GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΠΡΩΤΕΣ σημαντικές απώλειες στο πεδίο μάχης του Λιβάνου...

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι απώλειές του στο πεδίο μάχης στο νότιο Λίβανο αυξήθηκαν, καθώς συγκρούστηκε με μαχητές τη...


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι απώλειές του στο πεδίο μάχης στο νότιο Λίβανο αυξήθηκαν, καθώς συγκρούστηκε με μαχητές της Χεζμπολάχ μετά τη διέλευση των συνόρων για να στοχεύσει θέσεις της οργάνωσης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε οκτώ.
Οι θάνατοι αυτοί σηματοδοτούν τις πρώτες σημαντικές απώλειες, από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία εισβολή του στο Λίβανο στις αρχές της εβδομάδας.
Οι στρατιώτες που κατονομάστηκαν την Τετάρτη περιλαμβάνουν τέσσερα μέλη μιας μονάδας καταδρομών, δύο μέλη μιας μονάδας αναγνώρισης και ένα μέλος μηχανοκίνητου σώματος.
Οι κομάντος σκοτώθηκαν όλοι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με μέλη της Χεζμπολάχ σε χωριό του νότιου Λιβάνου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel. Άλλοι πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά στο περιστατικό.
Η Χεζμπολάχ υποστήριξε νωρίτερα την Τετάρτη ότι σκότωσε «μεγάλο αριθμό» Ισραηλινών στρατιωτών μετά από τις πρώτες άμεσες συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης αργά το βράδυ της Δευτέρας. Εκπρόσωπος της οργάνωσης κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι ενορχηστρώνει μια «συγκάλυψη» για να αποτρέψει τη μεταστροφή της κοινής γνώμης κατά του πολέμου.
Η χερσαία εισβολή στο νότιο Λίβανο είναι η μεγαλύτερη του Ισραήλ, από τον πόλεμο του 2006 εναντίον της Χεζμπολάχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση