GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ! ΠΕΜΠΤΟ κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 6,5%...

Κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ σε νέα δημοσκόπηση μετά τις εκλογές και τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στην κεφαλή του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον αποκ...



Κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ σε νέα δημοσκόπηση μετά τις εκλογές και τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στην κεφαλή του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον αποκλεισμό Κασσελάκη από τις υποψηφιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Alco καταγράφει τον παλμό των πολιτικών εξελίξεων σε γκάλοπ για λογαριασμό του Alpha, με το 49% των ερωτηθέντων να λένε ότι δεν πιστεύουν πως κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης.
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 25%, ενισχυμένη κατά 1,3% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της ALCO. Δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν δύο μονάδες ψηλότερα, καθώς ανεβαίνει από το 15,3% στο 13,2%.
Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με υποχώρηση σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση, στο 9,3% από 9,9% και το ΚΚΕ ενισχύεται με 8,6% από 7,7%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πέμπτο κόμμα, πέφτοντας από το 9,1% στο 6,5%. Το 3,9% (από 3,8%) συγκεντρώνει η Νίκη, σταθερή στο 3,3% είναι η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ η Φωνή Λογικής ανεβαίνει από το 3,4% στο 4,1%.

Τα κόμματα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας- Ελληνική Λύση, Φωνή Λογικής και Νίκη- βρίσκονται αθροιστικά στο 17,3%.
Ερωτηθείς για το πότε στο παρελθόν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 6,5%, ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, επεσήμανε ότι αυτό συνέβαινε την περίοδο 2010-2011. Παράλληλα επεσήμανε ότι το 15,3% στο οποίο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ είναι το υψηλότερο ποσοστό του κόμματος που έχει καταγράψει η εταιρεία από εκείνη την εποχή.
Το 49% απαντά «κανένα» κόμμα της αντιπολίτευσης αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης
Στην ερώτηση ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης, το 49% απαντά «κανένα».
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21%, έχοντας ενισχυθεί κατά επτά μονάδες από τον Σεπτέμβριο σε αυτό το ερώτημα. Στο 5% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, πίσω από την Ελληνική Λύση (6%).
Το 53% δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση
Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι από την απόδοση της κυβέρνησης, το 53% απαντούν «καθόλου», ποσοστό που είναι κατά δύο μονάδες ψηλότερο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο. Το 27% απαντούν λίγο και το 19% πολύ/ αρκετά.
Το 44% εκτιμούν ότι τα πράγματα για τους ίδιους θα πάνε χειρότερα τους επόμενους μήνες και το ίδιο ποσοστό απαντά ότι θα μείνουν τα ίδια.

Η εικόνα για το ΠΑΣΟΚ
Το 25% πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από τις εσωκομματικές εκλογές και το 58% εκτιμούν ότι δεν άλλαξε κάτι.
Η εικόνα που έχουν για το κόμμα είναι το ίδιο καλή λέει το 25%, το ίδιο κακή απαντά το 33%, ενώ το 16% δηλώνει καλύτερη και το 7% χειρότερη.
Όσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 17% δηλώνουν ότι έχουν καλύτερη εικόνα για τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το 25% απαντούν το ίδιο καλή, το 7% χειρότερη και το 33% το ίδιο κακή.

Διαφωνούν με τον αποκλεισμό Κασσελάκη
Τέλος, διαφωνία των ερωτηθέντων με τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση.
Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 44% διαφωνούν με τον αποκλεισμό Κασσελάκη και το 41% συμφωνούν. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2023, το 59% διαφωνούν και το 37% συμφωνούν με τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη.
Το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη θα οδηγούσε σε επανεκλογή του, ενώ το 23% έχουν αντίθετη άποψη. Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 35% πιστεύουν ότι αν ήταν υποψήφιος ο Κασσελάκης θα επανεκλεγόταν και το 32% πιστεύουν το αντίθετο.
ΠΗΓΗ: Alpha TV

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση