GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Κασσελάκη: Οι «87» παραβιάζουν το καταστατικό να επιληφθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας...

Κατηγορηματικός ως προς το στάτους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη τηλεοπτική του ...


Κατηγορηματικός ως προς το στάτους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την απόρριψη της υποψηφιότητάς του από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, επιμένοντας στην τελική κρίση της απώλειας της Προεδρίας του κόμματος από το επικείμενο Συνέδριο. Εξαπολύοντας βολές προς την πλευρά της πλειοψηφίας, ο έκπτωτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέδωσε την αναγκαστική έξοδό του από την εκλογική κούρσα στην απήχησή του στη βάση, χαρακτήρισε «προειλημμένες» τις αποφάσεις των καθοδηγητικών οργάνων και άνοιξε παράθυρο εσωτερικού δημοψηφίσματος.
Στον απόηχο των επεισοδίων στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Κασσελάκης καταδίκασε τις συμπεριφορές έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης, ενώ σχολίασε για το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «δεν έχει καμία αρμοδιότητα και εξουσία» η Κεντρική Επιτροπή «να αποκλείσει κανένα πρόσωπο». «Αυτές οι ανακοινώσεις που έχουν βγει είναι πραγματικά σοκαριστικές» τόνισε, με φόντο την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία έκανε λόγο για «αμετάκλητη» απόρριψη της υποψηφιότητάς του και διερωτήθηκε «ποιος διοικεί αυτό το κόμμα αυτή τη στιγμή;». Κάνοντας λόγο για «ψευδή» ανακοίνωση, «αυτό είναι το κύριο ερώτημα ποιος είναι πρόεδρος του κόμματος» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης, αν και αποδέχτηκε την ψηφοφορία για την μομφή, καθαιρώντας τον από το προεδρικό αξίωμα. Με αντιφατικό τρόπο, ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να ήταν ο πρόεδρος που θα οδηγούσε το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο, επικαλούμενος το Άρθρο 4 του Καταστατικού, αν και έκπτωτος, λέγοντας πως «δεν είναι θέμα ερμηνείας, είναι θέμα απλής ανάγνωσης».

«Αφήστε με να χάσω από εσάς»
Στην ίδια κατεύθυνση, «είναι ξεκάθαρο καταστατικά ότι το επικείμενο συνέδριο μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει» υποστήριξε, ενώ παρατήρησε πως γίνεται μια προσπάθεια, για να απογοητευθεί η βάση. Ωστόσο, «θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους» διαμήνυσε, σχολιάζοντας πως «αυτή τη στιγμή κανένας μας δεν είναι υποψήφιος», αν και ο Παύλος Πολάκης έχει καταθέσει ήδη τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε πως θα πρέπει «επιληφθεί και η Επιτροπή Δεοντολογίας από εδώ και πέρα» για όποιον δεν τηρεί το Καταστατικό και απέδωσε τις καταιγιστικές εξελίξεις στο γεγονός ότι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι «γνωρίζουν ότι η βάση θα εκφραστεί και δεν θα χάσω». «Γιατί δεν με αφήνουν να αποδοκιμαστώ από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν με αφήνουν να χάσω; Αφήστε με να χάσω από εσάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, συμπληρώνοντας πως «φοβούνται την οργή του κόσμου».
Ερωτηθείς για το εξώδικο, είπε ότι «δεν είναι νομική πράξη, είναι έξω από τα δικαστήρια», υπογραμμίζοντας πως «ήταν η αφορμή, το πρόσχημα να με αποκλείσουν». Αυτές είναι ξεκάθαρα προειλημμένες αποφάσεις» συμπλήρωσε, για να περιγράψει πως από τις Αυγούστου τα κομματικά όργανα «συνεδρίαζαν για να μπλοκάρουν τις καταστατικές αλλαγές που ήθελα να φέρω στο κόμμα». «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ανθρώπους που βιοπορίζονται επαγγελματικά από το κόμμα» υποστήριξε ακόμη για την σύνθεση των οργάνων, ενώ «το εξώδικο είναι μια διαμαρτυρία, ικανοποιήθηκε», σημείωσε.

«Θα αναβληθεί το Συνέδριο»
Για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, θα χάσουν την πολιτική τους καριέρα όσοι «το έχουν κάνει επάγγελμα» επισήμανε, λέγοντας ακόμη πως «τέτοιος δημοκρατικός συγκεντρωτισμός δεν αρμόζει στη σύγχρονη Αριστερά». Κληθείς να απαντήσει για το εάν σκοπεύει να κάνει το δικό του κόμμα, «έχουμε το δικό μας κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικά Πρόεδρο γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για μη Πρόεδρο» ξεκαθάρισε, ενώ «το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του» διαμήνυσε, αν και «η πρόβλεψή μου δυστυχώς είναι ότι θα αναβληθεί γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η βάση βράζει», πρόσθεσε.

Παράθυρο δημοψηφίσματος
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, ο κ. Κασσελάκης ισχυρίστηκε πως «αυτές οι απόψεις είναι ακραίες απόψεις και σίγουρα δεν είναι συνεπείς η μία προς την άλλη», ενώ άφησε για πρώτη φορά ο ίδιος ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη βάση μέσω δημοψηφίσματος, εάν υπάρξει δυσκολία να λάβει χώρα το Συνέδριο. «Η βάση έχει επιλογές να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες και θα το κάνουμε», όπως είπε, ενώ «δεν έχω έρθει στη χώρα μας πέρυσι, για να μικρύνω τον ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε, με φόντο τα σενάρια ίδρυσης δικού του κόμματος.

Παράλληλες εγγραφές
Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του στο κάλεσμα συμμετοχής της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές των Συνέδρων, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να εγγραφούν στις κατά τόπους οργανώσεις, λέγοντας, ωστόσο, προς τον κόσμο που τον υποστηρίζει «να πάει και στη σελίδα «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» και να κάνει και εκεί εγγραφή», δημιουργώντας έτσι μια παράλληλη λίστα μελών.
Τέλος, για την επόμενη ημέρα του κόμματος, «δεν μπορούν εκείνοι να συνυπάρξουν με μενα» είπε για τους «87», ενώ για σχόλιά τους που αφορούν τον ίδιο «όποιος εκφράζεται με τέτοιους ακραίους τρόπους για το πρόσωπο μου θα κριθούν από τη βάση», κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.
Δείτε την ιστοσελίδα του Στέφανου Κασσελάκη: https://odikosmassyriza.gr/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0WhVgtDoWuMzXHnGI7ZeRibNIM3_9_-McOQL1285rM-DyERKJHraS_d5I_aem_txRjTMlM6VVA6lsz0Bf6YQ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση