὴν καρποφόρον και όμβρον ειρηνικόν και σώσαι τα βοσκήματα και τας καλλιεργείας των ανθρώπων».
Στο χωριό Κόρθι της Άνδρου, πραγματοποιήθηκε λιτανεία «επί της μάστιγος της ανομβρίας», με τον πατέρα Ευστράτιο να καλεί τους πιστούς να ψάλουν το απολυτίκιο του Προφήτη Ηλία λέγοντας «ας ελπίσουμε ότι θα δεηθεί στον Θεό για να βρέξει επιτέλους και αντί της στέρησης να έχουμε βροχόπτωση».
Όπως αναφέρει ο τοπικός ιστότοπος stonisi.gr, στο χωριό Κώμη της Λέσβου, μετά από μήνες χωρίς βροχή, ο ιερέας της εκκλησίας της Αγίας Θεοκτίστης πραγματοποίησε λιτανεία γύρω από το χωριό, ζητώντας τη θεία επέμβαση για να φέρει την πολυπόθητη βροχή, ενώ αντίστοιχη δέηση τελέστηκε χτες και στην Άνω Μερά της Μυκόνου.
Εξάλλου, την προηγούμενη Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι του μικρού ημιορεινού χωριού Μερκούρι Άργους, που στηρίζεται κυρίως στην καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή ελαιόλαδου, έκαναν λιτανεία για βροχή στον ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης, καθώς έχουν πληγεί σφόδρα από την ανομβρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση