GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ώρες! ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΡΗΞΕΩΝ άρχισε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ...

Μετά από καθυστέρηση περίπου 2,5 ωρών άρχισε η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με ορατό το ενδεχόμενο αποκλεισμού του ...


Μετά από καθυστέρηση περίπου 2,5 ωρών άρχισε η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με ορατό το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από την κούρσα ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τελικώς η συνεδρίαση της ΚΕ άρχισε στις 3.15. Το βασικό ζητούμενο μέχρι τώρα ήταν η απαρτία του σώματος που δεν είχε εξασφαλιστεί, 2,5 ώρες μετά την ήδη μετατεθείσα ώρα έναρξης. Τελικώς αποφασίστηκε ότι μετά τις αποχωρήσεις η απαρτία είναι 147 μέλη και όχι 148 όπως είχε αρχικά προσδιοριστεί.
Όλοι κοιτούσαν μέχρι τώρα προς τους ενδιάμεσους κι ιδιαίτερα προς προσκείμενους στον Παύλο Πολάκη, μιας κι οι ελάχιστοι που είναι της επιρροής Δούρου ή Ρήγα έχουν ήδη προσέλθει.
Οι προσκέιμενοι στον Νίκο Παππά πρωταγωνιστούν στο αντικασσελικό στρατόπεδο και από τους οπαδούς του πρώην προέδρου θεωρούνται οι αυτουργοί των πρωινών αλχημειών με τα καρτελάκια. Το στρατόπεδο Κασσελάκη υποστηρίζει ότι δόθηκε η άδεια εισόδου και σε μη μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.
Από το στρατόπεδο Πολάκη, έχουν συμβάλει σημαντικά στην δημιουργία της οριακής οι παρακάτω 15:
  1. Βάθης Ρέθυμνο
  2. Σμπώκος Ηράκλειο
  3. Βερναρδάκης Αττική
  4. Παναγιωτόπουλος πατήρ Ηλεία
  5. Παναγιωτόπουλος υιός Νεολαία
  6. Κολυβοδιάκου Αττική
  7. Βάβουλη Αττική
  8. Τονικίδης Κιλκις
  9. Παρθένης Τρικαλ
  10. Λάγιου Αιτωλ/Νία
  11. Αλεξιάδης Πειραιάς
  12. Γιαπιτζής Πειραιάς
  13. Κακαβίτσας Κέρκυρα
  14. Ζαμπάρας (βουλ Αιτ/νιας)
  15. Σκούφα (Υπ. και Κασελάκη-ΠΙΕΡΙΑ)
Αντίθετα δεν έχουν προσέλθει, τουλάχιστον όχι ακόμη, οι παρακάτω έξι που αντιστοιχούν περίπου στο 30% της επιρροής Πολάκη.
Η πλευρά Κασελάκη, υποστηρίζει ότι η απουσία οφείλεται σε προσχηματικούς λόγους, να μην δείξει δηλαδή ότι η πτέρυγα Πολάκη δημιουργεί την απαρτία που θα αποκλείσει τον πρώην πρόεδρο:
Χατζησάββας- Αττική
Γιακουμάκη- Χανιά
Ξύδη- Κρήτη
Κυριακόπουλος-Αχαία
Μέμτσα -Μαγνησία
Πηγές από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για προσπάθεια της πλευράς Κασσελάκη να σαμποτάρει τη διαδικασία από αυτή».
Κατά τις ίδιες πηγές, «δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την προσπάθεια τορπιλισμού της διαδικασίας από το γεγονός ότι μέλη της ΚΕ, που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ βρέθηκαν στην συνεδρίαση, δεν παίρνουν σκοπίμως την κάρτα τους και δεν δηλώνουν την παρουσία τους. Πρωτοφανή πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος. Η δημοκρατία, όμως, έχει κανόνες και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξέρει να αυτοπροστατεύεται από όσους επιχειρούν τη διάλυση και την απαξίωση του».
Σημειώνεται οτι στη μεταμεσονύκτια, διαδικτυακή συνεδρίαση των «87», που έγινε εκτάκτως καταγράφηκε, κατά πληροφορίες, συντριπτικό ρεύμα υπέρ της απόρριψης της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες χαρακτήρισαν «εξοργιστικό» τον τακτικισμό του έκπτωτου Προέδρου να αποσύρει τελικά το εξώδικο λίγες ώρες πριν την Κεντρική Επιτροπή, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό» του καθοδηγητικού οργάνου.
Εκρηκτικό κλίμα πριν από την έναρξη
Από το πρωί και καθώς τα μέλη προσέρχονταν στον χώρο, υπήρξαν έντονες διαφωνίες για τον αριθμό των μελών που απαρτίζουν το σώμα αλλά και για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο στην αίθουσα.
Η συνεδρίαση γίνεται στον απόηχο της κίνησης ύστατου ελιγμού από τον Στέφανο Κασσελάκη που ανακοίνωσε ότι το επίμαχο εξώδικο αποσύρεται, τονίζοντας ότι ο στόχος του επιτεύχθηκε και με τους υποστηρικτές του λένε ότι «εκλείπει ο λόγος της συνεδρίασης».
Συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση