GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΛΟΓΕΣ στην Γεωργία! "Το φιλορωσικό κόμμα κέρδισε", η αντιπολίτευση καταγγέλλει "νοθεία"...

Το κυβερνών Γεωργιανό Κόμμα της Γεωργίας απέσπασε ποσοστό 53% στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο, με καταμετρημένο το 70% τ...


Το κυβερνών Γεωργιανό Κόμμα της Γεωργίας απέσπασε ποσοστό 53% στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο, με καταμετρημένο το 70% των εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. 
Ο συνασπισμός των τεσσάρων κομμάτων της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 38,28%.Η συμμετοχή ανήλθε στο 58,94%.
Το Γεωργιανό Όνειρο ανέφερε ότι θα εξασφαλίσει περίπου 90 από τις 150 έδρες του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.
Όμως η  γεωργιανή αντιπολίτευση αρνείται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών. Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Τίνα Μποκουτσάβα, επικεφαλής του φιλοευρωπαϊκού Ενωμένου Εθνικού Κινήματος, υποστήριξε ότι η εκλογική επιτροπή «έκανε τη βρώμικη δουλειά του δισεκατομμυριούχου Μπιτζίνα Ιβανισβίλι».
Ο 68χρονος Ιβανισβίλι, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του φιλορωσικού κυβερνώντος κόμματος, έσπευσε να πανηγυρίσει τη νίκη του Γεωργιανού Ονείρου στις εκλογές λίγο αφότου έκλεισαν οι κάλπες στα εκλογικά τμήματα.
Η 41χρονη Μποκουτσάβα προανήγγειλε ότι τις επόμενες ώρες θα καταρτιστεί σχέδιο δράσης των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Η συμμαχία της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης, ο Συνασπισμός για την Αλλαγή, διαμήνυσε επίσης ότι δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για «κλεμμένες εκλογές». «Πρόκειται για συνταγματικό πραξικόπημα και κατάχρηση εξουσίας», τόνισε ο επικεφαλής του «Συνασπισμού για την Αλλαγή» Νίκα Γκβαράμια σε συνέντευξη Τύπου. Ο Γκβαράμια κατήγγειλε εκλογική νοθεία με τη βοήθεια της τεχνολογίας, χωρίς όμως να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του.

1 σχόλιο

  1. Επανάληψη όσων ακολούθησαν μετά την ήττα της αμερικανοτραφούς αντιπολίτευσης στην Βενεζουέλα. Με πιό ήπιες αντιδράσεις. Προς το παρόν.
    Κάθε εκλογικό αποτέλεσμα είναι έγκυρο, εφόσον συμφέρει ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ. Αν οι εκπρόσωποί τους σε κάθε κράτος ηττηθούν, καταγγέλουν "νοθεία".
    Ι. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *