GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ από το ΚΚΕ για τα 80 χρόνια απελευθέρωσης της Αθήνας...

Συλλαλητήριο διοργάνωσε  το ΚΚΕ στα Προπύλαια, για την συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη Γερμανική κατοχή. Κατά τ...


Συλλαλητήριο διοργάνωσε  το ΚΚΕ στα Προπύλαια, για την συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη Γερμανική κατοχή.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έδωσε ομιλία στην οποία τόνισε στην εισαγωγή του:
Εδώ, στους ίδιους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, στην Πανεπιστημίου, στη Σταδίου, όπου πριν 80 χρόνια ακριβώς, στις 12 Οκτώβρη του 1944, ξεχύθηκε ο λαός της πρωτεύουσας για να γιορτάσει την ελευθερία του, γιορτάζουμε σήμερα κι εμείς. Εμπνεόμαστε, διαδηλώνουμε, οραματιζόμαστε το μέλλον.
Εδώ, που παρέλασαν τα ένοπλα τμήματα του ΕΛΑΣ, το ΕΑΜ, οι Αχτίδες της ηρωικής Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ.
Εδώ, στην Αθήνα που μαχητές του ΕΛΑΣ το ίδιο πρωί κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη που τη βρώμιζε για τρισίμισι χρόνια.
Εδώ, που λίγο μετά τα μεγάλα κτίρια του κέντρου στολίστηκαν με τα τεράστια πανό του ΚΚΕ και του ΕΑΜ.
Εδώ, που δίπλα στο Σύνταγμα στήθηκε μια μεγάλη κατασκευή όπου αναγραφόταν ο αριθμός των θυμάτων που είχε κατά τη διάρκεια της Κατοχής η κάθε Αχτίδα της ΚΟΑ. Περίπου 2.000 θύματα, μέλη της ΚΟΑ του ΚΚΕ, έπεσαν στον βωμό του αγώνα.
Μαζί με τα μέλη των οικογενειών, των οπαδών του Κόμματος, των αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα, ξεπέρασαν τα 30.000 θύματα.
Αντίστοιχα, 650 εκτελεσμένους, 325 αγνοούμενους και δολοφονημένους από τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους μετρούσαν οι 4 Αχτίδες της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά.
Τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς μας, γονατίζουμε ευλαβικά μπροστά τους, όπως και μπροστά σε όλους όσοι βασανίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους σε ολόκληρη τη χώρα.
Παίρνουμε τη σκυτάλη, κρατάμε ψηλά τη σημαία και συνεχίζουμε.»
Ο Δ. Κουτσούμπας έκανε μία αναδρομή του ΚΚΕ στα χρόνια του εμφυλίου και διαχρονικά μέχρι την μεταπολίτευση, καταλήγοντας στο σήμερα.
«Το Κόμμα σήμερα, έχοντας κατακτήσει τεράστια πείρα μελετά όλα αυτά τα ζητήματα, μπαίνει μπροστά, ακόμα πιο αποφασιστικά, για να δυναμώσει η πραγματική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση στην κυρίαρχη αστική πολιτική.
Δηλαδή, την αντιπολίτευση που κάνει ο ίδιος ο λαός και ούτε μπορούν ούτε θέλουν να κάνουν τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, όπως στο ΠΑΣΟΚ, που είτε με τον έναν είτε με τον άλλο πρόεδρο θα συνεχίσουν να βάζουν πλάτη σε όλες τις κρίσιμες για το λαό πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ και του Μητσοτάκη, της ΕΕ και του συστήματος.
Το ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα κι αν αλλάξει κάπως η σημερινή τραγελαφική εικόνα, είτε με κάποιου είδους συνθηκολόγηση ανάμεσα σε κάποιες ομάδες και αρχηγίσκους, είτε με μια διάσπαση και προσπάθεια ανασύνθεσης, οι αιτίες που έχουν οδηγήσει στον σημερινό μεγάλο εκφυλισμό, δεν αλλάζουν. Κι αυτές είναι πάνω από όλα ιδεολογικές – πολιτικές.
Σήμερα, όλοι όσοι και όσες βλέπουν πως καμία πλέον προοδευτικότητα στα λόγια δεν μπορεί άλλο να κρύψει τις δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να κρύψει το ρόλο μιας εξαιρετικά βολικής αντιπολίτευσης που έχουν αναλάβει απέναντι στον Μητσοτάκη, όσοι και όσες σκέφτονται πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για νέες απογοητεύσεις – μέρα μάλιστα που είναι σήμερα – είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσουν μαζί μας ότι «τότε και τώρα: Μόνον ο λαός σώζει το λαό»!
Με το χέρι στην καρδιά τους καλούμε να βαδίσουν μαζί μας, να συμπορευτούμε στους δρόμους του τίμιου και δίκαιου αγώνα.
Ελάτε να συναντηθούμε στους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

1 σχόλιο

  1. Με σημαιες της PFIZER επρεπε να διαδηλωσουν οι κκεδες αφου οι αμερικανικες πολυεθνικες φαρμακοβιομηχανιες ειναι του λαου Α ΡΕ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση