GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

The Jerusalem Post: «Νεκρός ο Χασάν Νασράλα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Jerusalem Post», ο Ισραηλινός Στρατός σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, στην επίθεση στο...


Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Jerusalem Post», ο Ισραηλινός Στρατός σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, στην επίθεση στο κεντρικό αρχηγείο της οργάνωσης στη Βηρυτό το βράδυ της Παρασκευής.
Οι IDF επιβεβαίωσαν ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα βρισκόταν στο καταφύγιο που στόχευσε ο πρόσφατος βομβαρδισμός και οποιοσδήποτε ήταν μέσα θα ήταν δύσκολο να επιβιώσει από μια τέτοια επίθεση.
Σε κάθε περίπτωση, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας, με ένα πραγματικό θρίλερ να λαμβάνει χώρα, με αντικρουόμενες πληροφορίες και σενάρια.
Νωρίτερα πηγές της Χεζμπολάχ έλεγαν πως ο Χασάν Νασράλα, «είναι καλά».
Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου μετά τις τελευταίες εξελίξεις επιστρέφει εσπευσμένα στο Ισραήλ από τη Νέα Υόρκη.
Χασάν Νασράλα: Ο πανίσχυρος ηγέτης της Χεζμπολάχ που μπήκε στο στόχαστρο των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό – Το προφίλ του
Ο πανίσχυρος ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, το γενικό επιτελείο της οποίας έγινε στόχος μιας σφοδρής αεροπορικής επιδρομής σήμερα (27/9), ζει στην παρανομία εδώ και χρόνια, για να γλιτώσει από κάποιο ισραηλινό πλήγμα.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια, ο σημερινός βομβαρδισμός είχε ως στόχο τον ίδιο τον Νασράλα. Μια πηγή προσκείμενη στη φιλοϊρανική, σιιτική οργάνωση, είπε ότι ο ηγέτης της είναι καλά, ενώ το ισραηλινό Channel 12 ανέφερε ότι εκτιμάται πως ο αρχηγός της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε.

Ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ, ο Νασράλα εμφανίζεται σπανίως δημόσια μετά τον πόλεμο του 2006. Ο τόπος κατοικίας του είναι απόρρητο μυστικό. Ωστόσο, δέχεται επισκέπτες, όπως τους ηγέτες παλαιστινιακών οργανώσεων που συνεργάζονται με τη Χεζμπολάχ και δημοσιοποιεί φωτογραφίες μαζί τους.
Οι δημοσιογράφοι και άλλα πρόσωπα που τον συναντούν λένε ότι τους οδηγούν σε κάποιο μέρος μέλη της Χεζμπολάχ, με αυτοκίνητα που έχουν χοντρές κουρτίνες και λαμβάνοντας ισχυρά μέτρα ασφαλείας.
Ο Νασράλα εκφωνεί τακτικά ομιλίες που μεταδίδονται απευθείας από την τηλεόραση και τις παρακολουθεί όλη τη χώρα. Θεωρείται ο ισχυρότερος άνδρας στον Λίβανο, καθώς αποφασίζει για την ειρήνη ή τον πόλεμο, ως επικεφαλής μιας βαριά οπλισμένης οργάνωσης.
Ο 64χρονος Νασράλα ανέλαβε την ηγεσία της Χεζμπολάχ το 1992, διαδεχόμενος τον Αμπάς Μουσαουί που δολοφονήθηκε από το Ισραήλ. Τα επόμενα χρόνια μετέτρεψε την οργάνωση, η οποία χρηματοδοτείται και εξοπλίζεται από το Ιράν, σε πραγματική πολιτική δύναμη, που εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο και την κυβέρνηση.
Ταυτόχρονα, εξέλιξε και το οπλοστάσιό της. Σύμφωνα με τον ίδιο, η οργάνωση έχει 100.000 μαχητές και διαθέτει ισχυρά όπλα, όπως πυραύλους ακριβείας.
Η Χεζμπολάχ είναι η μοναδική οργάνωση που δεν κατέθεσε τα όπλα της με το τέλος του εμφυλίου στον Λίβανο (1975-90), εξ ονόματος της «αντίστασης κατά του Ισραήλ». Ο ισραηλινός στρατός αποσύρθηκε σταδιακά από τη χώρα αυτή μέχρι που τον Μάιο του 2000 εκκένωσε και τις νότιες περιοχές, έπειτα από 22 χρόνια κατοχής.
Με τις συγκρούσεις μεταξύ των ανδρών του και του ισραηλινού στρατού, ο Χασάν Νασράλα εδραίωσε την εξουσία του και κέρδισε το σεβασμό το 1997, όταν ο μεγαλύτερος γιος του, ο Χάντι, σκοτώθηκε στη μάχη.

Ο πόλεμος του 2006 με το Ισραήλ, που κράτησε 33 ημέρες, του επέτρεψε να επιδείξει την ισχύ του κινήματος, καθώς οι μαχητές του αντιστάθηκαν στον ισραηλινό στρατό. Εκείνο το καλοκαίρι σκοτώθηκαν 1.200 Λιβανέζοι, κυρίως άμαχοι, καθώς και 160 Ισραηλινοί, στην πλειονότητά τους στρατιώτες. Ο Νασράλα είχε κηρύξει το τέλος του πολέμου κάνοντας λόγο για «θεϊκή νίκη».
Στον Λίβανο βρέθηκε πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο, όταν το κόμμα του κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι, το 2005 και στη συνέχεια, όταν οι ένοπλοι μαχητές του έθεσαν προσωρινά υπό τον έλεγχό τους την πρωτεύουσα, τον Μάιο του 2008.
Παρ’ όλα αυτά, αύξησε την επιρροή του όχι μόνο στον Λίβανο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Το 2013 ανακοίνωσε ότι η Χεζμπολάχ παρενέβη στρατιωτικά στη γειτονική Συρία για να στηρίξει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, μετά τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε το 2011. Καθώς χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της ιρανικής ηγεσίας, εκπαιδεύει και στηρίζει τα κινήματα που πρόσκεινται στην Τεχεράνη στην περιοχή.
Η Χεζμπολάχ είναι σήμερα το «πετράδι του στέμματος» των συμμάχων του Ιράν στην περιοχή οι οποίοι σχηματίζουν τον λεγόμενο από τους ίδιους «άξονα της αντίστασης» που περιλαμβάνει πολλές ένοπλες οργανώσεις στο Ιράκ, τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης και την παλαιστινιακή Χαμάς.
Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, ο Χασάν Νασράλα άνοιξε το μέτωπο στον Λίβανο για να στηρίξει τους Παλαιστίνιους συμμάχους του αλλά προσπάθησε ταυτόχρονα να αποφύγει έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας με το Ισραήλ.
Ο Χασάν Νασράλα γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1960 σε μια φτωχική οικογένεια με εννέα παιδιά. Η οικογένειά του κατάγεται από το χωριό Μπαζουριγιέ, στον νότιο Λίβανο. Στην εφηβεία του, σπούδασε θεολογία στην ιερή για τους σιίτες πόλη Νατζάφ του Ιράκ αλλά αναγκάστηκε να φύγει μετά το κύμα διώξεων σε βάρος της σιιτικής κοινότητας που εξαπέλυσε ο τότε πρόεδρος του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν. Επιστρέφοντας στον Λίβανο εντάχθηκε στο σιιτικό κίνημα Αμάλ αλλά αποχώρησε όταν το Ισραήλ εισέβαλε στον Λίβανο το καλοκαίρι του 1982, για να ενταχθεί στη νεοϊδρυθείσα Χεζμπολάχ.
Είναι παντρεμένος, πατέρας πέντε παιδιών και μιλάει άπταιστα τα φαρσί.
Φοράει πάντα το μαύρο τουρμπάνι των Σαγιέντ, των απογόνων του προφήτη Μωάμεθ, από τους οποίους λέει ότι κατάγεται.
Σε μια σπάνια συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι στα νιάτα του έπαιζε ποδόσφαιρο και θαυμάζει ακόμη τον Μαραντόνα.
Ιράν: Το σημερινό πλήγμα στη Βηρυτό αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού
Το σημερινό ισραηλινό πλήγμα σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία–προπύργιο της Χεζμπολάχ, στα νότια προάστια της Βηρυτού, συνιστά μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» που «αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού» ανέφερε η πρεσβεία του Ιράν στον Λίβανο.
Στην ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η πρεσβεία γράφει ότι οι δράστες αυτής της «σφαγής» θα λάβουν «τη δίκαιη τιμωρία τους».
ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον δεν είχε ενημερωθεί για το σημερινό πλήγμα στη Βηρυτό λέει ο εκπρόσωπος Πενταγώνου
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν μιλούσε με τον Ισραηλινό ομόλογό του ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
«Οι ΗΠΑ δεν ενεπλάκησαν σε αυτήν την επιχείρηση και δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων», είπε στους δημοσιογράφους η Σαμπρίνα Σινγκ.
Οι δύο υπουργοί μίλησαν ενώ ο Όστιν πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ έπειτα από μια επίσκεψή του στο Λονδίνο.
Η εκπρόσωπος απέφυγε να διευκρινίσει εάν ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ είπε στον Όστιν για την επιχείρηση και αν ο στόχος της ήταν όντως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Το Πεντάγωνο δεν θέλει επίσης να κάνει «εικασίες» για την τύχη του Νασράλα.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε επίσης για τα πλήγματα στη Βηρυτό από τους συνεργάτες του στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.
Διαβάστε τι προηγήθηκε
Νέο σφοδρό κύμα αεροπορικών επιδρομών στη Βηρυτό εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός, πλήττοντας το κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ, με αναφορές να κάνουν λόγο για πολλαπλές και ισχυρές εκρήξεις, όπως μεταδίδει το Reuters.
Πρόκειται για τη σφοδρότερη επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού, από την έναρξη της σύγκρουσης το 2006, προειδοποιεί πηγή ασφαλείας στον Λίβανο, ενώ το Ισραήλ επιβεβαιώνει ότι βομβαρδίστηκε «αρχηγείο» της Χεζμπολάχ που βρισκόταν «σε κτίρια όπου κατοικούσαν πολίτες» στο προάστιο Νταχίγιε, προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης.
Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar μεταδίδουν εικόνες από τεράστιο κρατήρα και τεράστιο σύννεφο καπνού να έχει υψωθεί πάνω από την πόλη. Κάτοικοι άκουγαν πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις. Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Έξι κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις επιδρομές, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ.
Θρίλερ για την τύχη του Νασράλα
Στόχος της επίθεσης ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ενώ εκτυλίσσεται ένα πραγματικό θρίλερ σε σχέση με την τύχη του, ο οποίος ήταν στη Βηρυτό την ώρα της επίθεσης.
Τα αραβικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές της Χεζμπολάχ, λένε ότι ο ηγέτης της είναι ζωντανός και σε ασφαλές μέρος. Μάλιστα αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες ο Νασράλα θα απευθύνει ομιλία για το χτύπημα στη Βηρυτό.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα “είναι καλά” ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην οργάνωση, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε επίσης ότι ο Νασράλα είναι “ασφαλής”. Ωστόσο ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η Τεχεράνη ερευνά την τύχη του Νασράλα.
Αν και τα αραβικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές της Χεζμπολάχ, έσπευσαν να πουν ότι ο ηγέτης Χασάν Νασράλα είναι ζωντανός και σε ασφαλές μέρος, Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο ABC ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν ο Νασράλα, ο οποίος «μαζί με τους συμβούλους του μόλις είχε φτάσει στη Βηρυτό για συνάντηση με Ιρανούς αξιωματούχους». Άρα ή τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε…
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ισραηλινά ΜΜΕ που αναφέρουν ότι αν ο ηγέτης της Χεσμπολάχ ήταν στο σημείο είναι βέβαιο ότι τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε.
Το τηλεοπτικό κανάλι al-Manar της Χεζμπολάχ μετέδωσε ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 50 τραυματίστηκαν  από τα ισραηλινά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού.
Την ίδια ώρα, λιβανικές πηγές αναφέρουν ότι ο Hashim Safi al-Din, ο επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ που θεωρείτο το νούμερο 2 στη Χεζμπολάχ πίσω από τον Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.
Επίσης, έξι κτίρια ισοπεδώθηκαν από τα πλήγματα που περιγράφονται ως τα πιο σφοδρά μετά τον πόλεμο του 2006.
Σε πλάνα από τη στιγμή της επίθεσης φαίνεται μια τεράστια έκρηξη και πυκνός καπνός να υψώνεται από την περιοχή. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου περιέγραψε σκηνές χάους, με τους κατοίκους να φεύγουν έντρομοι από την περιοχή για να γλιτώσουν.
Το Ισραήλ ανέφερε ότι πραγματοποίησε ένα «πλήγμα ακριβείας» στο «γενικό επιτελείο» της Χεζμπολάχ.
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακοίνωσε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα επιστρέψει απόψε στο Ισραήλ.
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατηγόρησε το Ισραήλ για “πόλεμο γενοκτονίας” και σχολίασε, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι οι σημερινές επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού δείχνουν ότι το Ισραήλ “δεν ενδιαφέρεται” για τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.
Πολλά ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν νωρίτερα ότι στόχος της σημερινής επίθεσης στη Βηρυτό ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός “επαληθεύει αν ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ βρισκόταν στο κτίριο στην καρδιά της Νταχίγια” (σ.σ. προάστιο στα αραβικά) μετέδωσε το κανάλι 12.
Ο ισραηλινός στρατός είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “δεν κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα”.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι επιτέθηκε πρόσφατα «στο κεντρικό αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, το οποίο βρίσκεται κάτω από κτίρια κατοικιών στην καρδιά της Ντάαχεχ στη Βηρυτό. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. Θα ενημερώσουμε άμεσα για τυχόν αλλαγές στις επίσημες πλατφόρμες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου».
Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε είκοσι λεπτά μετά την ομιλία του Μπένιαμιν Νετανιάχου στον ΟΗΕ με τα ισραηλινά μέσα να μεταδίδουν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποχώρησε εν μέσω ενημέρωσης με Ισραηλινούς δημοσιογράφους αφού ο στρατιωτικός γραμματέας του, υποστράτηγος, Ρόμαν Γκόφμαν, τού ψιθύρισε κάποια πληροφορία στο αυτί.
Ο στρατιωτικός γραμματέας του, υποστράτηγος Ρόμαν Γκόφμαν ψιθύρισε κάτι στο αυτί του Νετανιάχου λίγα λεπτά προτού διακόψει την ενημέρωση και φύγει με τους συμβούλους του.
Παράλληλα ο στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ και στον νότιο Λίβανο.

Την ώρα που εντείνονται οι φόβοι για χερσαία επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν τις αεροπορικές επιθέσεις στον Λίβανο, στη διάρκεια της νύχτας, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι από την ίδια οικογένεια, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, στη μεθοριακή πόλη Σεμπάα στον νότιο Λίβανο, δήλωσε ο δήμαρχός της Μοχάμαντ Σάαμπ στο Reuters.
Παράλληλα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA μετέδωσε ότι 5 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή που είχε στόχο στρατιωτική εγκατάσταση στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην ύπαιθρο της συριακής πρωτεύουσας Δαμασκού.
Παράλληλα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ομοβροντία ρουκετών εναντίον της Τιβεριάδας, στην κάτω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ, περίπου 30 χιλιόμετρα από τη μεθόριο με τον Λίβανο.
Σε ανακοίνωσή του το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα επεσήμανε ότι απάντησε στα “‘άγρια” πλήγματα του Ισραήλ εναντίον τοποθεσιών και αμάχων στον Λίβανο.
Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι τέσσερα drones και βλήματα εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ προερχόμενα από τον Λίβανο.
Οι σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν κυρίως στην κάτω Γαλιλαία όταν τέσσερα drones εισήλθαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο στην επαρχία Ρος Χανίκα, στα σύνορα με τον Λίβανο, τα οποία όμως καταρρίφθηκαν, επεσήμανε ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν και πολλές ρουκέτες, κάποιες από τις οποίες αναχαιτίστηκαν.
Λόγω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης, πάνω από 30.000 άνθρωποι, κυρίως Σύροι, πέρασαν από τον Λίβανο στη Συρία τις τελευταίες 72 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα η Υπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, εν μέσω της κλιμακούμενης σύγκρουσης ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και στην Χεζμπολάχ που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στον Λίβανο.
Περίπου 80% των ανθρώπων αυτών είναι Σύροι και σχεδόν 20% Λιβανέζοι, ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης στη Συρία Γκονζάλο Βάργκας Λιόσα, ο οποίος πρόσθεσε ότι σχεδόν οι μισοί είναι παιδιά και έφηβοι και ότι οι άνδρες που περνούν στον Λίβανο είναι αριθμητικά λιγότεροι από τις γυναίκες.
“Περνούν από μια χώρα σε πόλεμο σε μια άλλη, η οποία βρίσκεται σε ένοπλη σύγκρουση επί 13 χρόνια”, μια υπερβολικά δύσκολη επιλογή, είπε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.
“Θα πρέπει να παρατηρήσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες πόσοι θα πράξουν το ίδιο”, κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *