GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΑΝΤΑ Η ΜΟΣΧΑ: «Ο πύραυλος RS28 μπορεί να χτυπήσει το Ευρωκοινοβούλιο σε 3 λεπτά!»

Ενας στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, προειδοποίησε την Πέμπτη τις δυτικές κυβερνήσεις ότι θα ακολουθήσ...


Ενας στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, προειδοποίησε την Πέμπτη τις δυτικές κυβερνήσεις ότι θα ακολουθήσει πυρηνικός πόλεμος εάν δώσουν το πράσινο φως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.
Είπε ότι φαίνεται στη Μόσχα πως η Δύση έχει ξεχάσει τις τεράστιες θυσίες που έκανε η Σοβιετική Ένωση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και τόνισε πως οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος RS-28 Sarmat της Ρωσίας, γνωστός στη Δύση ως Satan II, θα χρειαζόταν μόλις 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα για να πλήξει το Στρασβούργο, όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Βολοντίν έγραψε: «Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ρωσία θα δώσει σκληρή απάντηση χρησιμοποιώντας πιο ισχυρά όπλα. Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για αυτό».
Ο Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, πρόεδρος της κάτω βουλής του κοινοβουλίου και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Πούτιν, απαντούσε σε ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που προέτρεπε τις χώρες της ΕΕ να δώσουν μια τέτοια έγκριση στο Κίεβο.
«Αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οδηγεί σε έναν παγκόσμιο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων», έγραψε ο Βολόντιν στο Telegram.
Το μήνυμά του είχε τίτλο «Για όσους δεν το κατάλαβαν με την πρώτη φορά» – μια προφανής αναφορά σε μια προειδοποίηση του Πούτιν την περασμένη εβδομάδα ότι η Δύση θα πολεμούσε απευθείας τη Ρωσία αν άφηνε την Ουκρανία να εκτοξεύσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο ρωσικό έδαφος.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962, η οποία θεωρείται η εποχή που οι δύο υπερδυνάμεις του Ψυχρού Πολέμου έφτασαν πιο κοντά σε έναν σκόπιμο πυρηνικό πόλεμο.
Ο απερχόμενος επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε στους Times αυτή την εβδομάδα ότι ο ηγέτης του Κρεμλίνου είχε δηλώσει «πολλές κόκκινες γραμμές» στο παρελθόν, αλλά δεν κλιμάκωσε τη σύγκρουση με τη Δύση όταν αυτές ξεπεράστηκαν. Ο εκπρόσωπος του Πούτιν δήλωσε ότι το σχόλιό του ήταν επικίνδυνο και προκλητικό.
Σε ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα που εγκρίθηκε την Πέμπτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από τις χώρες της ΕΕ να «άρουν αμέσως τους περιορισμούς στη χρήση των δυτικών οπλικών συστημάτων που παραδόθηκαν στην Ουκρανία εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στο ρωσικό έδαφος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση