GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα Παιδιά της Παλαιστίνης...

Βλέπουν το σήμερα, ονειρεύονται το αύριο 3ήμερη Έκθεση Ζωγραφικής Παιδιών της Παλαιστίνης, Προβολές Ταινιών και Ομιλίες στο...

Βλέπουν το σήμερα, ονειρεύονται το αύριο
3ήμερη Έκθεση Ζωγραφικής Παιδιών της Παλαιστίνης, Προβολές Ταινιών και Ομιλίες στο... STUDIO new star art cinema  9-10-11 Οκτωβρίου στις 20:00

Από το Δεκέμβριο του 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024, ο Τζέρεμι Λέστερ, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, εμπνευσμένος συγγραφέας και αγωνιστής για την απελευθέρωση των καταπιεσμένων, βρισκόταν στη Δυτική Όχθη, κάνοντας καλλιτεχνική θεραπεία σε παιδιά της Παλαιστίνης.
Έφερε στην Ευρώπη τους πίνακές τους για το πώς βλέπουν τη ζωή τους σήμερα κατά τη διάρκεια ενός πολέμου γενοκτονίας και πώς ονειρεύονται την Παλαιστίνη το 2048, εκατό χρόνια από τη Nakba.
Η έκθεση ταξίδεψε στη Μπολόνια, στη Σαρδηνία και τη Γλασκώβη.
Τωρινός σταθμός η Αθήνα.
Σε συνεργασία Athens Palestine Film Festival, Filmakers for Palestine &New Star
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, 20:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ
Θα μιλήσουν:
Σάββας Μιχαήλ- συγγραφέας
Carol Sansοur – ποιήτρια και διευθύντρια του Athens Palestine Film Festival,
Gemma Boriello
Προβολή των ταινιών:
The Wanted 18
Ντοκιμαντέρ – 75 min
Σκηνοθεσία: Amer Shomali
Το 1987, ο ισραηλινός στρατός καταδιώκει 18 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής στο Beit Sahour στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, περιοχή που θεωρείται απειλή λόγω της παραγωγής γάλακτος από Παλαιστίνιους και καταλήγουν να παίζουν την γάτα με το ποντίκι. Η πόλη ενώνει τις δυνάμεις της για να κρύψει τις αγελάδες, μοιράζοντας κρυφά «γάλα ιντιφάντα».
Το «The Wanted 18» υπογραμμίζει τη μαζική κινητοποίηση και τη μη βίαιη αντίσταση κατά τη διάρκεια της Πρώτης Ιντιφάντα, προσφέροντας μια μοναδική οπτική στο θέμα της οικοδόμησης του έθνους από τον λαό και όχι από τους πολιτικούς.
The Present
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Farah Nabulsi
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 24 min
Στην επέτειο του γάμου του, ο Γιουσέφ και η μικρή του κόρη ξεκινούν από τη Δυτική Όχθη για να αγοράσουν ένα δώρο. Ανάμεσα σε στρατιώτες, διαχωρισμένους δρόμους και σημεία ελέγχου, πόσο εύκολο θα ήταν να πάτε για ψώνια;
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, 20:00
ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
“Jennine” της Etel Adnan
Απαγγέλει η ηθοποιός Ναταλία Γεωργοσοπούλου
Προβολή της ταινίας:
One more jump
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Manu Gerosa
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 83 min
Ο πόνος και η απογοήτευση των νεαρών Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, 20:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με το κοινό:
Eκπρόσωπος των Filmakers for Palestine,
Σάββας Μιχαήλ
Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας.
Προβολή της ταινίας:
Aida Returns  – عائدة
Σκηνοθεσία: Carol Mansour
Γεννημένη στη Γιάφα της Παλαιστίνης, στις 18 Μαρτίου 1927, η ιστορία της Άιντα ξεπερνά τα σύνορα καθώς η ταινία καταγράφει τη θριαμβευτική επιστροφή της στην πατρίδα της.
Είναι ένας φόρος τιμής στο χαμένο παρελθόν της οικογένειας της σκηνοθέτη, μια προσπάθεια αποκατάστασης μέρους τόσο της ατομικής όσο και της συλλογικής μνήμης και ένα ποιητικό νεύμα και επιβεβαίωση σε όλους εκείνους τους εξόριστους Παλαιστίνιους στους οποίους απαγορεύεται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, ακόμη και μετά θάνατον.
Για τις εκδηλώσεις Προαιρετικό εισιτήριο αλληλεγγύης 5€

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΜΙΧΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ JEREMY LESTER
“Στις 10 Σεπτεμβρίου 2024, χάσαμε τον πολύ στενό μας φίλο για 3 δεκαετίες, τον σύντροφό μας Τζέρεμι Λέστερ. Ο Τζέρεμι Λέστερ υπήρξε Καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, εμπνευσμένος συγγραφέας, μα πάνω από όλα αγωνιστής για την απελευθέρωση των καταπιεσμένων, διεθνιστής κομμουνιστής, αφοσιωμένος υποστηρικτής του ΕΕΚ.
Το Δεκέμβριο του 2023 έως Ιανουάριο του 2024 ο Τζέρεμι βρισκόταν στη Δυτική Όχθη κάνοντας καλλιτεχνική θεραπεία σε παιδιά της Παλαιστίνης.
Έφερε στην Ευρώπη τους πίνακές τους για το πώς βλέπουν τη ζωή τους σήμερα κατά τη διάρκεια ενός πολέμου-γενοκτονίας και πώς ονειρεύονται την Παλαιστίνη το 2048, εκατό χρόνια. από τη Nakba.
Η έκθεση ταξίδεψε στην Μπολόνια της Ιταλίας και στη Σαρδηνία με μεγάλη επιτυχία. Μετά η ίδια έκθεση ταξίδεψε στη Γλασκώβη της Σκωτίας, και τώρα έρχεται στην Αθήνα.
Παρά την κακή κατάσταση της υγείας του, ο Τζέρεμι ταξίδεψε στη Γλασκώβη για τα εγκαίνια της έκθεσης των παλαιστινιακών παιδικών ζωγραφιών. Κατέρρευσε και πέθανε.
Μοιραζόμαστε τη βαθιά μας θλίψη και στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στη σύντροφό του, σύντροφο Gemma Boriello.
Η φωτογραφία είναι από μια από τις τελευταίες μας συναντήσεις στο Παρίσι το 2023, κοντά στο μέρος όπου έζησε ο Τρότσκι το 1916, πριν πάει στη Ρωσία το 1917, στην αρχή της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης.
Hasta la victoria siempre compañero Jeremy!”.
Σάββας Μιχαήλ – Σεπτέμβρης 2024

"neaprooptiki"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση