GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΠΑΡΑΖ εκρήξεων στην Τεχεράνη! ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν...

Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως σημειώνονται απανωτές εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Ιράν, ενώ ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι πρόκειται γ...


Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως σημειώνονται απανωτές εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Ιράν, ενώ ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για επίθεσή του στη χώρα
Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για χτυπήματα στη Δαμασκό και την Χομς στη Συρία, ενώ αεροσκάφη φέρονται να πέταξαν και πάνω από το Ιράκ.
Στα χτυπήματα τα οποία υπάρχει μια πρώτη πληροφόρηση συγκαταλέγεται η στοχοποίηση ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην επαρχία Καράτζ του Ιράν, ενώ ανταποκριτής του Al Jazeera στην Τεχεράνη έκανε λόγο για τρεις εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Ιράν.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας ανακοίνωσε ότι η αεράμυνα της χώρας αυτής προσέβαλε εχθρικούς στόχους στον ουρανό της Δαμασκού. Ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως «οι επιδρομές είναι περιορισμένης έκτασης και η ιρανική αεράμυνα είναι ενεργή. Οι επιδρομές και τα επιθετικά χτυπήματα δεν πρέπει να είναι μεγάλης κλίμακας».
Υπάρχει επιβεβαίωση από ισραηλινές πηγές
Το Ισραήλ ξεκίνησε την επίθεσή του κατά του Ιράν νωρίς το πρωί του Σαββάτου τοπική ώρα σε αντίποινα για την μαζική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους την 1η Οκτωβρίου, δήλωσαν στο Axios δύο πηγές με γνώση της επίθεσης. Οι Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά, αλλά ελπίζουν ότι θα είναι περιορισμένη και θα επιτρέψει στους δύο αντιπάλους να σπάσουν τον κύκλο του «μια σου και μια μου».
Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανησυχεί ότι μια σημαντική ιρανική απάντηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Ο αμερικανικός στρατός ενίσχυσε τις δυνάμεις του στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες ενόψει της πιθανής επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν.
Την Παρασκευή, αρκετές ώρες πριν από το ισραηλινό χτύπημα, η CENTCOM ανακοίνωσε ότι F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ από την 480η Μοίρα Μαχητικών που εδρεύει στην αεροπορική βάση Spangdahlem στη Γερμανία είχαν φτάσει στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ. Η μετακίνηση των αεροπλάνων λίγες ώρες πριν το χτύπημα, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο συμβάν.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο στόχος ήταν να αποτρέψουν το Ιράν από το να απαντήσει και να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί από ένα άλλο ιρανικό πυραυλικό μπαράζ. Ο πρόεδρος Μπάιντεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν αποφάσισαν να αναπτύξουν ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD στο Ισραήλ με πλήρωμα αμερικανών στρατιωτικών χειριστών. Αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα μπορούσαν να εμπλακούν ενεργά στις μάχες μεταξύ Ισραήλ και Ιράν στο ισραηλινό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *