GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη: Απάτη «μαμούθ» με πρωταγωνιστές επιχειρηματία και πρώην βουλευτή

Σε ένα πολυσέλιδο πόρισμα 350 σελίδων από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ένας επιχειρηματίας στη Βόρεια Ελλάδα και κορυφαίο στέλε...


Σε ένα πολυσέλιδο πόρισμα 350 σελίδων από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ένας επιχειρηματίας στη Βόρεια Ελλάδα και κορυφαίο στέλεχος τράπεζας το οποίο έχει διαδρομή και στην κεντρική πολιτική σκηνή εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης εκατομμυρίων.
Πιο συγκεκριμένα, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες μετά από έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα δύο πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, έχουν ζημιώσει το δημόσιο κατά 35 εκατ. ευρώ.
Ο επιχειρηματίας, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, διαχειριζόταν ένα δίκτυο εταιρειών-φαντασμάτων σε Ελλάδα και Βουλγαρία και άλλες χώρες του εξωτερικού, μέσω των οποίων πραγματοποιούσε εικονικές, εισπράττοντας ΦΠΑ.
Η συγκεκριμένη απάτη, λειτουργεί με τη μέθοδο του «εξαφανισμένου εμπόρου», προκαλώντας οικονομικές ζημιές. Ηδη για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί Ευρωπαίοι εισαγγελείς και οι αρμόδιες αρχές.
Οσον αφορά το δεύτερο πρόσωπο που εμπλέκεται το όνομά του στην υπόθεση, πρόκειται για πρώην μέλος Διοίκησης τράπεζας, με παρουσία στην πολιτική σκηνή του τόπου.
Πλέον τον λόγο για τις επόμενες ενέργειες, έχει η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Ο επιχειρηματίας έπαιρνε δάνεια από την τράπεζα που διοικούσε το δεύτερο πρόσωπο και το οποίο του τα χορηγούσε, παρά το ότι δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με την έρευνα, ο επιχειρηματίας φέρεται να βοηθούσε τον τραπεζίτη να νομιμοποιήσει παράνομα κεφάλαια ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ στο «πόθεν έσχες» του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση