GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΟ οργανωμένο έγκλημα! "1,5 ΕΚ. ευρώ και 16 διαμερίσματα απέκτησε Διευθύντρια του Κτηματολογίου..."

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) προώθησε για εκδίκαση την υπόθεση εναντίον της πρώην διευθύντρι...

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) προώθησε για εκδίκαση την υπόθεση εναντίον της πρώην διευθύντριας του Κτηματολογίου Δυρραχίου, Ραϊμόντα Ντάσι, και τριών συνεργατών της. Σύμφωνα με το SPAK, η Ντάσι κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες, ενώ οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συγκρότηση οργανωμένης εγκληματικής ομάδας και ξέπλυμα προϊόντων εγκλήματος.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση ακινήτων που συνδέονται με την υπόθεση: 12 διαμερίσματα και ένα κατάστημα 300 τ.μ. στο Φιέρι, τέσσερα διαμερίσματα και τρεις αποθήκες στην Τίρανα, μία ελαιοκαλλιέργεια και διάφορα οχήματα. Σύμφωνα με το SPAK, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία αποκτήθηκαν μέσω παράνομων δραστηριοτήτων.
Η υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από αποστολή στοιχείων από τη Δικαιοσύνη του Βελγίου, όπου οι δύο από τους τρεις συνεργάτες της έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για αδικήματα ναρκωτικών. Οι αρχές εκτιμούν ότι οι κατηγορούμενοι, σε συνεργασία και με την Ντάσι, είχαν δημιουργήσει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο για να νομιμοποιήσουν παράνομα έσοδα μέσω επενδύσεων σε ακίνητα. Αυτές οι επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν με αγορές ακινήτων στην Αλβανία, ενώ τα χρήματα διοχετεύονταν και μέσω εταιρειών για να καλυφθεί η προέλευση των ποσών.
Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι οι τρεις συνεργάτες της, από το 2010 και έπειτα, και με τη συμμετοχή της Ντάσι από το 2018, χρησιμοποιούσαν πλασματικά τιμολόγια και χρηματοοικονομικές συναλλαγές, με στόχο να αποκρύψουν την πραγματική προέλευση των χρημάτων. Για την κάλυψη των παράνομων εισοδημάτων, οι κατηγορούμενοι επένδυαν σε ακίνητα και επιχείρησαν πολλαπλές τραπεζικές μεταφορές μεταξύ των εταιρειών τους και των προσωπικών τους λογαριασμών.
Η έρευνα αναφέρει ότι, με αυτό τον τρόπο, οι εμπλεκόμενοι κατηγορούμενοι αποκόμισαν περίπου 1.250.000 ευρώ και 9 εκατομμύρια λεκ από τις παράνομες δραστηριότητές τους. Επιπλέον, οι αρχές θεωρούν ότι οι κατηγορούμενοι είχαν πλήρη επίγνωση της παράνομης προέλευσης των χρημάτων και εμφανώς διενεργούσαν εικονικές συναλλαγές για να δικαιολογήσουν τα έσοδα αυτά.
Τέλος, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης υπήρξε συνεργασία των αλβανικών αρχών με τη Δικαιοσύνη Βελγίου και Νορβηγίας, αποδεικνύοντας τη διακρατική φύση του εγκληματικού αυτού δικτύου.
Πηγή: https://www.himara.gr/prosopa/35620-1-5-ekat-evro-kai-16-diamerismata-apektise-apo-to-organomeno-egklima-proin-diefthyntria-tou-ktimatologiou-dyrraxiou 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *