GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΛΟΓΕΣ στο ΠΑΣΟΚ: Ξανά αρχηγός ο Ανδρουλάκης με 60%!

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου κερδίζει με σημαντική διαφορά τουλάχιστον 20 μονάδων, όπως δείχνουν τα μέχρι...



Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου κερδίζει με σημαντική διαφορά τουλάχιστον 20 μονάδων, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα ποσοστά, ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος θα διατηρήσει το αξίωμά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Σε εξέλιξη βρίσκεται πλέον μετά το κλείσιμο των καλπών η καταμέτρηση των ψήφων μετά το κλείσιμο της κάλπης για το δεύτερο γύρο στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, με το Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την προεδρία. Ισχυρότατο είναι πλέον το προβάδισμα του Ν. Ανδρουλάκη με 59,87% και 66.927 ψήφους, έναντι 40,13% και 44.855 ψήφους του συνυποψηφίου του Χ. Δούκα, στο 65% της ενσωμάτωσης.
Η διαφαινόμενη καθαρή νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη, οδήγησε τον Χάρη Δούκα να του τηλεφωνήσει περίπου στις 20:30 το βράδυ για να τον συγχαρεί.
Πώς κύλησε η εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου
Παράταση μισής ώρας στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, δόθηκε επισήμως στις 6 το απόγευμα, με συνέπεια οι κάλπες να κλείσουν τελικά στις 19:30, αντί για τις 19:00, που ήταν αρχικώς προγραμματισμένο. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί, για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για την εκλογή προέδρου του κόμματος, στον οποίο αντιμέτωποι είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.
Ο κ. Ανδρουλάκης, στον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64%, ενώ ο κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, (ΕΔΕΚΑΠ), σήμερα (13/10) ψήφισαν πάνω 213.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. H συμμετοχή, χωρίς τους αποδήμους ανήλθε στα 212.269 άτομα, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση που γνωστοποιήθηκε στις 19:55. Η συμμετοχή ήταν μειωμένη κατά 26,8%, συγκριτικά με την προηγούμενη Κυριακή. Οι πρώτες εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αναμένονται μετά τις 21:00 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση